Сб, 2024-04-20, 12:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 7 » На першому енергоблоці АЕС "Фукусіма-2"виникла пожежа
18:55
На першому енергоблоці АЕС "Фукусіма-2"виникла пожежа
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

На першому енергоблоці зупиненої японської АЕС "Фукусіма-2" припинилося охолодження реактора і виникла пожежа. За свідченнями очевидців, зовні станції було видно язики полум'я, передає "Интерфакс".

Це друге загоряння, зареєстроване на атомних електростанціях Японії за минулу добу. Напередодні влада префектури Ібаракі повідомила про пожежу на АЕС "Токай-2", розташованої за 120 кілометрів на північ від Токіо.

Тоді вогонь спалахнув у будівлі станції. Займання сталося на об'єкті з переробки відходів. Його вдалося швидко ліквідувати, тому загрози витоку радіації не виникло.

"Токай-2" стала однією з японських АЕС, які постраждали в результаті руйнівного землетрусу і цунамі, що обрушилися на Японію 11 березня. У безпосередній близькості від "Токай-2" виявився епіцентр повторного поштовху магнітудою 6,5.

В результаті "Токай-2" спіткала та сама доля, що і "Фукусіму-1" та "Фукусіму-2" - вийшла з ладу система охолодження. Причиною цього стала зупинка насосу в охолоджувальній системі блоку. Робота АЕС потужністю 1,1 тис мВт зупинилася автоматично. Ще однією постраждалою станцією стала АЕС "Онагава". На цій АЕС після землетрусу була зруйновано турбіну, виникла пожежа, яку вдалося швидко ліквідувати.

Влада Японії досі намагається впоратися з негативними наслідками березневої стихії. Лихо призвело до загибелі майже 20 тисяч осіб і до величезних руйнувань на північному сході країни. В результаті відмови систем охолодження на АЕС "Фукусіма-1" сталися вибухи в реакторах, після чого почалося розплавлення їхніх активних зон. Охолодження реакторів морською водою привело до того, що радіоактивна вода потрапила в Тихий океан. Радіоактивне забруднення навколо самої "Фукусіми-1" стало наймасштабнішим з часів аварії, що сталася 1986 року на АЕС в Чорнобилі.

Через деякий час після НП японські фахівці підняли рівень небезпеки аварії на "Фукусімі-1" до максимального сьомого, фактично прирівнявши катастрофу до трагедії в Чорнобилі. Навколо АЕС створено спочатку 20-, а потім 30-кілометрову зону відчуження.

Компанія-оператор АЕС TEPCO заявляла, що чекає на стабілізацію ситуації на аварійних енергоблоках АЕС упродовж шести-дев'яти місяців, а істотного зниження рівня радіації в районі станції - протягом трьох місяців. Пізніше в TEPCO заявили, що ліквідувати наслідки аварії до кінця року не вдасться.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 980 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ