Сб, 2024-04-20, 01:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Головна » 2014 » Лютий » 10 » Конституція наглухо "зависла" у Раді
16:17
Конституція наглухо "зависла" у Раді
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Голова Верховної Ради України Володимир Рибак відзначає, що питання внесення змін до Конституції має розглядатися відповідно до Основного закону та чинного законодавства, повідомляє прес-служба українського парламенту.

"Неможливо прийняти зміни до Конституції за один день... Їх потрібно приймати згідно із законодавством та згідно з Конституцією України, де чітко розписано, що треба робити", - заявив він в інтерв'ю телеканалу "Рада" в понеділок 10 лютого.

Рибак зазначив, що всі поступлені від фракцій пропозиції, а також напрацювання Конституційної асамблеї вимагають узгодження і розгляду парламентом у відповідності з процедурою, визначеною в Основному законі. Спікер також не виключив, що деякі питання потребуватимуть винесення на референдум.

При цьому Рибак нагадав, що він підписав розпорядження про створення робочої групи уповноважених представників депутатських фракцій з напрацювання узгодженого законопроекту про внесення змін до Конституції, яка вже провела своє засідання минулої п'ятниці. Разом з тим, керівник парламенту зазначив розбіжність позицій опозиційних фракцій щодо внесення змін до Конституції.

"Узгоджених дій немає, пропозицій немає... Сьогодні новий тиждень, і ніхто над Конституцією не працює", - зазначив спікер, додавши, що керівник робочої групи "не може її зібрати, оскільки нема чого розглядати".

Голова Верховної Ради також підкреслив, що не можна ставити розгляд соціально важливих законопроектів у залежність від внесення змін до Основного закону, і нагадав, що в парламенті зареєстровано 2100 законів від різних суб'єктів законодавчої ініціативи, 700 законопроектів розглянуті комітетами, в тому числі потребують першочергового розгляду.

Нагадаємо, опозиція вела активні переговори з депутатами Партії регіонів щодо підтримки конституційного акту про повернення до Конституції в редакції 2004 року. Нардепи підготували проект конституційного акта про повернення до Конституції 2004 року і були готові вже голосувати за нього в сесійній залі.

Як заявляв Рибак раніше, питання готовності узгодженого законопроекту щодо внесення змін до Конституції і повернення до редакції 2004 року може бути розглянуте на позачерговому засіданні парламенту.

Бондаренко повідомила, що Рада не планує проводити позачергове засідання

Верховна Рада поки не планує проведення позачергової сесії парламенту.

Принаймні, поки депутатам з фракції Партії регіонів, опитаним ЗМІ, повідомлення про її підготовку не надходили.

Так депутат Олена Бондаренко розповіла що поки таких повідомлень про збір позачергової сесії не приходило.

"Як правило, приходить відразу після рішення керівництва. Значить, рішення ще немає", - сказала вона.

Депутат від ПР Євген Балицький розповів, що також поки не отримував повідомлень про можливе скликання позачергового засідання.

"Як правило, депутатів попереджають мінімум за день, щоб вони встигли доїхати зі своїх округів. Поки ніяких повідомлень нам не надходило", - сказав Балицький.

"Мені здається, що все буде в штатному режимі", - додав він.

Також про відсутність інформації про підготовку позачергового засідання повідомив і регіонал Олег Царьов.

Як відомо, позачергове засідання могли зібрати для внесення змін до Конституції.

Робота над пропозиціями до законопроекту про зміну Конституції продовжиться в понеділок і вівторок.

У середу документ, узгоджений всіма фракціями, буде направлений в парламентський комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування.

Раніше голова Верховної ради Володимир Рибак повідомив, що його прийняття в першому читанні можливо на позачерговому засіданні парламенту. Однак, в Партії регіонів не збираються виносити документ на розгляд у сесійній залі.

Згідно з планом роботи над законопроектом, після узгодження його планується направити на експертизу до Венеціанської комісії. "Експертиза займе не менше півроку, це буде зроблено, щоб відкласти справу в довгий ящик", - вважають у фракції УДАР.

Немає сенсу збирати позачергове засідання ВР без спільного проекту змін до Конституції - КПУ

Якщо фракції Верховної Ради України не напрацюють спільний проект документа щодо змін до Конституції України, збирати позачергове засідання парламенту не має сенсу, вважають у Комуністичній партії України.

"Якщо не буде якогось спільного проекту, безглуздо проводити позачергову сесію. Крім додаткових витрат вона нічого ні парламенту, ні суспільству не принесе", - сказав "народний депутат фракції КПУ Олександр Голуб.

"Я думаю, що робоча група з підготовки або початку процедури внесення змін до Конституції, або з інших питань, які сьогодні стоять перед країною, має напрацювати проект документів, підписати у лідерів всіх фракцій. Тоді тільки його (засідання парламенту - ред.) скликати. Якщо цього не буде, то сенсу проведення позачергового засідання на цьому тижні немає", пояснив він.

Водночас Голуб наголосив, що фракція комуністів у рамках консультацій з підготовки змін до Конституції пропонує свій варіант змін, підготовлений і опублікований раніше.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1173 | Додав: adminA | Теги: зависла у Раді, Конституція
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ