Ср, 2024-04-24, 07:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 28 » На Волині та Рівненщині зафіксовано спалахи захворювання на кір
10:08
На Волині та Рівненщині зафіксовано спалахи захворювання на кір
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У селах Рівненщини та Волині зафіксували випадки захворювання на кір. Епідеміологи, які прагнули зупинити поширення інфекції, ледь назбирали по усій області 10 доз вакцини проти хвороби, повідомляє ТСН.

Кількох людей, серед них і дітей, госпіталізовано з гарячкою, дрібно-плямистим висипом, головним болем, запаленням очей та нежиттю. Все це є симптомами кору.

"Були госпіталізовані дітки з порушенням календаря щеплень, які мали середній стан тяжкості, а також неімунізовані, які були у тяжкому стані і мали двобічні пневмонії", - розповіла лікар-інфекціоніст Луцької центральної районної лікарні Світлана Димарчук.

За словами медиків, типовими ускладненнями після кору у невакцинованих є запалення легень та енцефаліти. Дитячу інфекцію дедалі частіше підхоплюють дорослі, зазначають лікарі.

Слід зазначити, що масові щеплення від кору в Україні планували у 2009 році. Вакцину, загальною вартість 10 мільйонів доларів, надала міжнародна спільнота. Однак тоді з вакциною пов’язали смерть юнака з Краматорська.

Сертифіковану, придатну до використання вакцину тоді вилучили і знищили. Водночас, за інформацією епідеміологів, від кору не щепилася навіть половина населення.

За словами заступника головного державного санітарного лікаря Волині, тепер за вакцину доведеться платити значно більші суми, але спочатку її треба буде завезти в Україну. В області, зокрема, на вакцину чекають не раніш, як за місяць.

Востаннє масовий спалах інфекції на Волині був зафіксований у 2006-му. Тоді менш ніж за 2 місяці занедужало близько тисячі осіб.

Наприкінці квітня ВООЗ застерігала, що Європі загрожує епідемія кору.

2009 року повідомлялося, що використовувати отриману від ЮНІСЕФ вакцину від кору і краснухи в нашій країні нереально. Тоді такого висновку дійшли в Міністерстві охорони здоров'я після проведеного соціологічного дослідження. Занадто багато недовіри до препарату після загибелі підлітка в Краматорську, що наробила багато галасу.

Європейці негативно сприйняли відмову наших громадян від щеплень. Вони побоюються, що країна стане розсадником небезпечних інфекцій.

А Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) і Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), як повідомлялося, несхвально ставляться і шкодують з приводу зупинки в Україні кампанії з вакцинації дітей проти кору і краснухи.

ВООЗ закликала європейські країни не відмовлятися від вакцинації дітей проти кору. Експерти попереджають, що кір може призводити не тільки до серйозних ускладнень, наприклад, до пневмонії і енцефаліту, а й до смерті.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1146 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ