Ср, 2024-04-24, 08:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 16 » "Корреспондент "і "Фокус" назвали Януковича найвпливовішим українцем. Попри дедалі нижчий рейтинг президента
19:46
"Корреспондент "і "Фокус" назвали Януковича найвпливовішим українцем. Попри дедалі нижчий рейтинг президента
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Наприкінці року українські тижневики традиційно складають свої рейтинги та номінації найвпливовіших людей країни. Цього разу журнали "Фокус" і "Корреспондент" виявилися одностайними у своїх оцінках – президента Віктора Януковича назвали найвпливовішим обидва видання.

Тижневик "Корреспондент" назвав "Особистістю 2010 року" президента України Януковича - "за рішучість у сфері консолідації влади і згортанні громадянських свобод".

- "Корреспондент" назвав Особистістю року Януковича
- Президента визнано найвпливовішим українцем за версією журналу "Фокус"

"Фокус" пояснює свій вибір тим, що Янукович, завдяки скасуванню конституційної реформи 2004 року, повернув посаді президента статусу найвпливовішої в Україні. Тепер глава держави, пише видання, не поступається ані опозиційним лідерам, ані прем'єр-міністру.

Водночас майже 40% українців не підтримують діяльності президента Януковича. Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова.

"Корреспондент" назвав Особистістю року Януковича

Тижневик "Корреспондент" назвав особистістю 2010 року президента Віктора Януковича. "На думку журналістів видання, ніхто за останні п'ять років не змінював устрій суспільно-політичного життя в Україні так стрімко, як це зробив новий президент Віктор Янукович", - йдеться в редакційній статті.

Менш ніж за дев'ять місяців Янукович "підім'яв під себе всі три гілки влади і переважно четверту – пресу", відзначає журнал. Редакція зазначила, що визнання людини Особистістю року не означає вручення йому "якоїсь зірки героя".

Як пише видання, у виконавчій вертикалі президент розширив свої повноваження, повернувши стару Конституцію. Тепер він сам призначає і звільняє прем'єра, як і всіх міністрів. У парламенті в нього лояльна більшість, що повільно переходить в конституційну. Зросла вона за рахунок бізнесменів з опозиційних фракцій, які бажають не лише спокійно спати, а й непогано заробляти.

Найвищий орган судової влади - Рада юстиції, яка призначає і звільняє суддів, - тепер рясніє обличчями прямих підлеглих президента, пише видання. Новий генпрокурор, як і багато інших нових призначенців, - вихідець з рідної для Януковича Донеччини.

Видання зазначає, що непогані результати показав президент і на ниві згортання свобод. Вільна преса, основне завоювання Помаранчевої революції, стає усе менш вільною. Контент-аналіз телеканалів показує, що представників влади у випусках новин стало набагато більше, ніж ще півроку тому, а тональність згадок про них стала значно позитивнішою. З опозицією все навпаки.

"Ця номінація - визнання того, що переможець найбільше впливав на життя країни. Ми б хотіли бути оригінальними і не називати Особистістю року президента. Але Янукович не залишив нам вибору", - заявили в "Корреспонденті".

Журнал також назвав ще дев'ятьох осіб, які, за версією "Корреспондента", зробили найбільший вплив на життя країни.

Прем'єр Микола Азаров переміг у номінації "Прес року", голова МВС Анатолій Могильов став "Покупцем року", мер Харкова Геннадій Кернес - "Улюбленцем публіки", бізнесмен Дмитро Фірташ був удостоєний звання "Реваншист року".

"Жертвою року" за версією журналу став Леонід Черновецький, "Несподіванкою року" журнал назвав Олега Тягнибока. "Тілом року" визнали рух Femen. У номінації "Креативник року" переміг Владислав Троїцький. Братам Віталію та Володимиру Кличкам дісталася номінація "Надійні хлопці року".

Редакція також відзначила десятьох людей, які істотно вплинули на міжнародне життя в році, що минає. Головним із них став засновник WikiLeaks Джуліан Ассандж, який у буквальному значенні слова налякав увесь світ.

У минулому році особистістю року за версією журналу стали аж три людини - Арсеній Яценюк, Сергій Тігіпко та Анатолій Гриценко - "як уособлення все сильного запиту на альтернативу".

У 2008-му - Віктор Балога, в 2007-му і 2005 роках - Юлія Тимошенко, в 2006-му - Олександр Мороз. У 2004-му журнал відзначив цим званням переконливу перемогу Віктора Ющенка в напружених президентських перегонах.

У 2003-му першість віддали одночасно двом політикам - Ющенку та Віктору Медведчуку, а перед цим - президентові Леоніду Кучмі.

Президента визнано найвпливовішим українцем за версією журналу "Фокус"

Як повідомляє прес-служба "Фокуса", "на відміну від торішнього рейтингу, в якому глава держави Віктор Ющенко посідав лиш третє місце, Віктор Янукович завдяки скасуванню конституційної реформи 2004 року повернув цій посаді статус найвпливовішої в Україні".

"Торішній лідер списку - Юлія Тимошенко - вперше за чотири роки не увійшла до першої трійки. У 2010 році лідер партії "Батьківщина" посіла лише дев'яту сходинку", - йдеться у повідомленні.

"Втім, авторитету Леді Ю все-таки вистачило на те, щоб виявитися єдиним представником іншої політичної сили, хто "розбавив" регіональну десятку", - пише "Фокус".

Другий рядок рейтингу посідає прем'єр Микола Азаров, якому вдалося піднятися на 45 позицій у порівнянні з минулим роком. Далі йдуть Рінат Ахметов (третя позиція) і Сергій Льовочкін (четверта позиція).

На п'ятому місці в рейтингу найвпливовіших українців за версією видання - депутат від Партії регіонів Юрій Іванющенко. "Така висока позиція новачка рейтингу пояснюється зв'язками і бізнес-впливом авторитетного представника Партії регіонів", - йдеться у повідомленні. Крім того, 12-ту позицію в рейтингу посів бізнесмен Дмитро Фірташ.

Нагадаємо, 18 листопада "Фокус" представив рейтинг "100 найвпливовіших жінок України".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1057 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ