Чт, 2024-04-25, 09:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 15 » Кількість жертв землетрусу в Китаї невпинно зростає: 617 загиблих. ВІДЕО
09:16
Кількість жертв землетрусу в Китаї невпинно зростає: 617 загиблих. ВІДЕО
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/


Кількість жертв землетрусу у провінції Цинхай у Китаї дсягнула 617, безліч людей залишаються під завалами, передає у четвер РИА "Новости" з посиланням на Центральне телебачення Китаю (CCTV).
Підземні поштовхи магнітудою 7,1 були зафіксовані о 07.49 (02.49 за Києвом) в середу в провінції Цинхай. Епіцентр землетрусу був к повіті Юйшу Тибетської автономної префектури Юйшу на півдні провінції Цинхай. Землетрус захопив також деякі райони провінції Сичуань і Тибетського автономного району.

За останніми даними, загинули 617 людей, щонайменше доля 313 жителів регіону поки невідома. Кількість поранених наразі сягнула 9110 осіб, з них 970 отримали важкі травми. Раніше повідомлялося про 589 загиблих.

Під завалами в Цинхай виявилися понад 100 дітей, які перебували у момент землетрусу в навчальних закладах, 56 з них загинули. Також загинули 5 викладачів. Рятувальники, які продовжують розбирати завали і витягати загиблих і поранених з-під уламків, вважають, що шанси знайти решту учнів живими вкрай невеликі.

Всього за день витягнуті живими близько 900 осіб.

Загиблі є і в провінції Сичуань, за попередніми даними, там загинули 17 жителів повіту Шіцюй округу Ганцзи.

У Юйшу йде пошуково-рятувальна операція, в ній задіяні рятувальники, медики і військові з усієї країни.

"Рятувальні роботи ускладнені холодною погодою, умовами високогір'я і низьким рівнем кисню у повітрі", - цитує агентство Сіньхуа слова заступника керівника рятувальної бригади Хоу Шіке.

Повіт Юйшу розташований на кордоні з Тибетом та провінцією Сичуань на висоті близько 4 тисяч метрів. У високогір'ї важко працювати і пошукових собакам - за словами рятувальників, тварини ведуть не так, ніж зазвичай, і шукають людей під завалами не настільки ефективно.

У регіоні зруйновано понад 15 тисяч будинків, понад 100 тисяч людей залишилися без даху над головою. В адміністративному центрі їзда Юйшу, місті Цзегу (Hiegu, тибетське прочитання - Gyegu), зруйновано 85% будівель, більшість з них - споруди з глини та дерева.

У регіоні порушено транспортне сполучення - пошкоджені дороги.

Центральне уряд оголосив напередодні про виділення 29 мільйонів доларів на проведення пошуково-рятувальної операції і ліквідацію наслідків трагедії.

У рятувальних роботах, за даними Бі-Бі-Сі , беруть участь близько 5000 осіб. До робіт з ліквідації наслідків землетрусу залучено рятувальники з кількох провінцій країни. Уряд Китаю виділив на заходи на пошуки постраждалих від землетрусу 29,3 мільярда доларів.

За даними агентства Сіньхуа, влада КНР розпорядилися про виділення 200 мільйонів юанів (29,3 мільйона доларів) на подолання наслідків розгулу стихії.

У повітовому місті Цзегу, який знаходиться поблизу епіцентру землетрусу, перервано енергопостачання, немає медикаментів і предметів першої необхідності, передають китайські ЗМІ.

Рятувальники натягнули більше сорока наметів, однак цього вкрай недостатньо в місті з населенням 100 тисяч людей. Люди, які вижили намагаються сховатися в будинках, уцілілих при підземних поштовхи магнітудою до 7,1.

Зсуви, що зійшли з гір перегороджують шлях в зону лиха рятувальників та важкої техніки, необхідної для аналізу великих уламків будівель. Військові намагаються розбирати завали вручну або за допомогою уламків арматури.

Голова КНР Ху Цзіньтао і прем'єр Держради Вень Цзябао розпорядилися "докласти всіх можливих зусиль для порятунку людей у зоні лиха". Створено штаб рятувальних робіт, в постраждалу провінцію Цинхай відправився віце-прем'єр Хуей Лян'юй.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 1302 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ