Пт, 2024-04-26, 08:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 8 » Міліція затримала журналістів, що відвідали прес-конференцію "Волынская резня" в Українському домі
20:19
Міліція затримала журналістів, що відвідали прес-конференцію "Волынская резня" в Українському домі
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Під час прес-конференції "Волынская резня – польские и еврейские жертвы ОУН-УПА", що відбулася 8 квітня 2010 року в "Українському домі", заступник голови Всеукраїнського об‘єднання "Свобода" Андрій Мохник повідомив присутніх про те, що чиниться кримінальний злочин, а саме - розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі і приниження національної честі та гідності українців (стаття 161 Кримінального кодексу України) та відбувається перешкоджання у роботі журналістів, повідомляє прес-служба ВО "Свобода".
Після цього, застосовуючи брутальну фізичну силу, невідомі у цивільному (як згодом виявилося - представники правоохоронних органів) видворили із зали, де відбувалася прес-конференція, декількох відомих українських журналістів та затримали заступника голови ВО "Свобода" Мохника, голову Сумської обласної організації, члена Політради ВО "Свобода", відомого журналіста Ігоря Мірошниченка, заступника голови Київської міської організації ВО "Свобода" Руслана Андрійка, члена ВО "Свобода" Юрія Ноєвого, голову Голосіївської районної організації ВО "Свобода" Олександра Колесніченка, голову ГО "Люстрація" Олега Осуховського.

ВО "Свобода" розцінює такі дії правоохоронних органів та брутальну провокацію, організовану нардепом Вадимом Колєсніченком (офіційно організаторами акції є ВГО "Правозахисний громадський рух "Російськомовна Україна" (Україна), а також Суспільство Увічнення Пам'яті Жертв Злочинів Українських Націоналістів (Польща), як неприховане розпалювання міжнаціональної ворожнечі та вимагає від міністра внутрішніх справ негайно звільнити та притягнути до кримінальної відповідальності усіх злочинців у погонах, які порушили Конституцію України та закони України.

Наразі затримані перебувають у Шевченківському районному відділенні міліції міста Києва (вул. Герцена, 9).

БЮТ обурений черговою провокацією Партії регіонів: новій владі чуже й ненависне все українське

Прес-служба Блоку Юлії Тимошенко заявляє, що виставка є свідомою провокацією, прямим і відвертими намаганням її авторів та ідеологів спотворено та упереджено подати трагічні сторінки української історії й дезінформувати громадськість.

"Абсолютно закономірно, що таке паплюження національної гідності викликало обурення присутніх журналістів, єдина провина яких полягає у тому, що вони почали задавати "незручні" запитання. У результаті невідомі особи, які називали себе "Беркутом", але не пред’явили жодного посвідчення, затримали журналістів, у тому числі й помічника народного депутата від Блоку Юлії Тимошенко”, - йдеться в заяві.

БЮТ вимагає від Адміністрації президента та Партії регіонів негайно припинити знущатися та ганьбити українську історію, не спекулювати на подіях, які забрали життя сотень тисяч людей.

"Ми вимагаємо зупинити шабаш антинародних, антидержавницьких сил, притягнути до відповідальності організаторів так званої "виставки" й представників силових структур, що брали участь у незаконних діях”, - сообщает пресс-служба блока.

БЮТ вимагає припинити політичні переслідування і відпустити затриманих.

Юлія Тимошенко, коментуючи цей інцидент, зазначила: "З перших днів правління нової влади, ця команда показує, що їм чуже й ненависне все українське... Вони підуть на будь-які кроки, вчинять будь-які провокації, щоб спотворити нашу історію, пересварити людей, і далі розколювати суспільство на своїх та чужих... Вони не можуть змиритися з самим фактом існування незалежної Української держави. Вона їм чужа і незрозуміла. Ніколи ця влада не стане українською. І ніколи український народ не сприйме цю владу як свою, українську. Тому я впевнена, що сьогоднішнє владарювання Януковича та Партії регіонів це прикре, але нетривале непорозуміння в історії незалежної України. Я вимагаю негайного звільнення журналістів та помічників депутатів. А від Партії регіонів хочу почути належну оцінку на адресу свого "колеги", який насмілився організувати антиукраїнську провокацію в Українському домі (!!!). Хоча й розумію, що ця моя вимога не має сенсу. На жаль, антиукраїнськість – це стратегія нової влади".

Довідка. УПА

Українська повстанська армія (УПА) - підпільна збройно-політична формація, створена на Заході України у червні 1941 року представниками уряду Української Народної Республіки в екзилі; у жовтні 1942 року назву перейнято ОУН(б). Головне завдання УПА: оборона та звільнення українського населення як і від німецької, так і від радянської окупації.

УПА діяла до 1953 року, коли активні її дії вже було припинено, а окремі осередки спротиву діяли впродовж 1950-60-х років. З 1943 по 1950 роки Головним Командиром УПА був генерал Роман Шухевич, з 1950 по 1954 рр - Василь Кук.

Ставлення до історії УПА в українському суспільстві впродовж років незалежності коливається між позитивним (борці за незалежність) і протилежним (німецькі колаборанти): сама оцінка часто опирається на пропагандистські штампи обох сторін. Президент України Віктор Ющенко визнав воїнів Організації українських націоналістів та Української повстанської армії учасниками боротьби за незалежність України.

З 2005 року в Україні офіційно святкують річниці створення УПА (14 жовтня 1942) - День Покрови.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1041 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ