Пт, 2024-04-19, 16:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2010 » Вересень » 28 » МЗС запросило ОБСЄ і Раду Європи проконтролювати вибори
16:15
МЗС запросило ОБСЄ і Раду Європи проконтролювати вибори
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  МЗС підкреслює, що сприятиме міжнародним спостерігачам від іноземних держав і міжнародних організацій у здійсненні ними повноважень під час місцевих виборів в Україні.

Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко надіслав запрошення керівництву Бюро демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки і співробітництва в Європі та Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи розглянути можливість надіслання спостерігачів в Україну для моніторингу кампанії з місцевих виборів, йдеться в повідомленні прес-служби МЗС.

Запрошення надіслали за дорученням президента Віктора Януковича. Раніше прем'єр-міністр України Микола Азаров запросив спостерігачів від Парламентської Асамблеї Ради Європи оцінити об'єктивність проведення виборчої кампанії до місцевих органів влади.

27 вересня в Україні почалося висунення кандидатів у депутати в багатомандатному, одномандатному виборчому окрузі, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови на виборах депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.

Згідно з планом Центрвиборчкому, висування кандидатів проводиться з 27 вересня по 2 жовтня включно. Експерти прогнозують, що охочих поборотися за владу буде чимало. Втім, нові обличчя в списках кандидатів українські виборці навряд чи побачать, передає Німецька хвиля.

У депутати на місцеві вибори здебільшого записуватимуться бізнесмени, які прагнуть зберегти свій бізнес з тіньовими схемами, функціонери партій, які є при владі, політики-невдахи, які не змогли реалізуватися, а також лідери місцевих громад, вважають експерти.

Саме авторитетних лідерів, яких поважають люди, потрапить у владу найменше, каже директор Міжнародного інституту демократії Сергій Таран. За його словами, через недолуге законодавство в місцеві ради різних рівнів не потраплять ані вчителі, ані медики, ані лідери громадських організацій. Адже умовою для участі у виборах є лише партійна належність або гроші.

Експерт упевнений, що причиною цього є змішана система виборів. "Маємо достатньо великі округи, і "потягнути" виборчу кампанію можна буде лише тим, хто має гроші. І ці люди не мають загалом жодної відповідальності перед партією. Немає боротьби політичних програм. Є багаті, які проходять через мажоритарні округи, або купляють місця у списку", – каже Таран. Він переконаний: щоб у владі на місцях з'явилися нові люди, потрібні серйозні інституційні зміни.

За словами директора компанії стратегічного консалтингу Тараса Березовця, аби висунутися у мажоритарному окрузі в обласну раду, кандидату необхідно приблизно 400 тисяч доларів, кандидатам у сільську раду доведеться витратити до 5 тисяч гривень.

11 вересня стартувала виборча кампанія з виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів, які відбудуться 31 жовтня.

ПР визначила перші кандидатури для участі у місцевих виборах, а "Батьківщина" загрузла у внутрішньопартійній боротьбі

У багатьох регіонах провідні політичні сили провели партійні конференції, офіційно оприлюднивши списки своїх висуванців.

Найбільші проблеми з формуванням списків відчуває партія "Батьківщина", що зіткнулася з розколом в низці місцевих парторганізацій. За даними джерел, сьогодні Юлія Тимошенко відвідає Львів, де візьме участь у конференції парторганізації, яка підтримує її, але яка не визнана Мін'юстом, після чого оприлюднить план дій у зв'язку із ситуацією, що склалася в облорганізаціях "Батьківщини", пише газета "Комерсант-Україна".

Водночас найбільше відомостей про проведення обласних партконференцій надійшло вчора від ПР. Очікується, що губернатори очолять списки в облради від Партії регіонів, при цьому після виборів більшість з них мають намір відмовитися від мандатів.

Так, принцип формування верхівки списку кандидатів у депутати облради від пропрезидентської партії єдиний по всій території країни. Перше місце в ньому незмінно посідає голова обласної державної адміністрації (ОДА), друге в низці областей зарезервовано за "регіоналами", які обіймають посади голів облрад, за ними слідом ідуть глави фракції ПР у відповідних радах.

Висування кандидатів на посади мерів міст у південно-східних областях теж не принесло сюрпризів. Кандидатом в мери Донецька від ПР стане чинний мер Олександр Лук'янченко, який балотуватиметься на цей пост втретє. Друга за популярністю політична сила Донбасу - Компартія - вирішила зовсім не пропонувати свого кандидата на цих виборах. Чинний мер Херсона Володимир Сальдо також побореться за збереження посади за підтримки ПР.

Повторно висунутий у мери від ПР і нинішній керівник Луганська Сергій Кравченко. "Батьківщина", представники якої неодноразово заявляли про посилення своїх позицій на Луганщині, поки що не має наміру долучатися в боротьбу з чинним мером. "Не виключено, що ми і зовсім не будемо висувати кандидата від нашої партії", - сказала керівник облорганізації "Батьківщини" Ірина Верігина.

Зараз в Луганську присутні три конкуруючих між собою міських парторганізацій "Батьківщини", які виникли в ході внутрішньопартійного конфлікту. Очевидно, це стало однією з причин відмови прихильників Тимошенко від участі у передвиборних перегонах.

У Харкові позиції "регіоналів" набагато менш міцні. Виборчий список до облради очолив губернатор Михайло Добкін, а кандидатом на пост міського голови став в.о. мера Геннадій Кернес. Однак у цьому регіоні прихильники Юлії Тимошенко активно долучилися в боротьбу з партією влади. Учора екс-губернатор Арсен Аваков був офіційно висунутий на посаду мера Харкова. За словами джерел видання, Аваков очолить також список депутатів облради від цієї партії.

Висока ймовірність переобрання нинішнього мера Андрія Матковського у Полтаві. Під час попередньої кампанії його підтримував БЮТ. Після зміни влади мер почав співпрацювати з "регіоналами", не пориваючи остаточно з "Батьківщиною". Крім того, про його підтримку заявила місцева організація Компартії, вдячна Матковському за те, що той перешкоджав зведенню у Полтаві пам'ятників Симону Петлюрі та Івану Мазепі.

Нинішній мер Одеси Едуард Гурвіц, який конфліктує з ПР, балотуватиметься від партії "Фронт змін". Досі він не був помічений в активній співпраці з цією політсилою.

Основним конкурентом чинного мера Одеси буде голова Антимонопольного комітету Олексій Костусєв - від ПР. Одеська облорганізація "Батьківщини" тим часом через внутрішній конфлікт не може назвати навіть дату висунення своїх кандидатів. Київ не знаходить спільної мови ані з головою міськорганізації "Батьківщини" Дмитром Співаком, ані з головою облорганізації "Батьківщини" Олегом Радковським, які, у свою чергу, не можуть домовитися один з одним щодо питання формування списків, зазначають джерела в партії.

Напередодні виборів у низці обласних організацій "Батьківщини" почалися внутрішні конфлікти, подолати які вищому партійному керівництву не вдалося. Існує розкол у київській і львівській парторганізаціях. А напередодні голова тернопільської облорганізації "Батьківщини" народний депутат Василь Деревляний заявив про рейдерське захоплення його парторганізації.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1062 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ