Пт, 2024-03-29, 09:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Жовтень » 28 » На розробку Юзівського родовища Україна повторно оголосила конкурс
20:37
На розробку Юзівського родовища Україна повторно оголосила конкурс
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Після виходу компанії Shell з проекту українська влада хоче залучити нового інвестора до роботи на одному з найбільших газових родовищ у Європі.

Про це пише "ЛігаБізнесІнформ".

Як повідомляє видання, площа Юзівської ділянки становить майже 8 000 км кв, а прогнозні запаси газу оцінюються в 4,1 трлн кубометрів.

"Новий конкурс став несподіванкою. Тим більше, що з проекту не вийшла скандально відома компанія "СПК-Геосервіс", яку ЗМІ пов'язують з оточенням колишнього президента Віктора Януковича", - йдеться в статті.

Видання вказує, що ця структура отримала по 5% у Юзівському проекті і ще стільки ж в розробці іншого великого сланцевого родовища - Олеської площі на заході України.

"За місяць до оголошення нового конкурсу з Юзівської ділянки в "СПК-Геосервіс" несподівано помінялися власники. Тепер замість українських геологів компанією володіє маловідомий офшор з Кіпру. У Міненерго запевняють, що "СПК-Геосервіс" вже підписала договір про вихід з угоди про розподіл продукції, і виключення компанії з проекту лише питання часу", - пише Ліга.

27 жовтня 2015 року в газеті "Урядовий кур'єр" з'явилося оголошення "Надра Юзівської" про проведення відбору інвестора для розробки газової площі в рамках УРП.

Прикметно, що конкурс був оголошений саме "Надра Юзівською", а не Державною службою геології та надр, як це було в 2012 році, пише видання.

Формально це означає, що компанія залишиться учасником нової УРП з новим інвестором.

"Порядок проведення та умови конкурсу були узгоджені Міжвідомчою комісією з організації укладення та виконання угод про розподіл продукції на засіданні 12 жовтня 2015 року", - йдеться в повідомленні прес-служби Надра України.

Засновники "Надра Юзівської" не змінилися. 10% компанії так само належать "СПК Геосервіс", решта 90% - "Надра України". А от власники самої "СПК Геосервіс" повністю змінилися.

Якщо раніше власниками компанії були вже згадані Сергій Стовба, Ігор Попадюк і Оксана Хрящевська, то місяць тому 100% статутного капіталу компанії перейшли маловідомій кіпрській компанії Plast Trading Limited.

Кому належить кіпрська компанія, невідомо. Plast Trading Limited була зареєстрована в червні 2008 року і відтоді не була помічена в якихось нафтогазових проектах.

Утім, про причетність офшорки до України свідчить те, що Plast Trading у 2010 році зареєструвала представництво в Києві по вулиці Патріса Лумумби, 6/1.

У "Надрах України" запевняють, що "СПК-Геосервіс" буде незабаром повністю виключена з проекту і поступиться своєю часткою визначеному на конкурсі інвестору.

Як пише видання, залучити нового інвестора до освоєння сланцевого Юзівського родовища буде непросто. Заважає відразу низка вагомих причин: бойові дії, які можуть поновитися на Сході, кон'юнктура ринку і нестабільність у податковому законодавстві.

Нагадаємо, у середині 2012 року Україна провела два конкурси на розробку найбільших у країні родовищ із запасами нетрадиційного (сланцевого) газу - Юзівської і Олеської площ.

Переможцем за першій ділянці стала британсько-нідерландська Royal Dutch Shell, по другій - американська корпорація Chevron. Обидві компанії через півтора року підписали угоди про розподіл продукції з державою і планували в 2014 році приступити до освоєння родовищ.

У липні цього року представництво "Шеврон Юкрейн Б.В." (Chevron Ukraine BV) оголосило про припинення своєї діяльності в Україні. 27 жовтня стало відомо, що Shell вийшла з угоди про розділ продукції, раніше підписаної для розробки Юзівської газоносної площі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 744 | Додав: adminA | Теги: Конкурс, розробка Юзівського родовища, Україна
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ