Ср, 2024-04-24, 21:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Червень » 20 » Клімкін: Україна ініціює нові "списки Магнітського" через РФ. ВІДЕО
11:14
Клімкін: Україна ініціює нові "списки Магнітського" через РФ. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

 Задля звільнення всіх українських політичних в’язнів, незаконно утримуваних Росією, Україна ініціюватиме створення нових "списків Магнітського".

Про це ввечері 19 червня 2015 року заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час виступу після організованого МЗС України та Національним камерним ансамблем "Київські солісти" концерту класичної музики під відкритим небом, присвяченого українським в’язням, яких незаконно утримує Російська Федерація, повідомляє "Укрінформ".

"Всі ті, хто їх тримає під вартою, обов'язково будуть покарані Господом, але ми не будемо цього чекати і будемо працювати над тим, щоб усі ми та увесь цивілізований світ їх звільняли. Світ звільнив Ходорковського, склав "список Магнітського". Ми зробимо так, щоб з’явилися нові списки, щоб з'явилося розуміння, що поки вони не з нами і не почують кожну з цих мелодій, ніхто не міг зупинитися", - підкреслив він.

За його словами, не буде ані поступок, ані якогось послаблення санкції, які будуть продовжені і посилені.

"Для нас та для всього цивілізованого світу це не є набір політичних принципів. Це є набір моральних принципів. І ніхто ніколи не зупиниться. Тому будуть виникати нові списки, буде виникати постійний додатковий тиск", - зауважив Клімкін.

Міністр наголосив, що не пам'ятає за рік жодної зустрічі на вищому політичному рівні, де б не йшлося про звільнення українських політичних в'язнів, додавши, що це не є формальна згадка чи формальна спроба тримати питання в полі уваги, а є втіленням "нашого бажання постійно створювати тиск на Москву".

Дипломат зазначив, що "Велика сімка", Європейський Союз, увесь цивілізований світ ніколи не припинять працювати разом з Україною над звільненням кожного незаконно ув'язненого путінською Росією українця.

"Вони утримуються там з російського безсилля. Вони є символом нашого бажання боротися до кінця", - наголосив міністр.

В рамках концерту на площі перед будівлею МЗС України на Михайлівській площі у Києві був також проведений флешмоб, коли присутні разом здійняли вверх руки з білими розами на знак підтримки українських політичних в'язнів в Росії.

17 червня - у річницю свого перебування в російському полоні Надія Савченко, як народний депутат України ("Батьківщина"), зробила депутатський запит до МЗС, вимагаючи надати офіційну інформацію щодо дій для захисту українців, яких незаконно утримують в ув'язненні у Росії.

"Список Магнітського" - перелік відповідальних за переслідування, утримання під вартою, катування у СІЗО та смерть аудитора Сергія Магнітського, який розкрив фантастичні розкрадання з російського бюджету. Спочатку список містив 60 прізвищ чиновників МВС, ФСБ, ФПС, Арбітражного суду, Генеральної прокуратури та пенітенціарної служби Росії з вказівкою ролі кожного з них у переслідуванні і смерті Магнітського. У грудні 2012 року президент США підписав закон, який став відомий як "закон Магнітського", що дозволяє держсекретареві США без узгодження з Конгресом включати будь-яких зарубіжних корупціонерів та злочинців до списку санкцій.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 716 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ