Пт, 2024-03-29, 07:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 12 » Новодворська не розуміє, як українці проголосували за "це радянське барахло з камери зберігання"
15:57
Новодворська не розуміє, як українці проголосували за "це радянське барахло з камери зберігання"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Відомий російський дисидент і публіцист Валерія Новодворська не розуміє, як люди в здоровому глузді могли голосувати за Віктора Януковича. Про це вона заявила в інтерв'ю радіостанції "Ехо Москви".
"Мені взагалі соромно дивитися в бік Дніпра. Я щось не розумію. Коли українська громадськість хотіла відновлення історичної правди, хотіла мати президента прямого, непохитного, хотіла, щоб антисовєтизм нарешті переміг у колись радянській країні, і під прапором антисовєтизма вони б попливли до європейських берегів, то тут треба було вибирати Ющенка. Старий кінь борозни не зіпсує", - сказала вона.

При цьому вона зазначила, що їй незрозуміло, чому у Ющенка "жахливі показники". "Проте, при такому розкладі Яценюк мав набрати відсотків 40 і відсотків 30 мав набрати Тігіпко. Але цього не сталося", - сказала Новодворська.

"А от хто міг голосувати за Януковича і як могло статися, щоб люди при здоровому розумі і в твердій пам'яті проголосували за це радянське барахло з камери зберігання, знижене в ціні", - додала Новодворська.

"І невже лаври Білорусії комусь здаються завидними, що цього президента треба відразу в нафталін, а показувати нікому не варто, тому що незручно. І як жити, якщо прізвище твого президента літературознавець Янукович, який читає Чехова, знаменитого українського поета, а Ахматову називає Анною Ахметовою. Я не кажу вже про все інше. Мені щось незрозуміло, що сталося з людьми", - обурена Новодворська.

"Я можу собі уявити, що робитиме Янукович в області лінгвістичних питань. Як би закон не був прийнятий про другу державну мову", - зазначила Новодворська. На її думку, "це дуже погано для країни, у якої проблеми з національною ідентичністю". "Внаслідок того, що у неї дуже нахабна й агресивна сусідка, така, як Російської Федерації, як Радянський Союз. При тому, що політика русифікації почалася з часів Катерини, і що десь 50% населення не знають українську мову і не хочуть її знати"- каже вона.

На думку Новодворської, "вибір Януковича алогічний, неможливий і просто неправдоподібний". "Я не можу собі уявити цю біомасу, яка голосувала за Януковича. Так само, як я не можу уявити собі біомасу, яка голосує за Путіна і Медведєва. Цю протоплазму я собі уявити не можу", - сказала вона.

"Тобто, очевидно, слов'янське братство для більшості не стільки агресивного, скільки слухняного і такого занудного і відсталого, воно дійсно існує. Ось будуть три братні народи, прикрашені такими корифеями, як Медведєв, Янукович і Лукашенко, і будуть якось жити. Але в кращому випадку я можу сказати, в найкращому, оптимальному випадку, розвиток України буде зупинено на цей президентський термін. Це в кращому випадку. У гіршому випадку буде відкат", - вважає російський політик.

При цьому Новодворська вважає, що якщо на сході і півдні є факти фальсифікації, "якщо ці 2-3% підроблені, тоді треба брати руки в ноги і бігти на Майдан, навіть не чекаючи Юлії Тимошенко, а її випереджаючи".

На запитання, що б змінилося в Україні, якби Тимошенко стала переможцем, Новодворська відповіла, що "це не було б загрозою". "Юлія Тимошенко передбачувана. Юлія Тимошенко завжди хотіла бути президентом. Ось таке невинне бажання. Але вона знає, з ким треба водити компанію і в неї цілком європейські смаки. І від її білої шубки, білого тигра, діамантів, від антуражу Україні не було б жодної шкоди. Те, що європейський шлях розвитку куди краще, ніж старий радянський розбитий шлях, вона дуже добре розуміє", - говорить вона.

"Так, вона може хитрувати, вона ходить на компроміси. Якщо це не подобається, то чого б їм за Ющенка не проголосувати? Він на компроміси не ходив", - додала Новодворська.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1183 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ