Пт, 2024-04-19, 01:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Грудень » 20 » Кортеж Саакашвілі розлючений натовп закидав камінням. ВІДЕО
10:09
Кортеж Саакашвілі розлючений натовп закидав камінням. ВІДЕО
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

19 грудня президент Грузії Михайло Саакашвілі, який перебуває в Кутаїсі, відвідав офіс своєї партії "Єдиний національний рух". Коли він зайшов всередину, вихід з офісу перекрили учасники антипрезидентської акції.

Через це главі республіки довелося затриматися. У підсумку, він зміг покинути офіс "тільки за допомогою своєї охорони".

Незадовго до цього Саакашвілі відвідав мерію міста. Противники президента зібралися біля мерії і вимагали його дострокової відставки. Саакашвілі покинув будівлю, скориставшись іншим виходом, і попрямував до офісу "Єдиного національного руху". Однак пікетувальники зустріли його і там.

Учасники акції закидали кортеж президента каменями. "Грузія Online" пізніше підтвердила цю інформацію. "Президента ... натовп закидав в Кутаїсі каменями. Близько 100 осіб напали на кортеж президента, однак охороні вдалося відгородити його від натовпу", - передає видання.

"Єдиний національний рух" в жовтні зазнав поразки на парламентських виборах, програвши опозиційної коаліції "Грузинська мрія" на чолі з мільярдером Бідзіною Іванішвілі. В кінці жовтня було сформовано новий уряд, який очолив Іванішвілі. Саакашвілі, проти якого виступає "Грузинська мрія", поки зберігає за собою президентську посаду (чергові вибори повинні пройти в Грузії тільки восени 2013 року), але його вплив за останній час значно зменшилося.

Іванішвілі раніше вимагав дострокової відставки Саакашвілі і погрожував йому імпічментом. Сам президент після виборів визнав перемогу опозиції і не став заважати формуванню нового уряду. За це він удостоївся похвал від представників ЄС і США, які розкритикували спроби "Грузинської мрії" домогтися дострокової відставки президента.

На цьому тлі Іванішвілі пом'якшив тон, заявивши, що на відставці Саакашвілі не наполягає. Пізніше він стверджував, що не буде домагатися і імпічменту президента (хоча при цьому не виключив можливості його кримінального переслідування).

У той же час вимоги про відставку Саакашвілі продовжують озвучувати деякі НУО та громадські діячі. Вони, зокрема, організували збір підписів за відставку президента.

Між тим, прем'єр-міністр Грузії Бідзіна Іванішвілі заявив, що правоохоронним органам вже дано доручення виявити правопорушників, які закидали каменями кортеж президента країни, і в майбутньому присікати подібні провокації, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми є відповідальною владою і засуджуємо будь-яку агресію. Агресія і протистояння, на жаль, були в попередні роки усталеною практикою і сьогодні ми пожинаємо плоди цього минулого", - йдеться в заяві прем'єр-міністра, поширеному в середу.

Прем'єр також закликав населення утримуватися від будь-якого протистояння, не піддаватися провокаціям і зберігати спокій.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 972 | Додав: admin | Теги: кортеж саакашвілі закидали камінням
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ