Чт, 2024-04-18, 11:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2010 » Серпень » 26 » Луценко підтвердив, що прокуратура "копає" під Турчинова
14:50
Луценко підтвердив, що прокуратура "копає" під Турчинова
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

   Екс-глава МВС Юрій Луценко впевнений, що прокуратура копає під другу людину в БЮТ, колишнього першого віце-прем'єра Олександра Турчинова, пише газета "Сегодня".

"Останнім часом Генпрокуратура вирішує тільки одне завдання - шукає компромат на Олександра Турчинова і ймовірність його арешту висока. Саме з цією метою раніше і були затримані чиновники Кабміну Юлії Володимирівни. Судіть самі. При Тимошенко всі ці люди працювали в державних органах, які вели листування з Олександром Турчиновим. А тепер їх, мабуть, намагаються змусити дати проти нього свідчення,"- каже Луценко.

Під арештом вже знаходяться колишній перший заступник голови НАК "Нафтогаз України" Ігор Діденко і екс-глава Держмитниці Анатолій Макаренко (близький друг соратника Турчинова Андрія Кожем'якіна), яких підозрюють в ініціюванні незаконного відбору газу у приватної компанії-посередника РосУкрЕнерго.

Заарештовано також колишнього в.о. міністра оборони Валерія Іващенка.

Оголошено в розшук за підозрою у зловживаннях з тендерними процедурами в аеропорту "Бориспіль" екс-міністра економіки Богдана Данилишина.

Перебуваючи в Кабміні, всі підозрювані тісно спілкувалися з Олександром Турчиновим, оскільки він курирував в уряді фінанси і паливно-енергетичний комплекс. А також займався вирішенням газових проблем.

У БЮТ вважають загрозу арешту Турчинова цілком реальною. "Арештовувати Тимошенко владі невигідно з точки зору електоральної підтримки, але при цьому вони будуть робити все, щоб обмежити свободу людей, які були навколо неї", - заявив "бютівець" Сергій Власенко.

"Звичайно, якщо Турчинова заарештують, це буде великий удар по Тимошенко. Адже Турчинов контролював партію в значно більшому ступені, ніж вона сама," - зазначив у свою чергу політолог Віктор Небоженко.

У той же час у Партії Регіонів підозрюють, що чутки про арешт розпускає в політичних цілях сам БЮТ - щоб створити імідж гнаної опозиції. "Вони спеціально роздувають скандал, щоб хоч якось підняти свій рейтинг перед місцевими виборами", - вважає перший заступник голови фракції ПР у Раді Михайло Чечетов.

Не підтверджують чутки про "підкоп" під Турчинова і в правоохоронних органах. Заступник генпрокурора Ренат Кузьмін покрутив пальцем біля скроні і сказав, що дурниці не коментує. А в прес-службі СБУ зазначили, що не мають наміру обговорювати різні домисли.

Напередодні інтернет-ЗМІ з посиланням на якісь джерела в СБУ повідомили, що зараз від колишнього голови Держмитниці Анатолія Макаренка, екс-заступник голови "Нафтогазу" Ігоря Діденка і інших колег Тимошенко, які знаходяться під слідством, вимагають дати свідчення проти Турчинова, якого називають" головним організатором у Тимошенко".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 944 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ