Чт, 2024-04-25, 03:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 19 » Науковці розробили ідеальний розпорядок дня
22:57
Науковці розробили ідеальний розпорядок дня
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/


Для всього є свій час. На думку експертів, дотримання певного розпорядку дня дозволить організму нормально функціонувати відповідно до "внутрішнього годинника", - пише The Daily Mail. Фахівці пропонують такий розпорядок:
6.00 - займіться сексом. Доктор Пам Спур зазначає: зазвичай для цього заняття відводиться вечір, але ранок насправді є найприйнятнішим часом. У цей момент відбувається значний сплеск гормонів, передає NEWSru.com.

7.00 - поснідайте. Після ночі сну організму необхідне підживлення. Він до того моменту вже використав усі легкодоступні запаси жиру й глюкози. Через це мозок не працює на повну силу, а людина відчуває загальну слабкість, - зазначає доктор Ендрю Мюррей з Трініті Коледж в Кембріджі.

Поживний і корисний сніданок наситить організм всіма необхідними елементами. А людина протягом всього дня не перебуватиме в прострації. Тому фахівці радять обов'язково додати до вранішнього раціону кашу з цілісних злаків. Вона уможливить якнайдовше зберегти відчуття насичення.

7.15 - прийміть мультивітаміни. Деякі поживні речовини, зокрема вітамін B, можуть діяти як стимулятори. Отож їх краще приймати вранці. Але ніколи не можна приймати добавки натщесерце, бо вони майже відразу вийдуть з організму разом з сечею і додадуть відчуття слабкості. Отже, після сніданку - найідеальніший час для прийому добавок.

7.30 - почистіть зуби. Професор Дам'єн Волмслей з Британської стоматологічної асоціації радить почекати 30 хвилин після того, як ви закінчили вранішню трапезу. Річ у тому, що зубна емаль схильна до ерозії після їжі, позаяк у напоях і їжі є кислота, що її розм'якшує.

8.30 - влаштуйте собі сонячні ванни. Часто-густо люди виходять з дому на роботу затемна. Весь день вони проводять в офісі, де джерело освітлення - лампи. Але сонячне світло життєво необхідне. По-перше, воно допомагає організму перебудуватися і відрегулювати "внутрішній годинник". По-друге, воно сигналізує тілу про необхідність припинити вироблення мелатоніну, гормону, який робить нас сонними, - пояснює доктор Мюррей.

До того ж світло - природний антидепресант, воно посилює вироблення в організмі вітаміну D, який допомагає протистояти раку і серцево-судинним захворюванням, згідно з результатами дослідження Королівського лондонського коледжу. Загалом вранішня прогулянка дуже корисна, але сонячні ванни, та ще й біля вікна, теж підійдуть.

10.00 - дайте лад своїм проблемам. Мозок працює залежно від рівня концентрації, короткочасної пам'яті і логічних причин, актуальних в дану хвилину. Після того як ви поснідали, а запас глюкози в мозку заповнений, найліпше взятися до розв'язання складних робочих завдань.

11.00 - сходіть до туалету. В цей час нирки працюють найактивніше, тому вам, можливо, доведеться частіше справляти природну потребу. Доктор Сні Кемка, медичний директор Bupa International зазначає: "Цей процес залежить від того, що ви п'єте. Через те, що багато хто з нас починає день з чашки кави, а п'ють швидко, сечовий міхур, найпевніше, наповниться за 3-4 години. При цьому утримування може призвести до розвитку інфекцій сечовивідних шляхів і каменів в нирках".

13.00 - пообідайте. До цього часу травна система працює найефективніше. Хорошим буде легкий обід з правильним балансом білків і вуглеводів, який дасть змогу бути активним до вечора. Сендвіч із хліба з непросіяної муки, тунця з салатом і шматочком фрукту - ідеальний варіант.

13.30 - відправте важливі листи. Науковці з університетів Глазго і Пейслі з'ясували, що понад третини всіх людей страждає від так званого стресу email'ів. Тобто, необхідність дати лад з поштою людей украй пригнічує. В деяких випадках переживання з цього приводу можуть спричинити підвищення тиску. Якщо ж відправляти листи після обіду, то ступінь стресу буде значно нижчим.

15.00 - прогуляйтеся. Коли обід перетравлюється, ви можете відчути сонливість. Це відбувається через те, що кров активніше надходить до шлунка. Але спати в цей час не радять. Інакше можна заробити собі розлад сну вночі. Дати раду сонливості допоможе 20-хвилинна прогулянка. А якщо світить сонце, то ви ще й отримаєте свою дозу ультрафіолету.

16.00 – впорайтеся з болем. У другій половині дня можна найпростіше впоратися з хворобливими відчуттями. Адже на піку активності - ендорфіни, нейротрансмітери в мозку, які й зменшують больові відчуття.

17.30 - розімніться. Температура тіла в цей час підвищується найбільше. Це дає максимальну м'язову силу, гнучкість, рухливість і витривалість. Дорослим треба п'ять днів на тиждень витрачати по 30 хвилин на помірні фізичні навантаження, або ж по 20 хвилин на інтенсивні тренування тричі на тиждень. Помірними навантаженнями є, наприклад, швидка ходьба. А інтенсивними - біг або їзда на велосипеді.

18.30 - купіть собі черевики. За день ноги можуть розпухати на цілий розмір. Це викликає рідина, що накопичується в тканинах. Сила земного тяжіння заганяє цю рідину в ноги. Тому черевики, куплені вранці, можуть бути замалі.

19.00 - випийте келих червоного вина. В цей час печінці найпростіше нейтралізувати згубну дію токсинів алкоголю. Щоправда, дослідження, опубліковане в американському "Журналі з психології", застерігає: вживання спиртних напоїв може збити "внутрішній годинник" і спровокувати безсоння.

19.30 - повечеряйте. Багато років фахівці не звертали увагу на час прийому їжі. Їх турбувало лиш те, що людина їсть. Але дослідження, проведене в Північно-східному університеті, стверджує, що вживання їжі в неправильний час може призвести до збільшення ваги, адже в організмі є особливий час для їжі. Фахівці радять їсти за три-чотири години до сну. Але у вечірньому раціоні слід уникати великої кількості цукру. Інакше це зумовить порушення рівня цукру в крові і забезпечить безсоння.

21.30 - готуйтеся до сну. Всі дії, які здійснюються перед відходом до сну, відіграють велику роль. Вони настроюють людину на відпочинок. Тому важливо за годину до сну розслабитися. Середньостатистичній людині потрібно 7-8 годин сну. Слід лягати і вставати щодня в один і той самий час. Зазвичай на те, щоб звикнути, йде тижнів три, але воно того варте. Звикнувши до режиму, організм "увійде в колію" і нормально функціонуватиме.

Раніше повідомлялось, що людині досить з'їдати 40 грамів темного шоколаду на день, щоб врятуватися від стресу. На думку науковців, споживання шоколаду протягом двох тижнів знизить у людини рівень гормонів стресу, і насичений біоактивними компонентами темний шоколад природнім шляхом усуне дисбаланс в організмі.

Також повідомлялося, що два келихи вина на день допомагають людині на схилі віку зберегти ясність і гнучкість розуму. Такого висновку дійшов науковий колектив австралійського Центру психології і здоров'я.

"Помірне споживання якісних вин сприяє скороченню на чверть захворювань, пов'язаних із віковою дисфункцією головного мозку, зокрема хвороби Альцгеймера", - заявила керівник робіт професор Карін Енстлі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 1270 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ