Сб, 2024-04-20, 04:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 27 » Луценко: Генпрокуратура бреше, щоб встигнути засудити його і не пустити на вибори
11:30
Луценко: Генпрокуратура бреше, щоб встигнути засудити його і не пустити на вибори
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Екс-голова МВС Юрій Луценко заперечує твердження Генпрокуратури, що він не з'являється ознайомлюватися з матеріалами справи. За його словами, прес-служба ГПУ вкотре "поширила неправдиву інформацію" про нього, повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

"Я регулярно з'являюся до слідчого управління Генеральної прокуратури, у тому числі і після висунення мені звинувачення 13 грудня", - заявив Луценко, коментуючи заяву ГПУ про його відмову знайомитися із матеріалами кримінальної справи у слідчого.

- Хронологія арештів сподвижників Тимошенко

"Інша річ, що до кінця минулого тижня 11 слідчих з особливо важливих справ так і не змогли надати мені прошиту і скомплектовану кримінальну справу, про що було складено заяву 16 грудня мною та моїм адвокатом", - пояснив екс-міністр.

Луценко також додав, що "слідчого було особисто повідомлено про неможливість ознайомлення мною із матеріалами справи 20 грудня через участь мого адвоката в іншій кримінальній справі – Богдана Данилишина, до якої його після довгих незаконних відмов нарешті допустила ГПУ".

"Так що, як писав легендарний Булгаков – "поздравляю вас, збрехамши", панове із прес-служби ГПУ", - заявив Луценко.

"Весь поспіх заяв цього відомства щодо Луценка при багаторічних затягуваннях інших справді найрезонансніших справ пояснюється просто – є політичне замовлення максимально швидко, нехай і незаконно, провести до Нового року ознайомлення з 24-ма томами творчості слідчих, так само в "темпі польки" за 2 місяці провести суд, аби встигнути осудити політика для недопущення його участі у виборах до Верховної Ради", - вважає Луценко.

Нагадаємо, 13 грудня Головне управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України завершило досудове слідство у кримінальній справі за обвинуваченням колишніх міністра внутрішніх справ Луценка та співробітника цього міністерства Леоніда Приступлюка.

Луценку висунуто остаточне обвинувачення у вчиненні злочинів, передбачених ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (заволодіния державним майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб) та ч.З ст.365 КК України (перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки), а Приступлюку - у вчиненні злочинів, передбачених ч.3 ст.191 КК України (заволодіння державним майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб) та ч.3 ст.358 КК України (використання свідомо підробленого документу)".

Зауважимо, що 15 грудня Генпрокуратура заявила про порушення кримінальної справи проти Юлії Тимошенко за фактом нецільового використання коштів, одержаних у рамках Кіотського протоколу.

Хронологія арештів сподвижників Тимошенко

Уряд України під керівництвом Миколи Азарова уклав угоду з іноземними аудиторськими компаніями про оцінку фінансово-економічної діяльності органів влади за період з 2008 року по перший квартал 2010 року, коли на чолі уряду була Юлія Тимошенко. ГПУ після розгляду цих справ може притягти і саму Тимошенко. А тим часом під суд пішли інші чиновники з її уряду.

Так, 20 серпня Генпрокуратура порушила проти колишнього в.о. міністра оборони Валерія Іващенка кримінальну справу за ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Потім його було затримано, а Печерський райсуд виніс ухвалу про виконання запобіжного заходу у вигляді арешту терміном на 2 місяці. Його звинуватили в незаконному ухваленні рішення про продаж майна судномеханічного заводу у Феодосії. Арештований екс-керівник Міноборони Іващенко заявляє, що Генпрокуратура намагається ізолювати його фізично і інформаційно, робить з нього "показову жертву".

Раніше було відкрито справу проти першого заступника голови НАК "Нафтогаз України" часів прем'єра Тимошенко Ігоря Діденка. Суд ухвалив заарештувати його. Також був заарештований екс-голова Держмитслужби Анатолій Макаренко.

Крім того, колишній міністр економіки Богдан Данилишин був затриманий 18 жовтня в Чехії. Його звинувачують у зловживанні владою або службовим становищем. Генпрокуратура України вже почала процедуру екстрадиції.

14 грудня за підозрою у зловживанні службовим становищем затримали колишнього міністра охорони навколишнього природного середовища Георгія Філіпчука.

Опозиція переконана, що справи проти чиновників Тимошенко мають відверто політичний і замовлений характер.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1039 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ