Пт, 2024-04-26, 10:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Головна » 2013 » Лютий » 12 » Нові Правила дорожнього руху набирають чинності з 15 квітня
17:20
Нові Правила дорожнього руху набирають чинності з 15 квітня
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

11 лютого на закритому засіданні Кабінету міністрів схвалено нову редакцію Правил дорожнього руху. Документ набуває чинності 15 квітня і передбачає багато нововведень, передає "КоммерсантЪ-Україна".

"Ми істотно конкретизували деякі положення ПДР, ввели нові визначення. Всі зміни внесені з урахуванням міжнародного досвіду і спрямовані на профілактику безпеки дорожнього руху", - пояснив начальник Центру безпеки руху і автоматизованих систем при МВС Сергій Будник.

Так, згідно з новими ПДР, темним часом доби є "частина доби від заходу до сходу сонця". Раніше було визначено, що це період від кінця вечірніх сутінків (30 хвилин після заходу) до початку вранішніх сутінків (30 хвилин до сходу).

Крім того, за новими правилами, дорожні знаки мають перевагу перед дорожньою розміткою. "Раніше дорожні знаки нерідко суперечили розмітці, - сказав експерт у сфері транспортного права, партнер адвокатської фірми "ОКП" Антон Кравченко, який брав участь в розробці поправок. - Бувало так, що розмітка вказує на можливість руху зі смуги у різних напрямах, а знак над дорогою показує, що рухатися можна лише прямо. При цьому було незрозуміло, чим керуватися водієві. Зараз пріоритет буде закріплено за постійним знаком".

Крім іншого, буде запроваджено низку нових дорожніх знаків, наприклад, "Пункт зупинки трамвая", "Кінець пункту зупинки трамвая", "Культова споруда", "Промислова зона", "Фото-, відеофіксація порушень".

До білої та жовтої дорожньої розмітки додасться розмітка синього (місця паркування на проїжджій частині) та оранжевого кольору (тимчасова розмітка).

У новій редакції закріплено положення, згідно з яким із 1 жовтня по 1 травня всі транспортні засоби за межами населених пунктів мають їздити з увімкненими ходовими вогнями або ближнім світлом фар. Це, на думку авторів змін, дозволить покращити реакцію водіїв на дорожні умови, що змінюються.

Із ПДР вилучено пункт, згідно із яким обгін транспортних засобів дозволяється тільки з лівого боку. "Цей пункт суперечив поняттю "обгін", який сам по собі передбачає виїзд на зустрічну смугу, що розташована лише ліворуч по ходу руху автомобіля. Праворуч, як відомо, може бути тільки смуга для руху в одному напрямі з вами", - сказав виданню співбесідник у ДАІ, відзначивши, що ця поправка не означає дозволу на обгін праворуч по узбіччю дороги.

За інформацією газети, з остаточного варіанту нової редакції ПДР вилучено положення про необхідність водіям при перебуванні на трасі в темний час доби надягати світловідбивальний жилет.

У правилах також немає чіткого положення про необхідність зміни шин із початком нового сезону. Зазначається лише, що у разі постійної експлуатації транспортного засобу на дорогах зі слизькою проїжджою частиною "рекомендується використовувати шини, що відповідають стану проїжджої частини". "При розробці цього положення ми врахували міжнародний досвід. За кордоном зміна шин не прив'язується до пори року чи конкретних дат. Водії мають самі розуміти, коли їм змінювати шини", - пояснив Будник.

На думку головного редактора газети "Дорожный контроль" Олексія Кириєнка, затверджені зміни "справляють подвійне враження".

"Вмикати ближнє світло за межами міста необхідно. Ця практика діє в Європі і в цілому ефективна, - зазначив він. - Водночас незрозуміла ситуація з дорожніми знаками і розміткою. Водієві легше орієнтуватися саме по розмітці. Сама розмітка має відповідати знакам, інакше може вийти так, що, наприклад, висить заборонний знак, а розмітка дозволяє рух прямо або поворот. Тоді аварійних ситуацій або зупинок інспекторами ДАІ не уникнути".

Нещодавно у процедурі оплати штрафів за порушення Правил дорожнього руху відбулися зміни. Відтепер у квитанції необхідно вказувати не тільки код платежу, ПІБ платника, а й серію та номер протоколу про адміністративне правопорушення.

Також читайте:


Журналистка уверяет, что работа в Украине есть, а если нужно ее сменить — поможет rabota-est.com.ua

олодая, но достаточно таки успешная журналистка рассказала, что работа в Украине есть для всех, в том числе и на СМИ, но если ее нужно сменить, то всегда выручит специализированный сайт rabota-est.com.ua. Также она ответила на вопросы корреспондентов относительно собственной карьеры...>>>

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 2184 | Додав: abel | Теги: нові правила дорожнього руху
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ