Пт, 2024-03-29, 02:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Жовтень » 4 » Метеоролог - зима в Україні буде нестійкою, та в цілому теплою
18:39
Метеоролог - зима в Україні буде нестійкою, та в цілому теплою
Інші останні Прогнози погоди на сайті holosUA.com/

Зима 2016-2017 рр. в Україні в цілому буде теплою, але з кількома періодами різких похолодань, які змінюватимуться потеплінням до позитивних температур, повідомила на прес-конференції завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського науково-дослідного метеорологічного інституту Національної академії наук України Вазіра Мартазінова.

"Зима буде нестійкою. Якщо порахувати всю кількість днів, то за жовтень-лютий холодних днів набереться десь 20-25. А в інші дні температурний режим буде дуже високий, позитивний", - сказала Мартазінова, передає УНІАН.

Вона зазначила, що в найближчі дні, 7-9 жовтня, українцям слід очікувати незначного похолодання до -6C вночі, після чого температура знову встановиться на порівняно високих для жовтня позитивних температурах. Варто очікувати похолодання і наприкінці жовтня: 28-30 числа температура може доходити до -10C вночі.

За словами Мартазінової, зимова погода прийде в Україну наприкінці листопада – на початку грудня. Тоді ж завдяки рясним опадам сформується і сніжний покрив, який протримається щонайменше до нового року.

"Сніговий покрив ляже. На скільки промерзне земля в цей момент, і на скільки він буде високим, від цього залежатиме, зникне він із середини грудня чи ні. Мені здається, він протримається, тому що на початку грудня буде різке похолодання і наприкінці грудня буде похолодання і знову опади. Тобто сніговий покрив повинен бути цього року", - сказала Мартазінова.

Вона зазначила, що похолодання на Новий рік буде найсильнішим, температура 28-31 грудня може досягти -18C. Також порівняно холодні дні будуть 24-26 січня, 5-6 та 10-11 лютого. З середини лютого метеорологи очікують початку весняних процесів.

Нагадаємо, опалювальний сезон в Україні починається 15 жовтня кожного року. На початку вересня 2016 року Кабінет міністрів України доручив "Нафтогазу України" скласти і затвердити новий графік закачування природного газу в українські підземні сховища, відповідно до якого запаси газу станом на 1 листопада 2016 року повинні становити 17 млрд кубометрів, а не 14,4-14,5 млрд кубометрів, як планувалося раніше. Топ-менеджмент "Нафтогазу" вважає неможливим наповнити сховища такою кількістю без закупівлі газу в російського "Газпрому". При цьому з листопада 2015 року і до сьогодні "Нафтогаз" не купує газу в "Газпрому". 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Прогнози погоди | Переглядів: 790 | Додав: adminA | Теги: Україна, тепла, метеоролог, зима, нестійка
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ