Пт, 2024-03-29, 04:11


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 24 » Медведєв називає "емоціями" відмову Варшави визнати результати розслідування Смоленської катастрофи
22:13
Медведєв називає "емоціями" відмову Варшави визнати результати розслідування Смоленської катастрофи
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

Відмова керівництва Польщі визнати результати розслідування авіакатастрофи з літаком президента Леха Качиньського під Смоленськом у квітні 2010 року виникла внаслідок емоцій у польському суспільстві. Про це Дмитро Медведєв сказав у підсумковому інтерв'ю керівникам трьох федеральних телеканалів.

"Мені б хотілося вважати, що це емоції й реакція на внутрішньополітичні перипетії, що існують у самій Польщі. Польща розколота на частини. Це очевидно - їхня суспільна ментальність розкололася. Частково це зрозуміло, тому що це трагедія. Але це не повинно позначатися на наших відносинах. Це перше. І ми готові до цього", - сказав Медведєв, передає УНІАН.

Президент Росії закликав уникати політизування авіакатастрофи.

"Це не повинно вести до політизування результатів роботи Міждержавного авіаційного комітету. Я сподіваюся, що у польських політиків достатньо розуму й волі визнати відповідні висновки (МАК – ред.) без якихось надмірних політичних коментарів", - сказав він.

Як ми повідомляли, 17 грудня 2010 р. прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив журналістам у Брюсселі, що Польща вважає "неприйнятним" проект доповіді МАК про причини Смоленської катастрофи.

"Проект доповіді МАК у тому вигляді, в якому він був переданий російською стороною, без дискусії є неприйнятним", - сказав голова уряду Польщі.

Туск назвав "безпідставними" деякі викладені в проекті доповіді висновки російських експертів щодо катастрофи польського урядового літака.

Міністерство внутрішніх справ і адміністрації Польщі, яке готувало зауваження до доповіді МАК, повідомило, що польська сторона 16 грудня направила Росії ці зауваження.

Польський урядовий літак ТУ-154, на борту якого був президент Польщі Лех Качиньський, розбився під Смоленськом 10 квітня. Він разом з офіційною польською делегацією летів до Катині для участі в меморіальних заходах. На борту перебували 96 осіб: 88 пасажирів і вісім членів екіпажу. Внаслідок авіакатастрофи не вижив ніхто.

20 жовтня Росія передала Польщі проект звіту за підсумками розслідування катастрофи під Смоленськом. Пізніше польські ЗМІ повідомили, що МАК поклав провину за трагедію на поляків. Крім того, секретар Національної авіаційної ради Польщі Томаш Хипкий заявив, що підсумки розслідування катастрофи можуть бути нищівними для польської сторони.

За даними видання Gazeta Wyborcza, росіяни у документі поклали основну вину за катастрофу на поляків, в першу чергу - на пілотів літака Ту-154, які вирішили посадити літак в умовах сильного туману.

Водночас частина фахівців вважає причиною катастрофи неправильно надані диспетчером Смоленського військового аеродрому дані для екіпажу літака, через які літак опинився над самою землею на відстані близько одного кілометра від злітно-посадочної смуги.

За однією з версій, неправильні дані міг показати застарілий радар аеродрому, сертифікацію якого проводила МАК.

Згідно з Чиказькою конвенцією, польська сторона мала 60 днів на те, щоб надіслати свої зауваження до підготовленого документа (до 19 грудня). Водночас конвенція не визначає термінів, коли росіяни мають надіслати реакцію на зауваження поляків.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 952 | Додав: Vox_Populi
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ