Чт, 2024-03-28, 11:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2010 » Серпень » 26 » Київ і Москва підпишуть декларацію про стратегічне партнерство
14:44
Київ і Москва підпишуть декларацію про стратегічне партнерство
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

   На засіданні українсько-російського підкомітету з міжнародного співробітництва 15 вересня в Москві сторони обговорюватимуть проект декларації про стратегічне партнерство між Києвом та Москвою. Про це повідомив заступник міністра закордонних справ Росії Григорій Карасін на зустрічі з журналістами у четвер у Києві, передає Інтерфакс-Україна.

Він поінформував, що 15 вересня в Москві заплановано зустріч у рамках підкомітету з міжнародного співробітництва, який очолюють глави МЗС двох країн - Сергій Лавров і Костянтин Грищенко.

Карасін зазначив, що головним напрямом роботи цієї підкомісії, разом із обговоренням двосторонніх і міжнародних проблем, буде підготовка до засідання міждержавної комісії в листопаді поточного року в Москві.

"Ми розглянемо серед інших питань і проект декларації про російсько-українське стратегічне партнерство, спробуємо наповнити його дійсно зрозумілими положеннями, які відображають нинішній характер наших двосторонніх зв'язків", - наголосив Карасін.

Україна та Росія готують угоду про порядок перетину українського кордону військовослужбовцями і суднами ЧФ РФ

Українська та російська сторони готують угоду про переміщення військовослужбовців і суден Чорноморського флоту Росії. Про це повідомив директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Олег Волошин.

"Загалом на сьогодні готується комплексна угода, яка врегулює питання переміщення військовослужбовців ЧФ Росії територією України, і ми сподіваємося, що за допомогою такої міжнародної угоди спірні моменти будуть з'ясовано", - наголосив Волошин. Він додав, що ця угода передбачатиме також внесення змін до відповідних указів президента, підписаних іще Віктором Ющенком.

Щодо того, за яким принципом на сьогодні судна ЧФ Росії перетинають кордон України, то, за словами представника українського МЗС, російська сторона повідомляє компетентним органам України, й після цього Київ дає дозвіл на переміщення.

"Нині існує така система, згідно з якою російська сторона повідомляє українській стороні про намір того чи іншого судна залишити межі бази та вийти за межі територіальних вод України й потім повернутися в певний час. Українська сторона за кожним таким випадком видає окремий дозвіл, цей дозвіл видає Генеральний штаб", - повідомив Волошин.

За інформацією МЗС України, з огляду на нинішній характер російсько-українських відносин проблем із таким дозволом досі не виникало.

У свою чергу посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ Росії Олександр Бавикін, відповідаючи на запитання щодо ситуації з перетину українського кордону суднами ЧФ, повідомив, що Росія постійно повідомляє відповідним українським службам про заходження або вихід суден.

"Вона (Росія – ред.) повідомляє про те, що в певний день, у певний час буде здійснено перехід кордону України в такому-то напрямку, й коли корабель повернеться назад. Про це повідомляють українській відповідній службі", - сказав дипломат.

У серпні 2008 року президент України Ющенко затвердив своїми указами рішення РНБО щодо дозвільного порядку перетинання кордону військовослужбовцями, кораблями та літаками ЧФ РФ, а також узгодження з компетентними органами пересувань в Україні, пов'язаних із діяльністю формувань ЧФ.

Так, згідно з указом, кораблі та літаки ЧФ РФ можуть перетинати державний кордон України тільки після надання до штабу ВМС України повідомлення про це, причому документ має бути поданий не пізніше ніж за 72 години до перетинання кордону.

У повідомленні має зазначатися, скільки людей перебуває на кораблі (літаку), а також має бути надана інформація про наявність на борту озброєнь, боєприпасів, вибухових речовин, військового майна.

Таке рішення колишнє керівництво країни ухвалило після того, як деякі російські військові кораблі зі складу ЧФ брали участь у військових діях на Кавказі.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1034 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ