Вт, 2024-04-16, 19:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 15 » Найбільший витік секретів США: систему зламали чужі спецслужби. ВІДЕО
10:48
Найбільший витік секретів США: систему зламали чужі спецслужби. ВІДЕО
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Пентагон оголосив про те, що недавно став жертвою серйозної кібератаки, в результаті якої іноземні хакери заволоділи тисячами документів.

Як заявив заступник міністра оборони США Вільям Лінн, у результаті атаки, яку вчинили в березні, і низки інших випадків хакери "отримали доступ до дуже чутливої інформації".

У березні цього року з комп'ютерних систем Пентагону було вкрадено близько 24 тисяч файлів. Це стало одним з найбільших кібернападів за всю історію США, зазначає Бі-Бі-Сі.

Вільям Лінн додав, що, на його думку, напад було організовано іноземною державою, і що Вашингтон практично впевнений щодо того, хто стоїть за цією кібератакою.

У минулому США звинувачували в організації подібних нападів Росію і Китай.

Заступник глави Пентагону зробив це визнання, оголошуючи про нову стратегію щодо зміцнення оборонних потужностей США в кіберпросторі.

За словами Вільям Лінна, "в XXI столітті біти і байти становляють таку ж небезпеку, як кулі та бомби".

Згідно з новою стратегією, кіберпростір є для Пентагону таким же потенційним театром бойових дій, як суша, земля чи повітряний простір.

Виступаючи у Вашингтоні, Вільям Лінн заявив, що метою кібератак майбутнього буде не тільки крадіжка секретної інформації, а й спроби підірвати обороноздатність США, що може призвести до величезних людських жертв.

Як сказав Лінн, інформаційні технології настільки важливі для уряду США, що це "практично гарантує, що наші майбутні супротивники спробують використати у своїх цілях нашу залежність від комп'ютерів".

Заступник міністра оборони США також наголосив, що нова стратегія в тому, що стосується кіберпростору, є оборонною. Раніше багато хто побоювався, що ця стратегія може бути дуже агресивною.

Пентагон також побоюється, що США можуть зазнати кібератаки з боку не тільки іноземних держав, а й терористичних організацій.

"Ми повинні розуміти, що якщо у терористів буде можливість проведення своїх операцій у кіберпросторі, то вони обов'язково її використають", - зауважив Вільям Лінн.

У червні президент США Барак Обама підписав розпорядження, в якому пояснюється, як Міністерство оборони має вести кібератаки на супротивників Сполучених Штатів. У розпорядженні пояснюється, в яких випадках Пентагон повинен отримувати президентський дозвіл на початок кібератак, а в яких може діяти самостійно.

Нагадаємо, в травні 2011 року один з найбільших у світі виробників аерокосмічної та військової техніки - американська компанія Lockheed Martin - зазнала атаки хакерів.

А кілька місяців тому здобутком хакерів стали бази даних Міжнародного валютного фонду, що містять конфіденційну інформацію про фінансове становище багатьох країн світу. Але МВФ донедавна цього не розголошував.

Крім того, китайські хакери зламали облікові записи електронної пошти сотень осіб у найвищих політичних колах США, а також американських військових і журналістів.

А у 2009 році кіберзловмисники проникли в комп'ютерну систему Пентагону й викрали інформацію про новий багатоцільовий винищувач п'ятого покоління Joint Strike Fighter, також відомий як F-35 Lightning II.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 845 | Додав: admin | Теги: пентагон, США, секрети, спецслужби
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ