Сб, 2024-04-20, 06:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 21 » Литвин не бачить "нічого надзвичайного" у збільшенні видатків на ВР - "демократія дорого коштує"
13:55
Литвин не бачить "нічого надзвичайного" у збільшенні видатків на ВР - "демократія дорого коштує"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
.

Голова парламенту Володимир Литвин не бачить "нічого надзвичайного" у збільшенні видатків на утримання Верховної Ради на 70 млн грн. Про це він заявив в інтерв’ю "5 каналу" в неділю ввечері, відповідаючи на питання про адекватність такого кроку.

"Важко виміряти адекватність роботи парламенту. Якби депутати стояли біля станка, точили деталі, можна було б сказати", - сказав спікер, додавши, що "демократія дорого коштує".

Литвин зазначив, що сума в 980 млн грн, яку виділено на утримання парламенту, "на перший погляд, велика". Однак, за його словами, у Росії на парламент виділяється вдвічі більше з розрахунку на одного депутата, в Естонії цей показник також вищий, у Литві – трохи нижчий.

"Якщо виходити з такої неупередженої точки зору, то в даному разі нічого надзвичайного нема", - вважає Литвин.

"Але оскільки люди почувають себе погано, суспільство наелектризоване, оскільки в нас агресія є домінуючим показником настроїв людей, з огляду на економічне невдоволення, соціальне становище – звичайно, цей показник ріже вуха, я це прекрасно розумію", - додав він.

Коментуючи ситуацію, що на тлі зростання цін і тарифів в Україні з’явився 21 доларовий мільярдер, Литвин погодився з тезою ведучого про те, що "поки одні все більше платять, інші все більше заробляють". "Виходить, так", - сказав спікер, підкресливши, що "найбільшу підтримку серед людей на виборах отримують саме такі політики й сили, які вони представляють".

"Висновок очевидний – влада така, на яку народ заслуговує", - резюмував він.

Нагадаємо, що Верховна Рада ухвалила власний кошторис на 2011 рік у розмірі 980 мільйонів гривень. "Там є невеличке збільшення (у порівнянні з минулим роком) – приблизно 70 мільйонів – але це відповідно до індексу інфляції", - сказав голови регламентного комітету Володимир Макеєнко.

Також повідомлялося, що депутати витратять сім мільйонів на перельоти і два мільйони - на телефонні переговори. Також Держуправління справами закупило бензину та шин на 10 млн грн.

Раніше повідомлялося, що витрати на ключові органи влади в 2011 році можуть стати одними з найвищих за останні роки. На діяльність президента, Верховної Ради й уряду в 2011 році в цілому буде надано 2,44 млрд грн. Більше грошей на свою роботу ключові органи влади отримували тільки в докризовому 2007-му - 2,52 млрд грн.

28 грудня президент України Віктор Янукович підписав Державний бюджет на 2011 рік. Як зазначалося, пріоритетами бюджету на цей рік є фінансування вертикалі влади, силовиків та забезпечення елітного відпочинку для можновладців.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 950 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ