Ср, 2024-04-24, 05:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Липень » 23 » Ліз Трасс - Британія збільшуватиме допомогу Україні після кожного ракетного удару рф
20:43
Ліз Трасс - Британія збільшуватиме допомогу Україні після кожного ракетного удару рф
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Голова британського МЗС Ліз Трасс нині змагається за пост прем'єра Британії.

Велика Британія збільшуватиме допомогу Україні після кожного ракетного обстрілу росіянами українських міст.

Про це заявила міністр закордонних справ Великої Британії, одна з двох кандидатів на посаду прем'єр-міністра Ліз Трасс під час онлайн-виступу на Другому саміті перших леді та джентльменів, повідомляє ЗМІ.

Хто така Ліз Трасс. Очолити британський уряд може амбіційна голова МЗС, яка прагне «завдати болю путіну і кремлю» через війну з Україною

«З кожною ракетою, що влучає в українські міста, з кожним чоловіком, жінкою та дитиною, які зазнають страждань, ми будемо надавати Україні більшу підтримку. Ми вже виділили понад чотири мільярди фунтів на різноманітну допомогу і працюємо спільно з партнерами по G7, щоб запровадити проти росії потужніші санкції, підвищити колективний тиск на путінську машину війни й збільшити колективну допомогу Україні», — сказала Трасс.

Вона зауважила, що кількість доказів воєнних злочинів росії проти цивільного населення в Україні зростає. Наразі рф використовує продовольство як елемент війни.

«Але агресор має програти. Саме тому ми маємо допомагати українцям витіснити росіян зі своєї країни. Велика Британія надає різну військову допомогу — від БТР до безпілотників, ми допомагаємо з підготовкою українських військовослужбовців на території Британії. Ми запровадили санкції проти понад 1 тисячі осіб і понад сотні різних підприємств. Ці жорсткі дії мають на меті посилити президента Зеленського», — акцентувала міністр.

Вибори прем'єра Британії: Ліз Трасс випереджає Ріші Сунака — опитування

За її словами, у Британії знають, що Україна за підтримки вільного світу може виграти війну.

«Ніхто не може почуватися в безпеці, поки росія не відступить, адже ми не можемо дозволити подібну агресію в майбутньому. Саме на це буде спрямована робота Великої Британії», — запевнила одна з двох кандидатів на посаду прем'єр-міністра.

«Нас це не обходить». Обстріли рф порту після підписання зернових угод б’ють по репутації ООН і Туреччини — інтерв'ю з Михайлом Подоляком

23 липня, на наступний день після підписання угоди про експорт українського зерна, росія атакувала Одеський морський порт ракетами Калібр. Дві з них влучили в об'єкти інфраструктури, ще дві — збили сили ППО. Як повідомили в Мінагрополітики, у порту було зерно, яке готували на експорт. Згодом в ОК Південь повідомили, що ракета рф не влучила у зерносховище в Одеському порту, пожежу невдовзі загасили.

У МЗС України назвали обстріл росією порту в Одесі «плювком путіна в обличчя [генсеку ООН Антоніу] Гутеррішу та [президенту Туреччини Реджепу] Ердогану». За словами речника відомства Олега Ніколенка, країні-агресору знадобилося менше, ніж 24 години, щоб порушити домовленості.

Російський удар засудили лідери США та європейських країн, заявивши що рф продемонструвала свою зневагу до міжнародного права й зобов’язань. Речник Гутерріша заявив, що генсек ООН «безумовно засуджує» повідомлення про ракетні удари росії по Одеському морському порту.

Російська сторона ж стверджує, що не має жодного стосунку до ракетного удару по Одеському порту та «детально вивчає це питання».

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 477 | Додав: adminA | Теги: допомога Україна, ракетні удари рф, Ліз Трасс, Британія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ