Чт, 2024-04-25, 23:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Червень » 17 » Коли нардепи перестануть бути недоторканними - розповів Геращенко. ВІДЕО
19:08
Коли нардепи перестануть бути недоторканними - розповів Геращенко. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Зняття недоторканності з депутатів необхідне, але разом з ухваленням інших законів, які врівноважать гілки влади в Україні. Про це під час телемарафону "Україна понад усе" на "5-му каналі" заявив нардеп Антон Геращенко.

"Зняття недоторканності потрібне, але за умови ухвалення закону про слідчі комісії і імпічмент. Не буде 300 голосів у Раді, якщо не буде цих двох законів. Президент цю точку зору знає. Потрібен баланс у владі. Наразі президента як посадову особу не можна відправити у відставку", - твердить нардеп.

За його словами, депутатська недоторканність - старий інструмент, який було прийнято для захисту депутатів від проблем з виконавчою владою.

"Є маса нюансів, які в Конституції не передбачені. А недоторканність депутатська – не наш винахід, а європейських демократій, і сталося це ще 200 років тому. І зроблено це було для захисту депутатів від виконавчої влади і монархій", - каже Геращенко.

Як повідомлялося, 2 квітня Конституційний суд почав розгляд справи за зверненням Верховної Ради про надання висновку щодо відповідності вимогам статей 157 і 158 Конституції законопроекту про внесення змін до Основного Закону щодо недоторканності народних депутатів та суддів.

Верховна Рада 5 лютого підтримала постанову про направлення до КС законопроекту про внесення змін до Конституції (щодо недоторканності народних депутатів України і суддів) (№1776).

Законопроектом передбачається виключити з Конституції частини 1 і 3 статті 80. Йдеться про положення, яким визначено, що народним депутатам гарантується депутатська недоторканність, а також положення, згідно з яким народні депутати не можуть бути без згоди Верховної Ради притягнуті до кримінальної відповідальності, затримані чи заарештовані.

Також пропонуються зміни до частини 3 статті 126, згідно з якими суддя не може бути без згоди Вищої ради юстиції затриманий і до нього не може бути застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою до винесення обвинувального вироку судом, за винятком затримання при вчиненні або безпосередньо після вчинення тяжкого чи особливо тяжкого злочину проти життя та здоров`я особи.

У нинішній редакції статті ідеться про те, що суддя не може бути без згоди ВР затриманий чи заарештований до винесення обвинувального вироку судом.

Стаття 129 після частини 1 доповнюється новою частиною, згідно з якою притягнення суддів до юридичної відповідальності здійснюється на загальних підставах. Судді не можуть бути притягнуті до юридичної відповідальності за діяння, вчинені у зв`язку зі здійсненням правосуддя, крім випадків ухвалення свідомо неправосудного судового рішення, порушення присяги судді або вчинення дисциплінарного правопорушення.

4 червня Верховна Рада ухвалила постанову про План законодавчого забезпечення реформ в Україні. Планом, зокрема, передбачено строк підготовки/прийняття питання про внесення змін до Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів і суддів) - ІІІ-IV квартал 2015-2016 року.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 777 | Додав: adminA | Теги: недоторканність, геращенко, нардепи
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ