Пт, 2024-04-19, 13:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 5 » Мітинг профспілок проти пенсійної реформи
21:11
Мітинг профспілок проти пенсійної реформи
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Під будівлею Верховної Ради проходить мітинг представників українських профспілок, що протестують проти ухвалення парламентом пенсійної реформи (законопроект №7455), повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Біля стін парламенту близько 300 людей, серед яких є члени профспілки Національної академії наук, профспілок сільськогосподарського машинобудування, залізничників. Зі слів одного з організаторів акції, якого цитують "Українські новини", в акції мали взяти участь представники всіх профспілок, зокрема, котрі входять до Федерації профспілок. Водночас 4 липня голова ФПУ, депутат Ради зі фракції Партії регіонів Василь Хара відмовився від участі його організації в акції.

Учасники акції протесту вимагають від ФПУ організувати широкомасштабну безстрокову акцію біля Ради проти ухвалення законопроекту про пенсійну реформу в другому читанні та в цілому. Вони вважають, що цей проект закону погіршує соціальний стан працюючих пенсіонерів.

Учасники акції вимагають від парламенту і президента не допустити погіршення пенсійного забезпечення громадян. На думку учасників акції, цей законопроект порушує їхні соціальні права, не дає економічного ефекту для того, щоб збалансувати бюджет Пенсійного фонду, і дискримінує українських жінок.

"Ми знаємо, що така пенсійна реформа не принесе надбавки до пенсії жодному нинішньому або майбутньому пенсіонерові", - йдеться у зверненні, яке учасники акції мають намір направити до парламенту.

Також проти пенсійної реформи під будівлею Верховної Ради протестували три учасниці руху FEMEN. Дівчата у вінках на головах і топлес пробігли біля центрального входу будівлі парламенту, викрикуючи при цьому "Геть бичачу реформу". У руках у них були червоні плакати з написами "Рада - бичаче стійло".

Активісток затримали правоохоронці. Перебуваючи в оточенні міліціонерів, вони й далі скандувати свої гасла і вимагали їх відпустити. За деякий час дівчат посадили в міліційну машину і відвезли. За словами міліціонерів, учасниць акції затримали за порушення громадського порядку.

Одна з лідерів руху FEMEN Олександра Шевченко сказала журналістам, що цей протест спрямовано проти пенсійної реформи, яка дискримінує права українських жінок, "багато хто з яких просто не доживе до пенсійного віку".

16 червня Рада ухвалила законопроект №7455 про пенсійну реформу в першому читанні. Законопроектом передбачено підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років. У парламенті мають намір остаточно ухвалити пенсійну реформу 7 липня.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 903 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ