Пт, 2024-03-29, 02:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 18 » На Рівненщині ловлять чупакабру (чи то вовк-собака, чи кенгуру)
15:13
На Рівненщині ловлять чупакабру (чи то вовк-собака, чи кенгуру)
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Невідомий звір, який нападає на людей і масово душить кроликів, з'явився в селі П'ятигори Здолбунівського району Рівненської області, пише газета Сегодня. У селі - паніка, а обласна міліція на одному з останніх засідань створила кілька спецпатрулів, яких відправили на пошуки і знищення "монстра".
Цей звір напав на жінку-кухаря і налякав 15-річну дівчинку. Істота вбиває домашніх тварин, трощить металеві клітки. У постраждалої жінки від шоку відмовили ноги, вона в лікарні. Два роки тому люди бачили таку тварину на українсько-білоруському кордоні. Зростом тварина близько 170-180 см, схожа на кенгуру, але є ознаки і собаки, і вовка.

Люди розповідають, що цей звір, якого вони називають чупакаброю, душить в селах П'ятигори і Глинськ домашніх тварин і випиває з них кров. На чупакабру почалося на Рівненщині велике полювання, передає кореспондент From-UA.

Керівництво УМВС України в Рівненській області стурбоване цією подією. Щоб не допустити подібних випадків, в Здолбунові створено дві пересувні групи з числа працівників райвідділу міліції, ГУ МНС України в Рівненській області і громадськості.

Вони працюють і вдень, і вночі. Тепер на Здолбуновщині ведуться оперативно-пошукові заходи в населених пунктах і навколо них. Співробітники міліції просять жителів Рівненщини бути надзвичайно обачними і намагатися уникати безлюдних місць. "Велике прохання: якщо ви помітили невідомого звіра, сховайтеся і по можливості негайно повідомите про це за номером телефону "102", адже, можливо, саме ваше повідомлення допоможе якнайшвидше знайти і знешкодити цю тварину", - говорить Тамара Лисенко, начальник відділу зв'язків із громадськістю УМВС України в Рівненській області.

"У нас в селі коїться жах. Звір раніше душив кроликів, тепер нападає на людей. Постраждала наш односельчанка, повариха Раїса Середюк. Після цього випадку кілька мисливців прочесали район, але звіра не зустріли. Лише сліди з інтервалами в два метри. До речі, днями в село дзвонили якісь люди, які представилися фахівцями зі схрещування тварин, і розпитували наших жителів про "монстра". Пішов поголос, що вони скоро приїдуть в село...", - розповідає житель П'ятигор Сергій Смаль.

"Звір скакав високо на двох лапах. Я злякалася і давай щосили тікати. Коли озирнулася, добре розгледіла лапи з трьома пальцями-кігтями. Тіло звіра - в шерсті, голова худа і довгаста. Схоже на вовка, тільки більше і скакало на двох лапах", - згадує Раїса Середюк.

Через кілька днів після нападу на куховарку звір уночі знову вбив кролів. Господар розрубав тушки, а там жодної краплі крові і всі кістки поламані. Донині ніхто з офіційної влади не поцікавився убитими кролями і не провів їх дослідження. Працівники обласного управління ветмедицини і ветеринарної міліції УМВС України в області про напади невідомої тварини дізналися від журналістів. Кажуть, ніхто з селян до них не звертався.

Місця активності "чупакабри" на території України

Чупакабра давно вже перестала бути демонологічним персонажем виключно Латинської Америки. Вже кілька років як ця невідома істота поширила ареал свого проживання на Росію, а минулого 2009 року пройшлася по сільських угіддях в кількох областях України. Свідченням тому залишилися численні тушки безневинно убитих кроликів, курчат, покусані свині і навіть сліди від щелеп на дерев'яних будках і огорожах. З'явилися навіть виявлені місцевими жителями рештки, що приписуються з'явленій потворі.

Перші відомі нам свідчення про загадкові вбивства в Україні з'явилися навесні-восені 2003 року в Збаразькому районі Тернопільщини. Весна 2007 року - Теребовлянський район цієї ж області. Березень-квітень 2009 року - Тернопільський і Козівський райони все тієї ж Тернопільщини.

Далі - Львівська область: у травні-червні відомості почали поступати з Бродівського, Бузького, Золочівського і більш віддаленого Старосамбірського районів. Хоча, як стверджують жителі села Підгірці, "нечисть" почала до них навідуватися від Великодньої ночі (19 квітня). Після червня на Львівщині ніби все затихнуло - останній сигнал, як повідомили "Факти", надійшов із Жовкви за 35 км на північ від Львова, повідомляє Білоруський Уфологічний Комітет.

Із середини літа українські ЗМІ заговорили про "чупакабру", що вбиває кролів і в Київській області, з осені - у Чернігівській. Журналісти тут-таки пов'язали це з подіями в Західній Україні і зробили поспішні висновки про міграцію її на схід, хоча перші випадки зафіксовано тут також навесні. На Київщині зведення про вбивства кролів надійшли тільки з Бориспільського району, де преса пильну увагу приділила лише селу Велика Олександрівка. За свідченням місцевої мешканки Зінаїди Іванець, чий двір постраждав чи не першим, тут все почалося в березні. З весни те саме почало коїтися і в селі Бакаївка Ічнянського району на Чернігівщині. Отож слід, імовірно, казати не про трансукраїнську міграцію, а про різні "вогнища" або "ареали поширення".

"Почерк злочину" скрізь один і той самий. Нічне проникнення на подвір'я, розтрощені начебто добротно збиті і важкі клітки, згризені масивні дошки, зірвані дверцята, видерті з цвяхами і шурупами засуви, ба навіть зламані металеві прути.

Основним об'єктом нападу стали кролі, що їх розводять селяни. Холодні тушки тваринок виявляли тут-таки біля розкритих кліток, але, що найприкметніше, вони часто були викладені рівними рядами або розкладені на кілька купок. Очевидних пошкоджень і ран здебільшого не спостерігалося - ані крові, ані роздертої шкурки. Кролі здавалися задушеними: іноді селяни, що зазнали збитків, розповідали про сліди від укусів у ділянці шиї або хребта, але також без слідів крові. Це, мабуть, і дало привід говорити про знекровлені тіла жертв і про "чупакабру-вампіра", охрещеного в народі "кролевбивцею".

За ніч кількість убитих тварин могла доходити до декількох десятків, статистика в цілому по окремо взятих селах йшла вже на сотні, а по країні - на тисячі.

У березні-квітні якийсь невідомий звір упродовж кількох тижнів господарював в селі Лемешівка Калинівського району на Вінниччині, де розірвав більш як двадцяти собак.

У серпні "кролевбивця" знов з'явився на заході - в Хмельницькій області, наслідивши у Волочиському, Городокському, Красилівському і Чемеровецькому районах. У грудні - в Лановецькому районі на Тернопіллі, а також в Глибокському і Герцаївському районах Буковини. "Чупакабра" не впала в зимову сплячку і на Чернігівщині, з осені тероризуючи села і містечка Носівського, Менського і Щорського районів. Останні (лютневі) вісті про неї надходили з Борзнянського району.

До кінця літа 2009 року українська "чупакабра" була вже настільки розрекламована пресою і на телебаченні, що після цього пішов вал повідомлень про спостереження дивних тварин. Багато з них викликає сумніви у своїй достовірності. Так, наприклад, редакції українського видання "Факти і коментарі" хтось навіть пропонував за відповідну винагороду фотографію мертвої чупакабри і вказівку місця її поховання.

У інших випадках підступи "чупакабри" почали увижатися у всьому, що ворушиться. На Черкащині жертвою підозр стали старий бездомний кіт, що вкусив жінку (через що був забитий до смерті), і якийсь агресивний собака, можливо, помісь з вовком (застрелений при спробі увірватися у двір). Мабуть, це були не поодинокі випадки, з деяких публікацій можна робити висновок про відстріл підозрілих тварин.

І ще є свідчення випадкових очевидців, які або застали "чупакабру" на місці злочину, або просто зустріли незрозумілу зовні тварину вдома. Збірний образ виходить досить страхітливим і фантастичним, але спробуймо систематизувати все по порядку.

З мізерних відомостей 2003 року відомо, що це було якась "людиноподібна істота, що обросла шерстю, із страшною мордою і великими зеленими очима". Розповідалося і про здатність матеріалізуватися нізвідки і безслідно зникати. У 2007 році це вже кошлата потвора, що схожа на собаку і має великі ікла. За недатованими повідомленнями з Волині, це величезний чорний волохатий пес, що має здатність зникати просто на очах. У 2009-му образ чупакабри також неоднозначний і багатоликий.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1750 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ