Чт, 2024-04-25, 21:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 25 » Кабмін відшкодує ПДВ підприємствам облігаціями
17:02
Кабмін відшкодує ПДВ підприємствам облігаціями
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/


Прем'єр-міністр Микола Азаров вперше розповів, яким чином нова влада має намір вирішити проблему відшкодування ПДВ. До 1 липня уряд випустить п'ятирічні ПДВ-облігації, щоб обнулити заборгованість. Обсяг емісії буде набагато менший за 25 млрд грн, пообіцяв Азаров. У компаніях не хочуть замість живих грошей отримувати держпапери, оскільки побоюються, що не зможуть продати їх з мінімальним дисконтом, пише "КоммерсантЪ-Украина".
Вчора, 24 березня, Азаров, представляючи нового голову Державної податкової адміністрації Олександра Папаїку колективу відомства, зазначив, що за останні роки податкова служба себе дискредитувала: втратила довіру платників і допустила зростання корупції. За даними прем'єра, за відшкодування ПДВ податківців брали відкати.

"Коли відшкодовувалося "повітря", то брали 50%, а з реальних підприємств вимагали 20-30%. Ставлю завдання нещадно випалювати це явище. Необхідні кадрові зміни, а справи по тих, хто замішаний в корупційних схемах, потрібно передавати в прокуратуру", - сказав він.

Проблему відшкодування ПДВ на 25 млрд грн уряд пообіцяв вирішити, використовуючи досвід 2004 року. Азаров оголосив, що борг буде ліквідований до 1 липня за рахунок ПДВ-облігацій терміном обігу п'ять років. Обсяг емісії і ставка (останні випуски держоблігацій розміщувалися під 11-13%) стануть відомі після інвентаризації боргу і виключення фіктивних заявок. Це дозволить, за словами прем'єра, обнулити борг, щоб з липня повернення податку здійснювалося автоматично.

"Необхідна довіра до легально працюючих підприємств, звітність яких відповідає європейським нормам, тому Папаїка складе перелік платників, чия репутація заслуговує довіри. ПДВ відшкодовуватиметься їм на вимогу", - пояснив Азаров.

Проте на підприємствах не згодні отримувати облігації. Директор з економіки і фінансів Крюківського вагонобудівного заводу Ігор Манаєнков говорить, що його компанії необхідні живі гроші, а не цінні папери. Але оскільки рішення вже ухвалене Кабміном, на заводі спробують продати облігації з дисконтом не більше 10%. "Більше ми не потягнемо. У 2004 році продавали зі знижкою 25-30%", - зазначив Манаєнков.

Заступник правління ММК ім. Ілліча Сергій Матвієнков сказав, що якщо їм виплатять борг держпаперами, а поточні заявки погашатимуть грошима, то вони зможуть планувати свою діяльність і брати кредити. "Шукатимемо можливість розраховуватися облігаціями з кредиторами. Я чув, що дисконт може бути 10-40%", - повідомив він. "Хоч би далі борг не накопичуватиметься, деякі підприємства без живих грошей не витримають", - додав президент індустріальної групи УПЕК Анатолій Гіршфельд.

Виконавчий директор Європейської бізнес-асоціації Анна Дерев'янко вважає, що випуск ПДВ-облігацій невигідний підприємствам, але спроба уряду вирішити проблему стане позитивним сигналом для інвесторів. За її словами, в попередні роки підприємства накопичили досвід роботи з держоблігаціями, тому, швидше за все, продаватимуть облігації або віддаватимуть в заставу банку для отримання кредиту.

Як повідомлялося, раніше Азаров заявив, що Кабінет міністрів України розраховує до 1 червня 2010 року остаточно зняти проблему повернення підприємствам податку на додану вартість.

"Уже в другій половині поточного року всі компанії, які працюють в Україні, пересвідчаться, що проблем з поверненням ПДВ не існує", - сказав Азаров.

За його словами, також буде модернізована і спрощена податкова система в державі. Так, з 1 січня 2011 року податки в Україні будуть знижені, але уряд забезпечить своєчасне, справедливе та у повному обсязі повернення ПДВ.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1012 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ