Вт, 2024-04-23, 22:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 23 » Коаліція під загрозою: "Регіони" обділили партнерів портфелями
09:37
Коаліція під загрозою: "Регіони" обділили партнерів портфелями
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Фракція Компартії у парламенті заявляє про невиконання Партією регіонів коаліційних домовленостей, що стосуються кадрових призначень, пише сьогодні газета "Дело".
Наступного пленарного тижня фракція КПУ має намір провести засідання, в ході якого дасть оцінку кадровим призначенням нового президента і уряду. На думку депутатів від КПУ, останні призначення, зроблені новою владою, не відповідають коаліційними домовленостями.

Зокрема це стосується першої хвилі призначень на губернаторські посади, де всі кандидатури представлені виключно Партією регіонів. "Чому, наприклад, не можна було призначити губернатором Вінницької області нашого соратника Валерія Бевза?" - запитує комуніст Леонід Грач. На його думку, недотримання пропрезидентською політичною силою квотного принципу може призвести до розпаду існуючої коаліції в парламенті і дострокових виборів.

За інформацією ЗМІ, комуністи виставили Партії регіонів останню кадрову умову, від якої залежить стабільність коаліції.

Її суть зводиться до того, що головою Державної митної адміністрації повинен стати представник фракції КПУ, голова комітету парламенту з боротьби з корупцією та оргзлочинністю Ігор Калетник. Його призначення на цю посаду очікувалося ще минулого тижня, але досі кадрове рішення не прийнято.

На думку Грача, затримка може бути викликана тим, що "регіонали" передумали віддавати цю посаду комуністам.

Соратник Грача Катерина Самойлик пророкує, що якщо коаліціанери не спрацюють, доведеться йти на дострокові вибори. "Моя особиста думка: Партія регіонів зараз намагається узурпувати владу - це обурливо", - констатує вона. Самойлик свого часу пророкували посаду міністра освіти, який нарешті дістався скандальній "регіонала" Дмитру Табачнику. Проти цього міністра, до речі, вже ополчилися тисячі людей.

На питання, чи вдасться Компартії відвоювати посаду голови Держмитниці для свого представника, Самойлик відповіла: "Битися не збираємося, але кардинальні висновки зробимо".

У Блоці Литвина поки не мають наміру поспішати з висновками, однак про проблеми усередині самої коаліції вже замислюються.

"Можуть виникнути суперечки при формуванні державного бюджету, адже всі коаліціанти будуть намагатися втиснути туди свої передвиборчі обіцянки. А домовленості з кадрів поки дотримуються", - так коректно оцінив ситуацію депутат від Блоку Литвина Сергій Гриневецький.

Він також безуспішно претендував на посаду губернатора Одеської області. У результаті посаду керівника області відійшла "регіоналу" Едуарду Матвійчуку.

У Партії регіонів про кадрові претензії своїх союзників по коаліції вважають за краще нічого не говорити. "У мене такої інформації (про кадрові розбіжності.-ред.) немає. Абсолютно всі рішення узгоджуються з іншими членами коаліції", - запевнив "регіонал" Михайло Чечетов.

Наприкінці минулого тижня Адміністрація президента частково закрила губернаторські вакансії. У п'ятницю в 14 областях пройшло представлення нових голів регіонів, решта десять будуть призначені в найближчі дні.

Перша хвиля призначень показала тенденцію - Партія регіонів дійсно не має наміру ділитися губернаторськими постами з іншими політичними силами, що входять до коаліції .

Коаліція у складі ПР, КПУ, БЛ і окремих нардепів була створена півтора тижні тому. У той же день було проведено призначення в Кабмін. Практично всі міністерські крісла "регіонали" забрали собі. Комуністам урядові портфелі взагалі не дісталися.

У лічені години заполонили собою "Регіони" і центральні органи влади. Інші не менш важливі крісла, такі як керівництво міліції, також зайняли вихідці з Донецька.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1098 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ