Чт, 2024-04-25, 12:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 18 » Мубарак впав у кому
10:35
Мубарак впав у кому
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Прем'єр-міністр Єгипту Ессам Шараф в неділю, 17 липня, оголосив про призначення 12 нових міністрів. Про це повідомляє єгипетське державне телебачення.

Масову відставку колишніх членів уряду і заміну їх новими особами було оголошено під тиском громадської думки. З початку липня на площі Тахрір у Каїрі проходять безстрокові масові демонстрації з вимогою більш активного проведення реформ, які були обіцяні після повалення режиму Хосні Мубарака, передає Lenta.ru.

Найбільш відомою фігурою серед відправлених у відставку є міністр у справах старовини Захі Хавас, якого вважають одним з провідних археологів світу. Хавас, який обіймав пост міністра ще в уряді Мубарака, після повалення екс-президента був засуджений до року в'язниці, однак згодом домігся скасування вироку в суді вищої інстанції.

Більшість призначених міністрів є порівняно новими фігурами в єгипетській політиці, що підкреслює відсутність їхнього зв'язку з режимом Мубарака. Остаточний список нових членів кабінету буде опубліковано вдень 18 липня.

Незважаючи на перестановки в уряді, багато хто з протестувальників заявив про те, що не збирається йти з площ доти, доки не будуть виконані всі їхні вимоги. Крім іншого, демонстранти хочуть домогтися якнайшвидшого суду над Мубараком і його найближчим оточенням, заборони на розгляд цивільних справ військовими судами, а також збільшення мінімальної заробітної плати.

Представники влади розповсюдили повідомлення, в якому заявили про свою повагу до права народу на мирне вираження протесту, однак попередили про те, що не допускатимуться будь-які спроби організації безладів і пошкодження державної або приватної власності.

Як відомо, у лютому 2011 року після багатоденних масових демонстрацій в Єгипті був повалений режим президента Хосні Мубарака, який перебував при владі кілька десятків років, й управління країною перейшло до Вищої ради збройних сил. Виконавчу владу здійснював уряд на чолі з Ахмедом Шафіком, однак після місяця перебування на своїй посаді його було відправлено у відставку через масове невдоволення проведеною ним політикою, і його місце посів Ессам Шараф.

Як очікується, Рада залишиться при владі до обрання нових парламенту і президента. Спочатку загальні вибори були заплановані на вересень 2011 року, проте згодом було заявлено про їхнє перенесення на жовтень або листопад.

Адвокати Хосні Мубарака заявили, що він впав у кому

Колишній президент Єгипту Хосні Мубарак впав у кому, заявили його адвокати в неділю, 17 липня, передає РИА "Новости".

"Мені повідомили про раптове погіршення здоров'я Мубарака, тепер я прямую до Шарм-ель-Шейху (там у шпиталі перебуває Мубарак – ред.) Все, що я досі знаю, це те, що президент перебуває в комі", - сказав адвокат Фарід Ель-Діб.

Тим часом лікарі спростували, що Мубарак впав у кому. Головлікар шпиталю, де лежить екс-президент, сказав, що стан Мубарака "стабільний".

У п'ятницю на площі Тахрір у центрі Каїра сотні тисяч єгиптян вийшли на акції протесту, вимагаючи негайно перевести скинутого президента Хосні Мубарака з госпіталю до в'язниці для підготовки публічного судового процесу.

Нагадаємо, у 83-річного Мубарака лікарі діагностували рак. Трохи більше року тому він проходив лікування в німецькій клініці, де йому видалили пухлину.

Цього року Мубарак мав пройти повторне обстеження в Німеччині і вживати спеціальні препарати. Однак революція в Єгипті, яка призвела до відставки президента 11 лютого, звела нанівець це лікування, і зараз Мубарак відмовляється від ліків. З моменту серцевого нападу він не залишає лікарню в Шарм-ель-Шейху, де, по суті, перебуває під арештом.

Проти Мубарака та його синів висунуто звинувачення у вбивстві учасників акцій протесту та корупції. Якщо суд доведе звинувачення у навмисному вбивстві, Мубараку може загрожувати смертна кара.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 903 | Додав: admin | Теги: мубарак
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ