Чт, 2024-04-18, 14:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 30 » Контрактне військо в Україні обіцяють уже наступного року
17:27
Контрактне військо в Україні обіцяють уже наступного року
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Міністр оборони Михайло Єжель заявляє, що перехід Збройних Сил України на повне комплектування військовослужбовцями контрактної служби відбуватиметься поступово, починаючи з 2011 року. Про це він заявив сьогодні на брифінгу у Кабінеті міністрів, передає УНІАН.
"Зараз поки залишається змішаний спосіб комплектування армії", - констатував міністр, відповідаючи на запитання, чи готове Міністерство оборони виконати програмні засади президента України Віктора Януковича, згідно з якими перехід до професійної армії має бути забезпечений, починаючи з 2011 року.

Водночас Єжель припустив, що, виходячи із наявної фінансово-економічної ситуації в Україні, якщо цей процес буде завершено за п’ять років, починаючи з 2011 року, то це буде позитивним та оптимістичним результатом.

Також Єжель повідомив, що усі міжнародні військові навчання, які цього року планується провести на території України та поза її межами за участю Збройних сил України, буде проведено згідно із графіком. При цьому міністр оборони уточнив, що проводитись будуть ті навчання, які було заплановано в рамках партнерства України з НАТО, США, зокрема, "Сі Бриз".

Міністр оборони також зазначив, що військовий парад у Києві з нагоди 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні відбудеться без проходження Хрещатиком бойової техніки. Він зазначив, що Міністерство оборони вже отримало близько 13 млн грн на підготовку і проведення цього параду.

"Це вперше, коли так вчасно завдяки рішенням президента і прем’єр-міністра Міноборони отримало ці гроші", - зауважив Єжель і нагадав, що відповідно до указу президента 9 травня паради відбудуться у містах-героях Києві, Севастополі, Керчі та Одесі.

Єжель також уточнив, що у рамках цих парадів відбудеться статична демонстрація бойової техніки та озброєння, але їхнього проходження, зокрема центральною частиною Києва, не буде.

Раніше повідомлялось, що розмову про перехід українських військових формувань на повну контрактну службу можна вести лише тоді, коли держава збільшить їхнє фінансування у 3-3,5 рази. Про це у зв'язку з річницею з дня створення Внутрішніх військ МВС України заявив їх командувач генерал армії Олександр Кіхтенко.

"Перехід на контрактні умови служби це ж не тільки відмова від строкової служби. Це дуже вузько поставлене питання, мовляв, давайте відмовимося від строкової служби і буде перехід на контрактну. Це дуже серйозна державна програма повинна бути, щоб перейти на контрактні умови служби і комплектування Збройних сил та інших військових формувань. Це має бути комплекс заходів, який повинен передбачити все. У тому числі й поступовість цього переходу, і налагодження підготовки мобілізаційних ресурсів, і ще ряд серйозних заходів, як і впливають на виконання цього дуже складного завдання", - сказав Кіхтенко.

Зазначимо також, що балотуючись у президенти, Янукович обіцяв, що у разі перемоги на президентських виборах, гарантує перехід на контрактну армію з 2011 року. Про це йдеться у його програмі "Україна – для людей".

"Забезпечу переозброєння армії сучасними видами озброєння, використовуючи вітчизняні розробки, високі технології і виробничі потужності оборонного комплексу країни, - зазначив Янукович. - Українська бронетехніка, військово-транспортна авіація, ракетні комплекси забезпечать високу боєготовність збройних сил".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1153 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ