Пт, 2024-03-29, 10:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 29 » Найсуворіша європейська країна Німеччина хоче скасувати візи з Україною
15:31
Найсуворіша європейська країна Німеччина хоче скасувати візи з Україною
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У Східному комітеті німецької економіки сподіваються на скасування візового режиму між ФРН і Україною протягом наступних максимум 5 років. Про це в інтерв'ю Deutsche Welle заявив його виконавчий директор Райнер Лінднер.

Впливовий Східний комітет німецької економіки, який сприяє розвитку ділових відносин Німеччини з країнами Центральної та Східної Європи, йде в масований наступ на чинну в ФРН візову систему. Її в комітеті вважають анахронічною і застарілою.

"Візи - це інструмент минулого. Сучасні біометричні паспорти набагато краще дозволяють контролювати потік осіб, що в'їжджають в країну, а для кримінальних елементів дістати візу і зараз не проблема", - зазначив виконавчий директор комітету Райнер Лінднер.

Свою кампанію за встановлення безвізового режиму з Україною, Росією і кількома державами СНД у комітеті підкріплюють результатами власного дослідження. У ході опитування 200 фірм і партнерів 39 з них заявили, що через візові вимоги і бюрократію вони вже втратили потенційні контракти. 62% опитаних поскаржилися на довгий час очікування обробки візових заявок, ще у 53% нарікання викликала вимога особистої присутності заявника в консульстві задля отримання візи.

Що стосується фінансових втрат, то, за оцінками експертів комітету, наприклад, російсько-німецькі ділові проекти щороку втрачають через візові бар'єри близько 162 мільйонів євро. За словами Лінднера, у програші залишаються всі: не тільки бізнес, а й пересічні громадяни, як у Німеччині, так і в Україні.

"Німецька візова політика, з її численними обмеженнями, є найсуворішою в усій Європі. Цей факт шкодить іміджу країни", - зазначає Лінднер. Тому Східний комітет німецької економіки буде апелювати до федерального уряду з пропозиціями введення безвізового режиму з Україною та іншими державами СНД.

"Багато німецьких компаній хотіли б інвестувати більше, адже є багато співробітників, які працюють в Україні і ті час від часу повинні їздити до Німеччини і постійно стикаються з проблемою оформлення віз", - зазначає Лінднер.

Щоб розвіяти побоювання щодо припливу нелегальних трудових мігрантів і кримінальних елементів, Лінднер пропонує відмовлятися від віз поетапно. Тестовою фазою, каже він, міг би стати період проведення чемпіонату Євро-2012 в Україні та Польщі. "Якщо ж цього не вдасться втілити, то, принаймні, сподіваємося на лібералізацію самого процесу оформлення віз", - сказав він.

У цілому, зазначає співрозмовник, остаточно до безвізового режиму з Україною Берлін має прийти не пізніше, ніж за п'ять років. За оцінками Лінднера, німецькі чиновники загалом погоджуються з тезою про необхідність суттєвої лібералізації візового режиму. Про необхідність запровадження адекватних змін у візовій політиці говорила канцлер Німеччини Ангела Меркель і останній раз міністр закордонних справ ФРН Ґідо Вестервелле.

"Я виступаю за лібералізацію візової політики. Це відображає роль Німеччини в глобалізованому світі", - заявляв Вествервелле.

Уже з наступного року МЗС Німеччини планує перейти від заяв до перших дій. Зокрема, з 2012-го заплановано спрощення візового режиму і прискорення процедури видачі німецькою стороною шенгенських віз громадянам Китаю, Росії, України, Туреччини, Казахстану, а також держав Перської затоки.

Втім, як пояснили в Міністерстві закордонних справ ФРН, нововведення стосуватимуться передусім бізнесменів, а також ряду технічних аспектів оформлення віз. За оцінками німецьких дипломатів, ослаблення спростить життя приблизно половині всіх охочих відвідати Німеччину. Заявки ж на оформлення візи в організованому порядку розглядатимуть максимум протягом 48 годин.

Зазначимо, візове питання в Україні зараз активно обговорюється. Так, Київ сподівається на безвізовий режим з усім Євросоюзом. За словами голови українського МЗС, Україна до 2014 року зможе претендувати на безвізовий режим з ЄС. Міністерство закордонних справ запевняє, що ситуація з видачею віз українцям країнами Євросоюзу є пріоритетною.

Нагадаємо, що на початку жовтня в дипломатичних установах країн Євросоюзу громадянам України почали масово відмовляти у видачі шенгенських віз, особливо багато відмов отримали саме в посольстві Німеччини. За даними одного з депутатів ВР, німецьке посольство отримало негласну установку від керівництва відмовляти у видачі віз усім українським суддям і прокурорам і суворо відсіювати інших кандидатів на видачу віз. Але посольство ФРН спростовувало цю інформацію.

А раніше депутат Бундестагу від Християнсько-демократичного союзу Карл-Георг Веллманн запропонував заборонити безвізовий режим для власників українських дипломатичних паспортів. Він пояснив таку пропозицію тим, що після вироку Тимошенко "Україна на один крок віддалилася від європейської перспективи".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 954 | Додав: adminA | Теги: Німецька візова політика
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ