Пт, 2024-04-26, 15:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 31 » На балансі компанії Apple зараз осіло більше готівки, ніж на балансі уряду США. ВІДЕО
18:21
На балансі компанії Apple зараз осіло більше готівки, ніж на балансі уряду США. ВІДЕО
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Видання Financial Post, що виходить в США, публікує цікаве порівняння, яке наочно демонструє гостроту проблеми з держборгом. У статті цього видання мовиться, що на балансі компанії Apple зараз осіло більше готівки, ніж на балансі уряду США.

Не дивлячись на те, що справи у компанії Apple йдуть не просто добре, а прямо-таки чудово, сам той факт, що одна компанія стала багатша, ніж державний сектор Америки на багатьох політиків у Вашингтоні діє витверезно, а в суспільстві - створює колосальну незадоволеність політикою президента Барака Обами, а також багатьох його попередників, що друкували долари на власний розсуд, передає CyberSecurity.ru.

За даними Financial Post, в п'ятницю американський Федеральний резерв, що перебуває під управлінням відомого Бена Бернанке, опублікував статистику, що говорить про те, що в казні США зараз є операційний позитивний баланс в 73,768 млрд доларів.

В той же час, тижнем раніше компанія Apple опублікувала фінансовий звіт, в якому мовиться, що її ліквідність на рахівницях в банках складає 75,876 млрд доларів. Тобто, в теорії, якби компанія Apple захотіла б купити державну систему США (а система захотіла б продатися), то Apple без проблем могла б зробити це.

Звичайно, дані цифри було б невірно порівнювати що називається "Лоб в лоб", оскільки урядові кошти означають розміри резерву до настання стелі держборгу, у той час гроші Apple - це реальні грошові кошти на рахівницях компанії, якими вона може розпоряджатися на свій розсуд.

Проте, дані цифри з одного боку показують, наскільки хисткою стала позиція Вашингтона і настільки виросла за останніх 4 роки сама Apple.

Минулого тижня цінні папери Apple подолали позначку в 400 доларів, а сама Apple обійшла за капіталізацією Exxon Mobil, ставши найдорожчою компанією світу.

Згідно з останніми статистичними даними, загальна капіталізація компанії досягла 374 млрд доларів, збільшившись за останніх півроку на 41 млрд доларів.

Відзначимо, в американських засобах масової інформації, що традиційно лояльно відносяться до проблем американського держборгу, останнім часом розвернулася широка полеміка щодо проблеми державних запозичень.

Пристрасті підігрівають Сенат і Конгрес США, які ніяк не можуть вирішити, як саме слід поступити з боргом США, що виріс: штучно підняти планку запозичень і роздувати мильну бульбашку ще більше або ж знижувати держвитрати і вдаватися до таких непопулярних заходів, як зниження зарплат вчителям і лікарям.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 957 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ