Ср, 2024-05-01, 23:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 12 » Міністром ЖКГ призначено донецького губернатора Близнюка
16:55
Міністром ЖКГ призначено донецького губернатора Близнюка
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Екс-голова Донецької обласної державної адміністрації Анатолій Близнюк призначений міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (МінЖКГ). Відповідний указ Янукович підписав 12 липня, повідомляється на його офіційному сайті.

При цьому іншим указом голови держави на пост голови Донецької області призначено Андрія Шишацького. Близнюк обіймав посаду донецького губернатора у 2002-2005 рр. і знову з березня 2010 р.

- Близнюк уже знає, як виконати завдання Януковича: треба ліквідувати ЖЕКи

Перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв представив колективу Міністерства регіонального розвитку та будівництва нового голову міністерства Анатолія Близнюка. "Я думаю, що ми все-таки реалізуємо реформу житлово-комунального господарства. На будівництво та регіони теж необхідно звернути увагу", - сказав Клюєв.

Близнюк, в свою чергу, зазначив, що докладе всіх зусиль для реалізації поставлених перед ним президентом завдань, і має намір приступити до роботи якомога швидше.

Шишацький (1965 р.н.) з 1995 по 2003 рік був директором Донецького заводу великопанельного домобудівництва (ДЗКПД) комбінату "Донецькшахтобуд". З 2003 по 2007 рік - генеральний директор ВАТ "Харцизький трубний завод". З 2007 по 2010 рік - директор ТОВ "Фармація Донбасу".

15 квітня 2010 його обрано головою Донецької обласної ради. Шишацького називають людиною Ріната Ахметова, оскільки він довгий час працював менеджером на підприємствах СКМ.

Як повідомлялося, президент 1 червня 2011 звільнив Віктора Тихонова з посади віце-прем'єра - міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

Того дня також були звільнені перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Юрій Хіврич і голова Севастопольської міської державної адміністрації Валерій Саратов.

Ці звільнення відбулися після розширеного засідання Кабміну за участю президента України, на якому обговорювалася ситуація в житлово-комунальній сфері. Прем'єр Микола Азаров запропонував президенту ухвалити кадрові рішення щодо деяких голів областей та керівництва Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства у зв'язку з незадовільною ситуацією в житлово-комунальній сфері, що склалася в регіонах.

Після цієї "кадрової чистки" у ЗМІ з'явилась інформація про те, що посаду віце-прем'єра - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства посяде Сергій Тулуб. Він був чотири рази міністром. Двічі - вугільної промисловості і двічі - паливно-енергетичного комплексу. 6 квітня 2010 року Тулуба було призначено головою Черкаської обласної державної адміністрації.

Водночас у фракції Партії регіонів вважають, що кадрові зміни в Кабінеті міністрів триватимуть.

Перед цим Янукович також змінив голову МОЗ. 17 травня Янукович звільнив Іллю Ємця з посади міністра охорони здоров'я. 24 травня новим міністром охорони здоров'я став Олександр Аніщенко.

Також 1 червня Головний державний санітарний лікар України Сергій Риженко написав заяву про звільнення. За кілька днів Янукович призначив головою Державної санітарно-епідеміологічної служби України Анатолія Пономаренка. Крім того, ще одним указом президент звільнив Сергія Копитова з посади заступника міністра охорони здоров'я.

Окрім того, у провладних колах припускають можливість відставки прем'єр-міністра Миколи Азарова й називають можливих претендентів на цю посаду. Екс-прем'єр Юлія Тимошенко заявила, що Янукович має намір звільнити прем'єра ближче до парламентських виборів.

З інших міністрів є питання щодо Дмитра Табачника. Його відставка теж імовірна. ЗМІ вже не перший місяць пишуть про те, що в уряді планують відставку Табачника, а прем'єр Микола Азаров поки залишиться в кріслі до вищої точки кипіння в суспільстві.

Торік ЗМІ відзначали, що в українських вищих ешелонах влади все більше "донецьких". Наприклад, їм "віддали" Крим. Цьогоріч Янукович перевів кілька донецьких суддів у господарський суд міста Києва. Свіжопризначений голова МОЗ також раніше працював начальником управління охорони здоров'я Донецької обласної держадміністрації.

Близнюк уже знає, як виконати завдання Януковича: треба ліквідувати ЖЕКи

Новопризначений міністр житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк пропонує ліквідувати ЖЕКи в разі їх неефективності, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

"Я - людина не нова. І розумію, що старі проблеми по-старому вирішувати вже неможливо. Я бачу ці проблеми. І президент Віктор Янукович поставив мені відповідні завдання", - сказав Близнюк.

"На першому етапі своєї роботи ми повинні оцінити, де ми є, і що з цим потрібно робити. Другий етап діяльності полягає в тому, що в даній сфері необхідно побачити бізнесову частину", - заявив він.

"Якщо це буде так, то масово з'являться ОСББ, проводитимуться тендери, конкурси. Не потрібно буде тикати пальцем на ЖЕКи. Не потрібен ЖЕК - так ліквідуйте його. Наймайте того, хто вам найефективніше надасть всі послуги: відремонтує дах, прибере під'їзди, винесе сміття", - сказав міністр.

"Інше питання: це монополії на газ, воду. Там теж треба буде дивитися. Може здатися неправильним, але комерціалізація цих процесів повинна відбутися", - зазначив Близнюк.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1167 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ