Чт, 2024-04-25, 22:37


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 16 » Нова космічна програма США: бюджет NASA збільшиться на 6 млрд дол
10:28
Нова космічна програма США: бюджет NASA збільшиться на 6 млрд дол
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Президент США Барак Обама має намір до середини 2030-х років відправити астронавтів на марсіанську орбіту. Таке завдання американський президент поставив в ході виступу перед персоналом Космічного центру імені Кеннеді у Флоріді, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Оприлюднивши нову космічну політику, Обама наголосив, що ставить перед НАСА складні завдання, але при цьому виділяє значні кошти на їх рішення. Так, у найближчих 5 років НАСА додатково отримає 6 млрд доларів.

"Ми чекаємо, що до 2025 року будуть готові нові космічні кораблі для дальніх польотів, які дозволять нам здійснити перші пілотовані польоти за межі Місяця, у відкритий космос, - заявив американський президент. - Ми почнемо з того, що вперше в історії запустимо астронавтів на астероїд. Упевнений, що до середини 2030-х ми зможемо послати астронавтів на марсіанську орбіту, а потім здійснити і посадку на Марс".

Барак Обама поставив в четвер перед НАСА завдання розробити і здійснити так звану астероїдну програму. "Нам необхідно не просто продовжувати рухатися уторованим шляхом, - сказав президент, звертаючись до фахівців НАСА, - ми хочемо здійснити стрибок у майбутнє".

Обама висловив, надію що новий графік космічних досліджень отримає широке схвалення.

За його словами, не пізніше 2015 року американські фахівці зможуть завершити проект створення нової важкої ракети-носія, після чого приступлять до її будівництва, передає ИТАР-ТАСС. До 2025 року, за планами президента, американці зможуть створити такий космічний корабель, який "здійснить місію в далекі космічні простори". У найближчі декілька років уряд США має намір істотно збільшити фінансування нових досліджень космосу.

"У космосі нас чекає велика кількість куточків, які ми ще маємо освоїти, ми також маємо багато про що дізнатися... Нам, крім Місяця і Марса, належить провести роботизоване дослідження сонячної системи і взяття проб з "атмосфери" сонця, а також відправити до космосу телескоп, який стане послідовником телескопа "Хаббл", - сказав президент, відзначивши, що на 100% підтримує НАСА в його роботі.

"Ми маємо спробувати повернутися на Місяць першими, як і планувалося раніше. Але я повинен нагадати, що ми вже там були, і Базз це підтвердить", - сказав з посмішкою Обама. Під час виступу поряд з президентом стояв Базз Олдрін - астронавт, що брав участь в першій висадці американців на Місяць.

За словами Обами, реалізація нової стратегії дозволить протягом двох років створити додаткові близько двох з половиною тисяч робочих місць, пов'язаних з космічною галуззю.

Відповідаючи на критику, яка обрушилася на нього після зроблених на початку року заяв про намір "згорнути" колишню амбітну космічну програму, Обама завірив: "Я як ніхто інший виступаю за те, щоб Америка здійснювала пілотовані польоти і дослідження космічного простору, але нам треба робити це з толком - ми не можемо більше займатися тим же самим, що і завжди".

Глава Білого Дому також пояснив, чому вважає за можливе не відновлювати місячну програму, розроблену при президентові Джорджі Буші. "Ми там (на Місяці) вже побували, - зазначив він. - А в космосі ще є стільки недослідженого!"

Білий дім зазнав різкої критики після того, як в лютому було ухвалене рішення згорнути програму "Сузір'я" (Constellation), яка передбачала заміну застарілих космічних човників.

Тоді Обама заявив, що програма з освоєння Місяця, що включала будівництво нового апарату Orion і ракети-носія Ares, коштує дуже дорого і просувається недостатньо високими темпами. Він припустив, що НАСА слід відмовитися від програми "Сузір'я" і поставити перед собою нові цілі, які можна було б вирішити швидше і ефективніше.

Обама не відхилився від планів, закладених до федерального бюджету на 2011 рік, але зробив для НАСА деякі знижки. Зокрема, він пообіцяв не відмовлятися від розробки космічної капсули Orion, але спростити її, щоб вона на первинному етапі могла виконувати функцію рятувального плоту МКС.

З часом президент запропонував допрацювати капсулу, щоб вона могла стати основою для створення могутнішого апарату, який зможе вивести астронавтів за межі земної орбіти.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1080 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ