Чт, 2024-04-25, 07:28


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Вересень » 17 » "Нафтогаз" заявляє про загрозу зриву реформи управління
10:31
"Нафтогаз" заявляє про загрозу зриву реформи управління
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Підпорядкування ПАТ "Укртрансгаз" від НАК "Нафтогаз України" до Міністерства економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) ставить під загрозу виконання Плану реформи корпоративного управління "Нафтогазу".

Про це йдеться в заяві НАК "Нафтогаз України".

"Це рішення суперечить вимогам як Третього енергопакету, так і Закону України "Про ринок природного газу". Воно також ставить під загрозу виконання Плану реформи корпоративного управління "Нафтогазу", під реалізацію якого було отримано кредит ЄБРР 300 млн доларів на закупівлю газу", - сказано в заяві.

В "Нафтогазі" стверджують, що внаслідок дій керівництва МЕРТ під загрозою тепер опинилася кредитна угода зі Світовим банком на суму 500 млн доларів, необхідна для стабільного проходження опалювального сезону 2016-2017 років.

Однією з вимог Третього енергопакету є неможливість одночасного контролю одним органом над компаніями, які здійснюють діяльність з транспортування газу, з одного боку, і займаються його поставками і видобутком, з іншого.

План реструктуризації "Нафтогазу" був схвалений Кабінетом Міністрів України в липні 2016 року, узгоджений з Секретаріатом Енергетичного Співтовариства, ЄБРР та іншими західними партнерами.

План виконання вимог Третього енергетичного пакета передбачає, зокрема, створення нової компанії-оператора, в якій буде створено незалежну наглядову раду, але не зміну контролю над суспільством на користь МЕРТ.

"Цей План не передбачає такої міри, як прийняття рішення про зміну контролю над Укртрансгазом. Все, що передбачено стосовно Укртрансгазу - це доручення МЕРТ "рекомендувати Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України" створити в ПАТ "Укртрансгаз" наглядову раду в кількості п'яти осіб з низкою умов", - уточнюють в компанії.

У заяві наголошується, що жоден пункт із затвердженого плану реструктуризації "Нафтогазу" поки не виконаний і це вже викликало занепокоєння та зауваження Секретаріату Енергетичного Співтовариства.

"Мінекономіки повинно було вже давно розробити і опублікувати так звану "політику власності", яка стала б орієнтиром для роботи наглядових рад державних підприємств. Натомість міністерство вживає заходів, які, в кінцевому підсумку, ведуть до ручного управління держпідприємствами. Рішення МЕРТ також може істотно ускладнити подальші переговори Нафтогазу з західними партнерами, які не розуміють логіку такого кроку", - заявив головний комерційний директор Групи "Нафтогаз" Юрій Вітренко.

Як повідомлялося, міністерство економічного розвитку і торгівлі вивело з-під контролю НАК "Нафтогаз України" здійснення закупівель ВАТ "Укртрансгаз".

Раніше в ЄБРР висловили стурбованість передачею "Укртрансгазу" в управління МЕРТ.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 801 | Додав: adminA | Теги: Нафтогаз, загроза зриву реформи управління
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ