Пт, 2024-04-26, 08:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2010 » Серпень » 30 » Меркель просить Януковича не душити демократії
20:27
Меркель просить Януковича не душити демократії
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

   Канцлер Німеччини Ангела Меркель під час розмови з президентом Віктором Януковичем наголосила на необхідності збереження демократії в Україні. Про це Меркель сказала під час спільної прес-конференції з Януковичем у Берліні.

Питання свободи слова було першим, яке Меркель назвала серед тем, що порушувалися під час розмови з Януковичем.

"Ми обговорили сучасну ситуацію в Україні. Я сказала, що добре, що процеси прийняття рішень в Україні перебувають на солідній базі. З іншого боку, я також наголосила, що ми, звичайно, зацікавлені в продовженні демократичних процесів стосовно свободи слова, свободи преси", - сказала Меркель, повідомляє "Українська правда".

"Ми дуже відверто обговорили це питання один з одним. І ми домовилися, що якщо в майбутньому будуть питання або проблеми, ми будемо відверто говорити про це", - додала вона.

У свою чергу президент Янукович назвав себе головним прихильником демократії в Україні.

Журналіст німецького телеканалу ARD запитав Януковича, як він оцінить стан зі свободою слова в Україні та той факт, що "дружина керівника вашої спецслужби володіє медіа-концерном".

"Мабуть, я та людина, яка найбільше зацікавлена в тому, щоб процеси демократизації в Україні не тільки не зупинявся, а розвивався", - заявив Янукович.

Янукович послався на дослідження міжнародних організацій, які досліджують стан демократії.

"Я не буду говорити про різні соціологічні дослідження різних світових організацій. Вони непогані для України", - сказав Янукович, очевидно, маючи на увазі експертні дослідження.

"Україна займає одне з кращих місць серед країн пострадянського простору. Але цього недостатньо. Дуже важливо щоб цей процес (демократизації) продовжувався", - сказав він.

"І сьогодні один з прикладів, що Україна іде шляхом демократизації - те, що сьогодні відбулося позачергове засідання Верховної Ради. І на прохання громадськості, різних партій, на висловлення європейських політиків ми значно покращили, лібералізували закон про місцеві вибори", - сказав Янукович.

Водночас він назвав законною норма про недопуск до участі у виборах осередків, створених за рік до їх проведення.

"Вона (ця норма) була законна, але була прийнята під вибори. Це неприпустимо. Зараз ця норма скасована на час виборів цього року. Потім вона буде введена, щоб привести у відповідність до закону про партії цю норму. І це буде правильно і демократично. Дякую за увагу", - сказав Янукович.

На питання про те, що дружина глави СБУ Валерія Хорошковського володіє медіа-холдингом, президент Янукович так і не відповів.

Зазначимо, що канцлер Німеччини Меркель зустріла президента Януковича біля відомства федерального канцлера, після чого розпочалася їхня бесіда у форматі робочого ланчу.

Глав двох держав вітала почесна варта з воїнів усіх родів військ Німеччини, повідомляє "Iнтерфакс-Україна".

Меркель звернулася до Януковича російською мовою й запитала, якою мовою їм краще буде спілкуватися.

Янукович сказав: "Я трішки говорю англійською, але російською буде краще".

Зустріч тривала довше ніж планувалося – понад півтори години.

Як відомо, візит Януковича до Німеччини відбувається у не простий для обох країн час. Напруження почалося кілька місяців тому, коли голову фонду імені Аденауера Ніко Ланґе затримали у аеропорту і не впускали на територію України доти, доки в конфлікт не втрутилися представники владної верхівки Німеччини.

Згодом у німецьких представників в Україні виникають проблеми з візами, через що робота німецьких фондів у Києві може ускладнитися. Наприкінці серпня німецький журналіст Конрад Шуллер, відомий своїми критичними матеріалами про діяльність Віктора Януковича на посаді президента, поскаржився на те, що його знайомих і колег у Києві викликає на допит СБУ. Служба Безпеки і президент відхрещуються від звинувачень.

Позафракційний депутат Тарас Чорновіл 28 серпня заявив, що міжнародні інстанції мають переглянути свою візову політику до чиновників, причетних до інциденту з Ніко Ланґе та придушення демократичних медіа в Україні.

Раніше повідомлялось, Україна може втратити статус вільної країни в класифікації організації Freedom House. Про це заявив співредактор звіту "Гірші з найгірших 2010: найбільш репресивні суспільства" Арч Паддінґтон.

Члени Міжнародної мережі захисту свободи слова закликали владу України утриматися від будь-якого втручання, що підриває незалежність ЗМІ. Таке звернення підтримали Міжнародний інститут преси, Freedom House, Всесвітній комітет свободи преси та ще 18 членів мережі.

У травні журналісти телеканалу "1+1" висловили протест проти запровадження цензури, спроби позбавити частот телеканал TВi і журналісти СТБ заявили про системну цензуру. Такі факти викликали серйозну стурбованість з боку світової спільноти.

Також про свою стурбованість ситуацією, яка склалася в Україні зі свободою преси, йшла мова ще у квітневій заяві ЄС, оприлюдненій у рамках постійної ради ОБСЄ. Згодом свою стурбованість висловила Європейська федерація журналістів та Європейська група Міжнародної федерації журналістів.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1100 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ