Пт, 2024-04-26, 09:48


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Жовтень » 31 » Ніч у зоні АТО пройшла спокійно, сапери й досі працюють у Сватовому. ВІДЕО
13:08
Ніч у зоні АТО пройшла спокійно, сапери й досі працюють у Сватовому. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Ніч у зоні проведення АТО пройшла без порушень Мінських домовленостей, військові сапери продовжують усувати наслідки катастрофи у Сватовому. Про це повідомив прес-центр АТО в Facebook.

Військові сапери виявляють в населеному пункті і на околицях боєприпаси, що не розірвалися, та утилізують їх у безпечних місцях. У роботах задіяно більше двадцяти інженерно-саперних підрозділів.

У штабі повідомили, що в неділю у Зайцевому, куди напередодні за допомогою представників ЦВС було доставлено всі необхідні будівельні матеріали, розпочнеться ремонт школи.

Нагадаємо, увечері 29 жовтня у Сватовому на території польового складу ракетно-артилерійського озброєння Міноборони, де зберігалося понад 3 тисячі тонн боєприпасів, сталася пожежа з подальшою детонацією та розльотом уламків боєприпасів.

Водночас у прес-службі Міністерства оборони інформують, що, за уточненими даними, внаслідок пожежі та детонації було травмовано чотирьох військовослужбовців Збройних сил України, одна цивільна особа загинула та одна зазнала поранення.

З міста евакуйовано 118 пацієнтів районної лікарні, 100 - з будинку для людей похилого віку і 116 - зі школи-інтернату. 29 військовослужбовців вийшли з території арсеналу

За попередньою інформацією, пошкоджено 9 п'ятиповерхівок, 6 чотириповерхівок і 20 триповерхових будинків. У результаті розльоту боєприпасів вночі спалахували локальні пожежі. Силами бригад ДСНС і військових підрозділів їх вдалося локалізувати й погасити.

Як встановлено комісією, до складу якої увійшли відповідальні керівники Міноборони і Генерального штабу ЗС України, пожежа сталася в результаті пуску сигнальної ракети, що потрапила на територію з-за меж складу. СБУ в Луганській області порушила кримінальну справу за ст. "Терористичний акт".

Зараз пожежу на складі боєприпасів поблизу Сватового ліквідували.

Пожежа на складі могла зруйнувати половину Сватового - штаб АТО

Наслідки пожежі на складі ракетно-артилерійського озброєння Міністерства оборони для міста Сватове могли бути жахливими.

Як заявив керівник групи цивільно-військового співробітництва у Луганській області Ігор Коропатник, половини міста могло б не стати.

"Про наслідки говорити ми не можемо. Якщо б усі снаряди полетіли у бік міста, половини міста не було б", - сказав він.

Коропатник наголосив, що уникнути катастрофи вдалося завдяки правильному зберіганню боєприпасів на складі.

"Зберігання боєприпасів було організовано дуже грамотно. Були організовані відвали, відповідно, розриваються снаряди і гранати, все, що знаходилося на складах, впиралося у відвали, йшло вгору і поверталось назад. Тобто максимальний розліт боєприпасів становив 500 - 600 метрів. Були винятки, звичайно...," - зазначив він.

Яценюк доручив надати допомогу сім`ям загиблих та постраждалим в Сватовому

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Мінекономрозвитку терміново подати пропозиції щодо виділення коштів з резервного фонду держбюджету для надання допомоги сім’ям осіб, які загинули, та постраждалим в результаті надзвичайної ситуації в м. Сватове Луганської області для прийняття урядом відповідного рішення.

Як повідомила урядова прес-служба, Яценюк доручив віце-прем’єр-міністру, міністру регіонального розвитку Геннадію Зубку направити до Сватового комісію для оцінки збитків, завданих внаслідок надзвичайної ситуації, що сталася 29 жовтня.

"Міністру оборони Степану Полтораку спільно з головою Державної служби з надзвичайних ситуацій Миколою Чечоткіним та головою Луганської ОДА Георгієм Тукою вжити скоординованих заходів з проведення комплексу рятувально-відновлювальних робіт для якнайшвидшого забезпечення відновлення життєдіяльності міста", - йдеться в повідомленні. 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 817 | Додав: adminA | Теги: Сватове, зона АТО, ніч, сапери
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ