Пт, 2024-03-29, 11:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 25 » Київ отримає 500 млн грн зі Стабфонду на будівництво метро
15:55
Київ отримає 500 млн грн зі Стабфонду на будівництво метро
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/


У 2010 році зі Стабілізаційного фонду Київ отримає 500 млн грн на виконання функцій столиці. За словами в.о. міністра фінансів Ігоря Уманського, уряд вже ухвалив це рішення, але поки не визначив, на що конкретно підуть кошти.
У Київраді не чекають сюрпризів і прогнозують, що київська влада спільно з Кабміном ухвалять розподіл витрат за аналогією з минулим роком, пише "Дело".

У 2009 році зі Стабфонду на здійснення функцій столиці також було надано 500 млн грн. З них 200 млн грн було надано на будівництво Куренівсько-Червоноармійської лінії метро, близько 200 млн грн було витрачено на будівництво і ремонт колекторів. Решта коштів пішла на прокладку водопроводів і реставрацію Верховного Суду.

На думку члена бюджетної комісії Київради, депутата від фракції БЮТ Сергія Мельника, в 2010 році отримані півмільярда також будуть головним чином розподілені між витратами на метрополітен і міські колектори.

"За логікою минулих років можна припустити, що Кабмін надасть фінансування на вже розпочаті проекти для проведення Євро-2012, - говорить депутат. - В першу чергу це кошти на будівництво метрополітену. Мова йде про будівництво Куренівсько-Червоноармійської лінії метрополітену на ділянці від станції "Либідськая" до станції "Виставковий центр". На думку Мельника, гроші, швидше за все, підуть на модернізацію і ремонт Бортницької станції аерації, будівництво і ремонт колекторів.

У свою чергу глава Шевченківського району Віктор Пилипишин зазначив, що подібний розподіл коштів не відповідає їх цільовому призначенню. За його словами, виконання функції столиці - це створення належних умов для діяльності центральних органів влади, посольств, міжнародних організацій. Кошти повинні прямувати на прибирання Хрещатику, на утримання столичних парків в належному санітарно-естетичному вигляді, на зелені насадження, говорить керівник району.

"Замість цього вже кілька років поспіль гроші йдуть в капітальне будівництво, до бюджету розвитку, що повинно фінансуватися зовсім з інших джерел, - зазначає Пилипишин. - В колишні роки Шевченківському району надавалося від 27 до 35 млн грн, які йшли на підтримку в належному стані центру міста - Михайлівської площі, Хрещатику, Софіївської площі, Володимирської гори. Проте ось вже 3,5 роки місто не дає ні копійки, і район сам за рахунок коштів від реалізації майна і орендної плати забезпечує ці роботи".

За даними джерела в Київській адміністрації, гроші також можуть бути використані для погашення боргів міста перед "Київенерго" та "Кіївводоканалом". Крім того, кошти можуть бути направлені на компенсацію метрополітену за проїзд пільговиків на цьому виді транспорту.

Як повідомлялося, комунальне підприємство "Київпастранс" вимагає від Кабінету міністрів терміново погасити заборгованість держави за перевезення пільговиків, інакше громадський транспорт столиці може зупинитися будь-якої миті.

Понад 120 млн гривень заборгувала держава комунальному підприємству "Київпастранс", що обслуговує наземний громадський транспорт. Зарплату працівники Київпастрансу не отримують з листопада 2009 року. Всього транспортникам станом на 24.02.2010 заборгували більш ніж 35 млн гривень зарплатні. Коштів немає навіть на термінові ремонтні роботи.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 2128 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ