Чт, 2024-04-25, 04:28


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Головна » 2009 » Вересень » 2 » МВФ може перенести 4-й транш кредиту Україні на 2010 рік
21:59
МВФ може перенести 4-й транш кредиту Україні на 2010 рік
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Вчора до України прибула технічна місія Міжнародного валютного фонду, яка має з'ясувати, чи відповідає проект держбюджету на 2010 рік його умовам. Як з'ясував "КоммерсантЪ-Украина", місія фонду вже незадоволена тим, що Нацбанк надав 9,8 млрд грн на фінансування Євро-2012 і відмовився підвищити з 1 вересня тарифи на газ для населення. Експерти упевнені, що загроза заморожування відносин з фондом є цілком реальною.

До Києва на запрошення Кабінету міністрів прибула місія МВФ з трьох людей на чолі з Джейлою Пазарбазіолу, повідомили у представництві Фонду в Україні. Візит місії триватиме з 1 по 4 вересня. "Ви знаєте, що найближчим часом (до 15 вересня) уряд має намір подати до парламенту проект держбюджету на 2010 рік. Тому завданням місії є вивчення цього документа", - розповіли у фонді.

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко ще 19 серпня повідомила про те, що звернулася у МВФ з проханням про надання Україні допомоги у формуванні проекту держбюджету на 2010 рік. У Мінфіні вже визнають, що переговори з МВФ про виділення четвертого траншу будуть важкими. За словами заступника міністра фінансів Валерія Альошина, труднощі можуть бути пов'язані з необхідністю обговорення внесення змін у бюджет-2009 і граничного розміру держборгу.

Більш песимістичну оцінку дало джерело "Ъ", близьке до переговорів: "Місія МВФ розібралася в ситуації всього за дві години роботи. Мало того, що проект бюджету не готовий, так ще і ситуація зараз гірша, ніж на момент надання третього траншу: парламент подолав вето на зміни в закон "Про Нацбанк" про виділення 9,8 млрд грн на Євро-2012, а підвищення ціни газу для населення з 1 вересня скасоване".

Ці питання вже 3 вересня обговорюватимуться моніторинговим комітетом у складі МВФ, Кабінету міністрів, Нацбанку, Секретаріату президента і Нацкомісії регулювання електроенергетики.

"У кращому разі місія виїде, а з європейського департаменту МВФ прийде різкий лист із вказанням змін і термінів їх виконання. Але створюється враження, що у МВФ розуміють, що виконання вимог гальмується наближенням виборів президента. І у них немає упевненості в успішній роботі над помилками", - сказав він.

Експерти відзначають, що невиконання умов меморандуму з МВФ відстрочить виплату четвертого траншу на 2010 рік. "Мабуть, МВФ остаточно не відмовиться від співпраці з Україною, а кредитна програма просто може бути припинена до завершення президентських виборів", - говорить аналітик ДІК Concorde Capital Микита Михайличенко.

"МВФ зазвичай уникає співпраці в передвиборний період, а для України це особливо актуально. Тим більше нинішня економічна ситуація краща, ніж на початку року, і перенесення траншу не означає загрози дефолту країни", - говорить аналітик ДІК Dragon Capital Олена Бєлан. За оцінками експерта, ще однією причиною перенесення траншу може стати підвищення соціальних виплат, чого добивається Партія регіонів.

У лютому після відмови уряду зменшити дефіцит держбюджету МВФ також заморозив співпрацю з Україною. В результаті другий транш кредиту, видання якого було заплановане на середину лютого, був отриманий лише на початку травня. Четвертий транш кредиту МВФ раніше очікувався в листопаді.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1436 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ