Пт, 2024-03-29, 17:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 11 » Коломойський об'єднує свої авіакомпанії в єдиний альянс
15:30
Коломойський об'єднує свої авіакомпанії в єдиний альянс
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/


Мільярдер Ігор Коломойський об'єднує підконтрольні йому авіакомпанії "АероСвіт", "Дніпроавіа" і "Донбасаеро" в єдиний авіаальянс. Компанії вже подали в Антимонопольний комітет заявку на створення альянсу.
У прес-службі Антимонопольного уточнили, що дозвіл на об'єднання ще не виданий - термін розгляду подібних звернень становить три місяці, пише "Дело".

Також стало відомо про те, що представники вказаних авіакомпаній вже повідомили про свої наміри керівництво Державіаадміністрації. Там ідею створення альянсу оцінили позитивно. "Ми не проти, лише за умови, що це (об'єднання) не призведе до монополізації ринку і зростання цін на квитки", - озвучила позицію відомства прес-секретар Державіаадміністрації Анна Слободянюк.

Побоювання щодо монополізації ринку, що виникли у чиновників, не безпідставні. За підсумками 2009 року сумарна частка ринку трьох перевізників (АероСвіт", "Дніпроавіа" і "Донбасаеро") становила 48,5%. Якщо ж політика цих авіакомпаній буде повністю узгоджена, а потужності об'єднані (загальний парк літаків може перевищити 50 одиниць), частка такого альянсу на ринку може нестримно зрости.

Олександр Потімков, в.о. голови Фонду держмайна, зазначає: найймовірніше, що авіакомпанії можуть об'єднатися під загальним управлінням окремої компанії. "Якщо я не помиляюся, така компанія вже створена", - уточнив він. Втім, її назви у Фонді держмайна, який досі контролює 22,4% "АероСвіту", назвати не змогли.

Фактично об'єднання трьох авіакомпаній, підконтрольних Коломойському, означатиме приєднання компанії "Дніпроавіа" до стратегічного альянсу "Українська авіаційна група", що діє з 2007 року. Він був створений між "АероСвітом" і "Донбасаеро" (№24 від 12.02.07 р.). Тоді в рамках об'єднання два перевізники консолідували флот, об'єднали маршрутні мережі і створили новий розклад польотів.

Зараз Коломойський, який не так давно отримав контроль в "АероСвіті", має намір об'єднати всі свої авіаційні активи в один холдинг.

Топ-менеджери авіакомпаній офіційно коментувати питання об'єднання відмовляються. Вони не приховують, що акціонер планує консолідувати активи, але сама формула злиття поки не відома. "Інформація, якою я володію, - неповна", - запевнви секретар наглядової ради компанії "АероСвіт" Максим Юхименко.

Помічник генерального директора "АероСвіту" зі зв'язків з громадськістю Сергій Куций вважає, що "у будь-якому випадку всі три авіакомпанії залишаться самостійними суб'єктами ринку, кожна з яких матиме свою специфіку і ринкову нішу". В той же час співголова наглядової ради компанії "АероСвіт" Григорій Гуртовий взагалі сказав, що не розуміє, про яке об'єднання йде мова.

Юристи констатують, що установа єдиної керівної компанії - найбільш проста схема для такої співпраці. "Створення такої компанії відбувається через систему договірних стосунків. Тобто всі три компанії укладають договір про послуги з менеджменту. Базово такі рішення ухвалює поточне керівництво компанії", - пояснює старший партнер юридичної компанії "Ільяшев і партнери" Роман Марченко. Експерти упевнені, що така форма співпраці буде найбільш зручна і вигідна для трьох авіакомпаній.

"В світі є практика, коли регіональні і внутрішні підрозділи часто виділяються в окрему компанію. Не виключено, що через деякий час бренди, що входять в холдинг, будуть чітко поділені залежно від дальності польоту на внутрішні авіалінії, регіональні, а також середньо- і далекомагістральні", - допускає директор Центру економічного і політичного аналізу Олександр Кава.

Разом з тим реорганізація загрожує персоналу деяких з авіакомпаній скороченнями. Раніше частина персоналу "АероСвіту" вже отримала повідомлення про скорочення. При цьому точну кількість звільнених в компанії не називають, а також заперечують зв'язок між скороченнями і об'єднанням з "Дніпроавіа" і "Донбасаеро".

"Це не стосується ні льотного, ні технічного підрозділів, а стосується невластивих компанії функцій, які вона несе, - уточнив Гуртовий. - Відбувається реорганізація усередині "АероСвіту", яка включає зниження адміністративних витрат".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1215 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ