Пт, 2024-03-29, 09:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 22 » Київ - столиця сучасної європейської держави з тисячолітньою традицією
13:58
Київ - столиця сучасної європейської держави з тисячолітньою традицією
Інші останні Історія українських земель на сайті holosUA.com/

З давніх-давен Київ був рушійною силою цивілізації і розвитку на теренах Східної Європи. Місто, яке було засновано на Печерських пагорбах на узбережжі річки Дніпра завжди відігравало в історії значну роль.

Так, наприклад, у славну князівську добу київських влади шанували, боялися, але й захоплювалися ними не тільки найближчі сусіди, а й дальні країни Західної Європи. Київ — сучасна столиця України — у ті давні часи був своєрідним місто-державою, правління якого поширювалося на значно більші межі, ніж межі власне самого Києва. Тобто, можна з впевненістю сказати, що на теренах сучасної Східної Європи, Київ був такою ж величною державою, якою був Рим на теренах Західної Європи.

Власне кажучи Києву та його князь завдячують своєю повагою багато сучасних міст, які наразі є навіть столицями різних країн — наприклад, місто Москва. Адже сучасну столицю Російської Федерації, яка є одним з найбільших міст світу за кількістю населення, ще майже тисячу років тому, точніше десь дев'ятсот сорок п'ять — дев'ятсот п'ятдесят п'ять років тому, заснував саме Великий київський князь Юрій Долгорукий, який був шостим сином Володимира Другого Мономаха з династії Рюроковичів.

Також Київ вплинув і на релігійне життя краю і Східної Європи. Адже саме київський князь Володимир приніс християнство до Київської Русі — назва міста-держави Київ, яка була праукраїнським державним формування на теренах слов'янської землі. Перше офіційне хрещення на території Східної Європи відбулося у водах річки Дніпра, але варто зауважити, що ще бабуся князя Володимира — княгиня Ольга — сповідувала християнство.

Правда, згодом, у одна тисяча двісті сороковому році Київ впав під натиском військ Золотої орди хана Монгольської імперії Батия. Місто було сильно зруйновано, а всі його архітектурні і релігійні пам'ятки спаплюжили війська монгольського хана.

А ось уже на початку двадцятого століття Київ уже опинився у вирі боротьби за незалежність української держави, ставши столицею Української Народної Республіки. Проте, на жаль, ця боротьба не увінчалася успіхом і Україна не змогла відстояти свою незалежності потрапивши знову в залежність від Росії, яка стала головною республікою тоталітарного Союзу Радянських Соціалістичних Республік.

Таким чином місто Київ, яке дало життя і правителям якого власне завдячує своїм існуванням місто Москва, опинилося в залежності від нього. Так само як Україна потрапила на сімдесят п'ять років під владу Росії.

Проте, вже на початку двадцять першого століття боротьба українського народу за незалежність увінчалася успіхом, а Київ знову став столицею сучасної європейської країни, яка зветься Україною.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Історія українських земель | Переглядів: 1772 | Додав: admin | Теги: Київ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ