Пт, 2024-04-26, 04:29


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Березень » 3 » Крим не Абхазія: Росія провалює окупацію. ВІДЕО
13:30
Крим не Абхазія: Росія провалює окупацію. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

11:25. Екс-командувач Денис Березовський увірвався у штаб військово-морських сил Україну у Севастополі і вимагав від керівного складу перейти на сторону Росії.

11:15. Українці безвідмовно ідуть на збори за наказом військкоматів. Військовозобов'язані українці готові до виконання свого оббов'язку. В цьому особисто переконався голова політичної партії "Демократичний альянс" Василь Гацько. Він теж за наказом військкомату прийшов на збори.

11:10. У Сімферополі відновлено рух в центрі міста, який було зупинено в минулий четвер після захоплення невідомими озброєними людьми будівлі парламенту і уряду Криму. Знову працюють тролейбусні та автобусні маршрути, які проходять по вул.Карла Маркса та вул. Рози Люксембург, на яких розташовані адмінбудівлі.

Також відновлено рух по проспекту Кірова, де розташована будівля Ради міністрів Автономної Республіки Крим. Разом з тим, людей на вулицях міста значно менше, ніж у звичайні будні, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

10:45. Капітан другого рангу ВМСУ Дмитро Ветгіледскій, який служить в захопленій російськими військами частині в Балаклаві заявив, що північний сусід використовує місцеве населення Криму як "живий щит".

10:15. У Криму російські військовослужбовці здійснюють моральний та фізичний тиск на прикордонників, змушуючи підкоритися, заявляють у Державній прикордонній службі України.

Як повідомили у Відділі з питань взаємодії із ЗМІ Адміністрації Держприкордслужби, поряд із блокуванням Азово-Чорноморського регіонального управління, Сімферопольського прикордонного загону, відділу прикордонної служби "Керч", Керченського та Севастопольського загонів морської охорони прикордонники продовжують нести службу в пункті пропуску "Крим" та аеропорту Сімферополя.

Проте останнім часом значно збільшився тиск російських військових на прикордонників. Під час захоплень прикордонних підрозділів відбувається брутальне застосування фізичної сили, погроза зброєю та залякування. Фахівці російського спецназу намагаються здійснювати психологічний тиск на прикордонників та в ультимативній формі вимагають підпорядкуватися новому керівництву Криму.

Вони активно ведуть спроби вербування персоналу, вимагають дані оперативних підрозділів та дані оперативних співробітників, намагаються дізнатися конфіденційну інформацію про керівників структурних підрозділів. До всіх висуваються наполегливі пропозиції щодо співпраці та офіційного працевлаштування.

9:20. Кримсько-татарський Меджліс вважає, що йде підготовка російської сторони до знищення кримських татар у Криму.

"Так, як сьогодні показують кримських татар в російських ЗМІ, говорить про те, що йде підготовка до чергового знищення кримських татар... якщо не буде дуже термінових дій, тут трапиться катастрофа", - сказав голова меджлісу кримсько-татарського народу Рефат Чубаров.

8:50. Впродовж доби у Криму тривали тотальні напади російських військовослужбовців на підрозділи Державної прикордонної служби України. Особливо гостро захоплення розпочалися після заяви голови парламенту Криму Володимира Констянтинова про непоступливість прикордонників та активний спротив рішенням новопризначеної влади Криму.

Системні напади здійснювалися групами до 100 спеціально екіпірованих військовослужбовців Росії. Тривало блокування адміністративної будівлі Азово-Чорноморського регіонального управління та штабу Сімферопольського загону.

7.00. Росія ретельно повторює у Криму тактику абхазького сценарію, проте в Україні та й в інші вже часи їй не все вдається. Історія сучасної Абхазії, де випробували схожі схеми конфлікту, свідчить: Росія у таких випадках обіцяє одне, а робить геть інше, повідомляє ТСН.

У 1992 році сепаратистський уряд Абхазької автономної республіки проголосив незалежність від Грузії, що наступного року спричинило грузинсько-абхазьку війну. У 2008 році після російсько-грузинської війни незалежність Абхазії визнала Росія, проте досі не приєднала її до своєї території, адже це їй невигідно.

Бюджет Абхазії нині на 2/3 дотується з Москви. Але цих дотацій не вистачило навіть на те, щоб за 20 років після закінчення війни відбудувати країну.

Абхазія - невизнана світом і злиденна територія зі зруйнованими війною будинками. За 20-річну історію самопроголошеної незалежності сучаснішими тут стали лише танки.

Що ж до російських тактик розпалювання конфліктів, то одна зі схожих деталей така: в інших країнах Росія фінансує партії, створені на свою підтримку, а потім вводить війська. А в Абхазії росіяни взагалі продавали зброю обом сторонам конфлікту.

"Найбільш цинічне, що може бути, - мати тренера з однієї і з другої сторони, одна особа, яка ніяк не хоче завершувати цей бій, який триває до того моменту, поки обидва учасники не зваляться", - зазначив військовий експерт Арчил Цинцадзе.

Іще одна спільна деталь – спроба зіткнути лобами дві радикальні сили, загострити суперечності до кривавого протистояння та підтримувати його аж до спустошення території, де це відбулося.

Колишній військовий представник Грузії у США і ветеран Абхазької війни Арчил Цинцадзе каже, що сьогоднішній Крим – це його дежавю. "Були заклики саме душевні, як крик душі. Того, чого у нас не було довгий час, - національного, патріотичного. Якраз грали на цих ніжних нотах", - зауважив Цинцадзе.

Ось чому всі проукраїнськи налаштовані люди в Україні менш за все хочуть знову чути балачки про "мови". Або ще гірше - бачити тут як помічників націоналістів із "Правого сектору".

На щастя, один із російських сценаріїв, застосованих в Абхазії, у Криму провалився. Колишні ветерани-афганці з георгіївськими стрічками прийшли на перемовини з татарським Меджлісом. Цей момент - унікальний в історії, бо таке відбулося вперше.

Вони три дні намагались призначити таку зустріч. Мета обох учасників цих перемовин – не допустити розколу за національною ознакою. У результаті, татари з афганцями домовилися разом патрулювати вулиці: "Повинні разом ходити. І якщо чужий з'явиться, щоб він бачив, що ми разом".

Довідка. Кримський конфлікт

Вночі 27 лютого будівлю Верховної Ради Криму в захопили невідомі озброєні люди. Незважаючи на це, в ній відбулася позачергова сесія парламенту, причому озброєні люди відбирали у всіх депутатів засоби зв'язку.

На засіданні парламент Криму прийняв постанову про проведення республіканського референдуму з питань удосконалення статусу і повноважень Автономної Республіки Крим, на підтримку якого проголосували 61 з 64 депутатів, і рішення про недовіру Раді міністрів Криму і припинення її повноважень, за що проголосували 55 з 64 кримських парламентарів. Всього до складу Верховної Ради Криму входить 100 депутатів. Про такі рішення повідомляла журналістам у телефонному режимі з приймальні голови Верховної Ради Криму начальник інформаційно-аналітичного управління секретаріату Верховної ради Криму Ольга Сульнікова.

Нікого з працівників секретаріату кримського парламенту в приміщенні не було. Також неможливо перевірити, чи були присутні фізично всі депутати в залі засідань парламенту при голосуванні, або ж використовувалися їхні електронні картки для голосування без їхньої участі.

Референдум відбудеться 30 березня.

У той же день парламент Криму відсторонив від посади прем'єра Анатолія Могильова і обрав новим головою Ради міністрів АРК депутата Верховної Ради Криму, лідера партії "Русское единство" Сергія Аксьонова.

1 березня Аксьонов звернувся до президента Росії Володимира Путіна з проханням про "наданні сприяння в забезпеченні миру і спокою на території Автономної Республіки Крим".

Путін попрохав Раду Федерації дозволити використовувати збройні сили РФ на території України (зокрема, в Криму).

Пізніше комітет Ради Федерації з оборони та безпеки, а також комітет з міжнародних справ рекомендували Раді Федерації дозволити використовувати Збройні сили РФ на території України до нормалізації обстановки.

В.о. президента України Олександр Турчинов заявив, що Збройні сили України приведено в повну бойову готовність, а МЗС України передало звернення до НАТО з проханням розглянути використання усіх можливостей для захисту територіальної цілісності України.

2 березня парламент України на закритому засіданні проголосував за підтримку постанови "Про підтримку Збройних Сил України, інших військових формувань України". У тексті проекту, опублікованому на сайті Верховної Ради, відзначається, що "в умовах небезпеки територіальної цілісності України, загрози її державному суверенітету, провокування силового сценарію й дестабілізації ситуації в країні, порушення її миру й спокою, Верховна Рада України від імені народу України: декларує повну солідарність, і всебічну підтримку Збройним Силам України, які готові стати на захист нашої Вітчизни, всьому особовому складу - від міністра до рядового".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1262 | Додав: adminA | Теги: Крим не Абхазія: Росія провалює оку
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ