Чт, 2024-03-28, 20:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 10 » На мітинг в Москві можуть прийти 30 тис осіб. З'їхалися вже війська. ВІДЕО
12:14
На мітинг в Москві можуть прийти 30 тис осіб. З'їхалися вже війська. ВІДЕО
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

Багатотисячна акція опозиції, що санкціонована владою, відбудеться в центрі Москви в суботу.

Захід, який спочатку повинен був відбутися на площі Революції з обмеженою кількістю учасників до 300 осіб, викликав небувалий відгук у інтернет-співтоваристві, про бажання висловити своє ставлення до минулих виборів тим або іншим чином заявили в соціальних мережах понад 20 тисяч осіб, передає "Інтерфакс".

Організатори та столична влада кілька днів погоджували новий майданчик для мітингу. У ніч на п'ятницю заступник мера в уряді столиці Олександр Горбенко повідомив журналістам, що захід з кількістю учасників до 30 тисяч осіб відбудеться на Болотній площі в Москві.

За його словами, "організатори акції погодилися з проведенням мітингу на Болотній площі, яку з метою дотримання заходів безпеки запропонувала їм для проведення заходу московська влада". Горбенко додав, що проведення мітингу дозволено з 14:00 до 18:00 за московським часом.

Водночас, прес-служба руху "Солидарность", що організувала акцію, повідомила, що збір учасників відбудеться на колишньому місці, після чого, за твердженням організаторів, московська влада зобов'язалася надати учасникам мітингу безперешкодний прохід вулицями Москви від місця збору до Болотної площі.

"Ми прийняли таке рішення, оскільки підставити під кийки ОМОНу десятки тисяч людей, багато з яких вперше виходять на публічний захід, ми порахували неприйнятним. Ми ставимо в основу безпеку учасників акції", - зазначають в "Солидарности".

Для охорони порядку й забезпечення безпеки 10 грудня на вулиці Москви будуть виведені 50 тисяч поліцейських і військовослужбовців внутрішніх військ, передає Бі-Бі-Сі.

Якщо організаторам удасться зібрати заявлене число демонстрантів, то мітинг на Болотній площі стане самою масовою санкціонованою акцією протесту в Москві за останні майже 20 років.

Рух вимагає "скасування результатів виборів і відставки голови Центрвиборчкому", а також розслідування виявлених спостерігачами порушень і фальсифікацій, покарання винних і "реєстрації опозиційних партій, проведення нових вільних і чесних виборів, звільнення всіх незаконно затриманих і заарештованих у зв'язку з мирним протестом проти фальсифікацій".

До Болотної площі в Москві з'їхалися вантажівки внутрішніх військ

Сьогодні, 10 грудня, навколо Болотної площі в Москві розташувалися вантажівки внутрішніх військ.

Біля площі знаходяться десятки вантажівок внутрішніх військ з регіональними номерами Північної Осетії, а також поліцейські легкові машини. Обстановка на місці проведення акції протесту, яка запланована на 12:00 за київським часом, поки спокійна.

Організатори повідомляли, що всім, хто прийде на площу Революції, дозволять мирно пройти до Болотної, розташованої в двох кілометрах. Допомогти "пікетникам, які загубилися" пообіцяли особисто лідер руху на захист Хімкінского лісу Євгенія Чірікова і опозиційний політик Борис Нємцов.

Сьогодні на мітингу на Болотній площі повинні виступити тележурналіст Леонід Парфьонов, письменники Борис Акунін і Дмитро Биков, депутат Державної думи Геннадій Гудков, музикант Noize MC, журналіст Сергій Пархоменко та телеведуча Тетяна Лазарєва. Про намір відправити на мітинг своїх представників заявили Комуністична партія, а також партії "Справедливая Россия", ЛДПР і "Яблоко"

Крім того, у великих європейських містах, а також в деяких містах США, Канади, Японії, Австралії та інших країн у суботу планується провести мітинги під загальним гаслом "За чесні вибори в Росії". У соціальній мережі Facebook створено групи, за якими можна судити про кількість бажаючих піти на закордонні акції "За чесні вибори".

Раніше повідомлялось, що мітинг проти фальсифікованих виборів пройде на Болотній площі в Москві 10 грудня о 14:00. Його організовано рухом "Солідарність". Крім того, 10 грудня більш ніж в 80 містах Росії пройдуть мітинги, пікети та інші акції.

У неділю, 4 грудня, у РФ пройшли парламентські вибори, на яких партія влади "Єдина Росія" втратила конституційну більшість у Держдумі. Порушення на виборах викликали масові акції протесту в Москві та Санкт-Петербурзі, які було жорстко придушено поліцією.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 856 | Додав: admin | Теги: Мітинги, нечесні вибори, москва, акція опозиції, Росія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ