Пт, 2024-04-19, 12:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 20 » La Croix: Україна втрачає нагоду зблизитися з Європою
17:09
La Croix: Україна втрачає нагоду зблизитися з Європою
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

На саміті Україна-ЄС, який відбувся 19 грудня в Києві, європейці відмовилися підписувати угоду про вільну торгівлю, повідомляє La Croix. "Все технічно готове до угоди про вільну торгівлю між двома сторонами. Ось тільки Європа не схильна до такого розвитку відносин у момент, коли Україна віддаляється від демократії і правової держави", - підкреслює кореспондент Себастьєн Майяр.

Як зазначає видання, саміт, саме проведення якого було поставлено європейцями під питання, проходив у напруженій обстановці. Проблема, за словами представника ЄС в Україні Жозе Мануеля Тейшейри, полягає в "суперечності між політичними цілями і практичними діями нинішнього уряду". І причина цього не в тому, що прихід до влади Віктора Януковича супроводжувався зближенням з Росією, наголосив європейський представник, додавши, що ЄС не хоче змушувати Україну вибирати між західним і східним сусідом. "Європейська дипломатія роздратована недавніми і серйозними порушеннями Києвом прав людини, принципів ринкової економіки та правової держави, вочевидь несумісними зі зближенням з Євросоюзом, - пише газета. - Після надій, які вселила Помаранчева революція 2004 року, Україна розчарувала Європу".

На думку французького дипломата, сьогодні Янукович хоче зірвати підписання угоди про асоціацію з Європою. "Великі олігархи, зокрема Ахметов, виступають за Європу заради того, щоб отримати доступ на її ринок. Але вони хочуть зберегти свої монополії в українській економіці", - наводить видання думку політолога Володимира Фесенка. Однак, за словами Тейшейри, угода являє собою єдине ціле і внесення змін до неї не обговорюється.

Що стосується зближення з Росією, то воно проходить не краще, продовжує видання. "Росія тисне на Київ, змушуючи його вступити до Митного союзу з Казахстаном і Бєларуссю. Але українські олігархи, яким, як вважається, належить реальна влада в країні, в цьому абсолютно не зацікавлені. До того ж такий вступ, на думку європейської дипломатії, несумісний з угодою про вільну торгівлю з ЄС, - зазначає кореспондент Себастьєн Майяр. - Більш прозаїчний пріоритет українського уряду полягає в тому, щоб домовитися про зниження цін на газ, імпортований з Росії. Відмовляючись претендувати на членство в НАТО, уникаючи дратувати Москву в питаннях історичних конфліктів, на відміну від свого попередника, Віктор Янукович чекає відповідного жесту російської сторони. Тим часом українці з прикрістю визнають, що через двадцять років після референдуму про незалежність країна демонструє свою вразливість як перед Європою, так і перед Росією".

Переклад InoPressa

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 921 | Додав: admin | Теги: саміт, Україна-ЄС
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ