Пт, 2024-03-29, 15:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Грудень » 18 » На двох стільцях: "Регіони" хочуть у МС та Євросоюз одночасно
11:02
На двох стільцях: "Регіони" хочуть у МС та Євросоюз одночасно
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Україна може бути одночасним членом Митного союзу і зони вільної торгівлі з Європейським Союзом. Про це заявив депутат від Партії регіонів Леонід Кожара в ефірі "5 каналу".

"В чому різниця між Митним союзом і Зоною вільної торгівлі з ЄС? Митний союз - це наддержавна організація, яка встановлює правила торгівлі у якомусь певному центрі, і не національні органи встановлюють, а встановлює нарада МС. ЗВТ - це фактично переговорний процес, з приводу кожної групи товарів, тобто тут немає наднаціональної якоїсь прибудови", - зазначив він.

"Чи можна бути там і там? Теоретично можна. Якщо у Митного союзу буде зона поглибленої торгівлі з країнами ЄС, то тоді Україна може бути членом Митного союзу. Ніяких суперечностей немає", - запевняє "регіонал".

У свою чергу екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко назвав фантазіями ймовірність того, що Україна зможе одночасно бути членом Митного та Європейського союзів.

"Інтеграційна перспектива в України лише одна, всидіти на двох стільцях Україні не вдасться", - заявив колишній міністр.

За його словами, не можна одночасно підписати Угоду про асоціацію "і бути членом, або напівчленом, або невідомо якою стороною бути в Митному союзі - це різні правові норми, різні правові регулювання", - доводить Огризко.

"Тому, якщо ми говоримо про перспективу, то вона одна: або Митний союз, або Європейський, посередині - це фантазії. А коли нам кажуть, що у нас 30, або 40 відсотків торгівлі з країнами Митного союзу, це зовсім не означає, що ми не можемо шукати нові ринки", - заявив Огризко.

"Свобода" не дозволить підписати угоду з Митним союзом

Партія "Свобода" обіцяє організувати масштабні акції протесту проти підписання угоди з Митним союзом. Про це заявив депутат від партії "Свобода" Юрій Михальчишин в ефірі телеканалу ICTV, коментуючи візит президента до Москви.

"Хочу заявити недвозначно, якщо завтра в Москві будуть підписані якісь документи, які передбачатимуть створення якогось наддержавного органу для прийняття політичних рішень, "Свобода" однозначно і відповідально заявляє, що акції протесту, які будуть організовані з цього приводу, своєю масштабністю і інтенсивністю унеможливлять стабільну роботу теперішньої влади з ліквідації українського суверенітету та державності", - цитує "Українська правда".

"І ніхто зараз спокійно склавши руки не спостерігатиме, як українську державність будуть продавати за копійки", - додав Михальчишин.

Експерт: Росія могла поступитися на більш прийнятний для України варіант діалогу

Росія могла поступитися на більш прийнятний для України варіант діалогу. Про це у коментарі сказав політолог Володимир Фесенко.

Коментуючи візит президента Віктора Януковича до Росії і можливість підписання угоди щодо Митного союзу, він наголосив, що певні домовленості таки можуть бути досягнуті, передає Gazeta.ua.

Однак, на переконання експерта, законодавство України суперечить вступу України до Митного союзу і зробити це одразу буде дуже важко.

Відповідаючи на запитання, чи суперечитиме законодавству часткове приєднання до Митного союзу, Фесенко підкреслив:

"Я думаю, що не йдеться одразу про вступ до Митного союзу. А якщо ми приєднуємося лише частково на першому етапі, то не йде мова, що ми відразу віддаємо якісь повноваження і що це одразу суперечитиме Конституції. Якраз конституційне питання може бути формальною перешкодою (до угоди). Тому буде заявлено про перший етап інтеграції, а другий виникне тоді, коли будуть внесені відповідні зміни до українського законодавства".

На думку експерта, це пов'язано з двома обставинами.

"Перша обставина — це загострення соціально-економічної ситуації в Україні, ризики нової глобальної економічної кризи. Для нас простір для маневру зараз обмежений. Фактично, це може бути вибір на користь того, хто більше дає. Тут логіка дуже проста і цинічна: ми йдемо туди, де нам більше дають", - наголосив він.

Фесенко підкреслив: "Друга обставина пов'язана з тим, що якщо Янукович каже про приєднання до частини правил, то йдеться про те, що Росія, можливо, запропонувала більш гнучкий варіант. Раніше ж вони казали "або-або" - або вступайте одразу, повністю приєднуйтесь, або на жодні поступки ми не йдемо. От зараз можливо, що Росія може повернутися на більш гнучкий варіант, прийнятний для нас".

Як повідомлялося, 18 грудня ввечері в Кремлі пройдуть переговори президентів України і РФ Віктора Януковича і Володимира Путіна. Депутат фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко заявив, що під час візиту Януковича до Москви, найпевніше, буде підписано угоди по окремих позиціях з Митним союзом.

Раніше лідер Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявляв, що Янукович не має повноважень на підписання Угоди про вступ України до Митного союзу.

Громадська рада при Міністерстві закордонних справ України висловлює глибоку стурбованість діями, які спрямовані на можливу зміну стратегічного вектора розвитку України, зокрема анонсованим початком "поступового приєднання України до правил Митного союзу" Росії, Бєларусі та Казахстану.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 984 | Додав: adminA | Теги: двох стільцях, МС та Євросоюз
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ