Пт, 2024-03-29, 07:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Жовтень » 2 » На низку українських товарів Сполучені Штати скасували мита
17:04
На низку українських товарів Сполучені Штати скасували мита
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Українські експортери з 1 жовтня 2015 року до кінця 2017 року знову отримали право поставляти в США запасні частини до залізничних локомотивів, моторних вагонів трамваїв або рухомого складу без стягування імпортних мит.

Згідно з повідомленням прес-служби Міністерства економічного розвитку і торгівлі України за 2 жовтня 2015 року, Україна також отримала право безмитно постачати в США ще дві товарні групи: макуху та інші тверді залишки виділення жирів та олії з насіння соняшника, а також інертні гази, окрім аргону.

За даними прес-служби, повернення безмитного режиму ввезення цих товарів став можливим після того, як Адміністрація президента США в результаті поданого українською стороною в кінці липня запиту повернула їх під дію Генералізованої системи преференцій США (ГСП).

Зокрема, 30 вересня цього року Офіс торговельного представника США оголосив, що за результатами перегляду переліку товарів Адміністрація президента США прийняла рішення про повернення певних товарів українського експорту в США під сферу дії ГСП, яка надає можливість їх безмитного ввезення на територію США.

"Цей крок дозволяє потенційно збільшити експорт української продукції в США і надає додаткові конкурентні переваги український продукції", - цитує прес-служба заступника міністра - торгового представника України Наталію Микольську.

Мінекономрозвитку нагадало, що в 2014 році США імпортували зазначені українські товари на суму понад 37 млн доларів, при цьому було сплачено понад 800 тисяч доларів митних зборів.

Як повідомлялося, Україна в 2014 році скоротила товарообіг з країнами-партнерами на чверть - до 106,8 млрд доларів, що стало найнижчим показником обсягу міжнародної торгівлі країни за останні 4 роки.

Експорт українських товарів у 2014 році становив 54,2 млрд доларів, що виявилося на 14% менше аналогічного показника 2013 року. Імпорт становив 52,6 млрд доларів, що також виявилося менше показника 2013 року - на 32%.

У загальній структурі експорту, за даними ДФС, істотно скоротилася частка експорту машинного обладнання і транспорту українського виробництва – на 27%, а також металів – на 11%. Єдиною галуззю, експорт продукції яких зріс за 11 місяців 2014 року, було сільське господарство і продовольство.

Довідка

Після початку війни з РФ навесні 2014 року і, як наслідок, посилення недружньої торговельної політики уряду РФ стосовно до українських товарів, національний виробник змушений в екстреному режимі диверсифікувати ринки збуту. Водночас, путінська Росія продовжує тиск й на український День Незалежності 2015 висунула ультиматум, що блокує приєднання офіційного Києва до Зони вільної торгівлі з Європейським Союзом. Як заявив очільник російського Мінекономрозвитку Олексій Улюкаєв, дія продовольчого ембарго РФ щодо України вступить у силу з 1 січня 2016 року в тому випадку, якщо Москва не домовиться зі своїми європейськими партнерами з приводу додатку до Угоди про Зону вільної торгівлі (ЗВТ) Україна-ЄС, котрий би "знімав ризики російської сторони".

Того ж дня про вступ України до європейської ЗВТ говорив президент України Петро Порошенко під час свого урочистого виступу на Майдані Незалежності. "Ми захистили європейський вибір, і вже незабаром Угода про асоціацію з ЄС, що її залишилося ратифікувати лише двом країнам-членам ЄС, всупереч протидії Москви, набуде чинності і буде виконуватися в повному обсязі", - сказав він. Процес ратифікації досі не розпочали Греція та Кіпр, де істотно відчувається вплив російської зовнішньої політики.

Водночас український АПК посилює свої позиції на споживчих ринках Китаю та Казахстану. Зокрема, ці дві країни дуже зацікавлені у молочній продукції з України.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 785 | Додав: adminA | Теги: Сполучені Штати скасували мита, низка українських товарів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ