Пт, 2024-04-19, 01:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 9 » На зимові свята Тимошенко може бути вдома
21:06
На зимові свята Тимошенко може бути вдома
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Юлію Тимошенко можуть випустити на свободу ще до різдвяних свят, повідомляє "Українська правда", посилаючись на польську "Gazeta Wyborcza".

"Є план, щоб звільнити Тимошенко до 20 грудня. Різдво вона, напевно, зможе зустріти вдома", - сказала польській газеті особа, пов'язана з Адміністрацією президента України.

Разом з тим, співрозмовник видання застеріг, що не дасть голову на відсіч за цю інформацію, тому що в оточенні президента Віктора Януковича є люди, які переконані, що "Тимошенко має сидіти навіть ціною погіршення відносин із Заходом".

Польська газета зазначає, що вже анонсований саміт ЄС - Україна на 19 грудня, хоча раніше представники Євросоюзу казали, що він може не відбутися через вирок Тимошенко.

"Якщо Європа побачить позитивні зміни у справі Тимошенко, то буде готова парафувати 19 грудня угоду про асоціацію з Україною", - розповіло джерело.

Співрозмовник зазначив, що це буде нелегко, тому що деякі країни ще й досі чинять опір, але це можливо.

"Але я підкреслюю, що це лише в тому випадку, якщо Тимошенко буде ближче до свободи. У нас було достатньо порожніх обіцянок від української влади з цього питання", - підкреслило джерело в польському уряді.

Амністувати Тимошенко не зможуть, тому що вона повинна сама попросити про це - а екс-прем'єрка України цього не зробить.

Апеляційний суд може зменшити їй покарання, але, згідно з чинним законодавством, не виправдає її як невинну.

Тому єдиний спосіб звільнити Тимошенко - це внести зміни до Кримінального кодексу з вилученням статті про кримінальну відповідальність за перевищення повноважень державних чиновників, за якою засуджено Тимошенко.

Медичних протипоказань для слідчих дій над Тимошенко немає

Медичних протипоказань для проведення слідчих дій щодо екс-прем'єра Юлії Тимошенко немає, заявляють у Державній пенітенціарної службі України, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Медичних протипоказань щодо проведення слідчих дій стосовно Тимошенко комісія не виявила, про що зазначено у відповідному акті", - йдеться в повідомленні служби, поширеному в середу.

У ньому зазначено, що на підставі дозволу Печерського районного суду Києва 7 та 9 листопада в Київському СІЗО працювала комісія у складі провідних фахівців Міністерства охорони здоров'я України. Ця комісія здійснила дослідження стану здоров'я Тимошенко, дала рекомендації щодо подальшого медикаментозного лікування.

"Стан здоров'я Тимошенко перебуває під наглядом медперсоналу Київського СІЗО", - наголосили в пенітенціарній службі.

Нагадаємо, 7 листопада Тимошенко не змогла вийти до свого адвоката Сергія Власенка через різке погіршення стану свого здоров'я.

Державна пенітенціарна служба заявляє, що Тимошенко з власної необережності спровокувала загострення болю в хребті. Але при цьому Тимошенко перебуває під постійним наглядом медперсоналу Київського СІЗО.

11 жовтня Печерський районний суд Києва екс-прем'єра України, лідера партії "Батьківщина" Тимошенко визнав винною у перевищенні повноважень при підписанні газових контрактів з РФ і засудив до 7 років позбавлення волі.

Європа дуже стурбована вироком екс-прем'єрки Тимошенко. У свою чергу, українська влада уважно ставиться до послань і петицій від європейських громадських діячів. Існує думка, що доля Тимошенко залежить від пильності громадян ЄС.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 838 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ