Пт, 2024-04-19, 15:29


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 13 » Хвороба може вразити до півтисячі українців, кажуть у МОЗ. Спалах кору прогресує
11:54
Хвороба може вразити до півтисячі українців, кажуть у МОЗ. Спалах кору прогресує
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/

Захворюваність на кір в Україні зростає. На сьогодні відомо про 193 хворих, переважно це молодь західних областей, повідомляє ТСН.

До кінця року, припускають у Мінохорониздоров'я, кір уразить до півтисячі українців. У Міністерстві охорони здоров'я закликають не легковажити і робити щеплення. Запевняють: лише це може вберегти від інфікування.

Найбільше хворіють на Львівщині - 99 випадків. Одна з причин, як встановила комісія профільного міністерства - люди були щеплені на початку дев'яностих, в той час вакцини були в дефіциті і часто надавались як гуманітарна допомога. В МОЗ припускають, тоді могли порушити умови зберігання і транспортування, це й позначилось на якості вакцин.

Головний епідеміолог МОЗ Ірина Колесникова зазначає, що умови зберігання і транспортування вакцин не відповідали умовам холодового ланцюга. Тож це могло вплинути на імуногенність вакцин, якими щепили цих дітей.

За попередніми даними, МОЗ констатувало спалах кору в чотирьох областях України. У Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській та Рівненській областях зростає кількість захворювань на кір.

Тим часом за повідомленням Головного управління охорони здоров'я Івано-Франківської ОДА, станом на 6 грудня в області було зафіксовано 71 випадок захворювання на кір. Хоч у липні МОЗ відкидав імовірність епідемії кору в Україні.

Нагадаємо, що цього літа в Україні також були зафіксовані спалахи захворювання на кір. Епідеміологи, які збиралися зупинити поширення інфекції, ледь зібрали по всій області 10 доз вакцини проти хвороби.

Слід зазначити, що масові щеплення від кору в Україні планували у 2009 році. Вакцину, загальною вартість 10 мільйонів доларів, надала міжнародна спільнота. Однак тоді з вакциною пов’язали смерть юнака з Краматорська.

Раніше повідомлялося, що використовувати отриману від ЮНІСЕФ вакцину від кору і краснухи в нашій країні нереально. Тоді такого висновку дійшли в Міністерстві охорони здоров'я після проведеного соціологічного дослідження. Занадто багато недовіри до препарату після загибелі підлітка в Краматорську, що наробила багато галасу.

Європейці негативно сприйняли відмову наших громадян від щеплень. Вони побоюються, що країна стане розсадником небезпечних інфекцій.

А Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) і Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), як повідомлялося, несхвально ставляться і шкодують з приводу зупинки в Україні кампанії з вакцинації дітей проти кору і краснухи.

ВООЗ закликала європейські країни не відмовлятися від вакцинації дітей проти кору. Експерти попереджають, що кір може призводити не тільки до серйозних ускладнень, наприклад, до пневмонії та енцефаліту, а й до смерті.






За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 905 | Додав: adminA | Теги: Україна, Спалах кору прогресує
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ