Сб, 2024-05-04, 15:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 2 » Обама доручив провести реформу після витоку секретних документів. Amazon.com відключив хостинг ресурсу WikiLeaks
10:30
Обама доручив провести реформу після витоку секретних документів. Amazon.com відключив хостинг ресурсу WikiLeaks
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Президент США Барак Обама доручив провести системну реформу після витоку тисяч секретних документів американського уряду і публікації їх на сайті WikiLeaks, передає ЛIГАБiзнесIнформ.

Відповідальним за проведення цієї реформи Обама призначив заступника голови Національного центру з боротьби з тероризмом, який курирує питання обміну інформацією, Рассела Треверса.

- Amazon.com припинила надавати хостинг ресурсові WikiLeaks
- США вважають Саркозі буйним, але дружнім політиком - WikiLeaks
- Wikileaks пояснив, чому поляків не було у Франції на 65-річчі висадки союзників у Європі

У його обов'язки входитиме коректування дій і вироблення рекомендацій для співробітників, відповідальних за нацбезпеку, а також посередництво в діалозі між різними міністерствами і відомствами, що стосується дій щодо запобігання інформаційних витоків.

28 листопада ресурс WikiLeaks опублікував чергову порцію секретних документів. До неї увійшли приблизно 250 тисяч дипломатичних депеш, складених американськими представниками в різних країнах світу.

У той же час "Інтерпол" закликав країни, що входять в цю організацію, допомогти в розшуку засновника сайту WikiLeaks Джуліана Ассанжа за підозрою в згвалтуванні.

У той же час, поліція Великобританії знає, що засновник організації WikiLeaks Ассандж знаходиться саме в їхній країні, але заарештовувати його не поспішає.

Скотланд-Ярд знає його точне місцезнаходження, у них навіть є його номер телефону. Причина такого зволікання в умовах, коли Інтерпол вже видав ордер на арешт Ассанжа за запитом Швеції, де того звинувачують у згвалтуванні, криється в тому, що британська поліція вимагає пояснень з цього ордеру, щоб особисто переконатися в тому, що підстави для арешту Ассанжа достатні, повідомляє NEWSru.com з посиланням на The Independent.

Влада США вже оголосила, що Ассанж - "не журналіст, а анархіст", діючий без оглядки на законні інтереси інших людей, включаючи їх безпеку, і заслуговує за це покарання.

Amazon.com припинила надавати хостинг ресурсові WikiLeaks

Компанія Amazon.com припинила надавати послуги хостингу інтернет-ресурсові WikiLeaks, який оприлюднив цього тижня 250 тисяч "закритих" документів з листування американських дипломатів, повідомляє Reuters.

Таке рішення компанія ухвалила з огляду на відповідний запит від голови Комітету Сенату США з національної безпеки Джозефа Лібермана, після того, як стало відомо, що WikiLeaks перевів свою базу даних на сервери американської компанії.

WikiLeaks вже підтвердив повідомлення про відмову компанією Amazon.com продовжити надавати хостинг. Сайт був недоступний протягом кількох годин, поки знову не "переїхав" на свій попередній сервер у Швеції, від якого власники WikiLeaks мусили раніше відмовитися із-за масивних хакерських атак.

Як заявили представники WikiLeaks в своєму блозі коротких повідомлень Twitter, тепер база даних сайту буде переведена на сервери в Європі. "Сервери WikiLeaks на Amazon відключені. І це свобода слова у вільній країні! Чудово! Тепер ми витратимо гроші, щоб найняти людей в Європі", - зазначається у заяві.

США вважають Саркозі буйним, але дружнім політиком - WikiLeaks

Американські дипломати, за даними WikiLeaks, вважають Ніколя Саркозі самим проамериканським президентом Франції, при цьому буйним, імпульсивним і недипломатичним, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на французьку газету Le Monde.

За даними WikiLeaks, американські дипломати ще задовго до приходу Саркозі в Єлисейський палац чекали приходу до влади нетрадиційного політика, в якому їм подобався лібералізм і атлантизм. Ще 1 серпня 2005 року, за 16 місяців до офіційного оголошення своєї кандидатури, Саркозі повідомив американському послу в Парижі та економічному раднику Джорджа Буша, що має намір балотуватися на пост президента.

За даними американських дипломатів, Саркозі зізнавався їм, що "ніколи б не використав", як президент Жак Ширак і прем'єр-міністр Домінік де Вільпен, право вето Франції в Радбезі ООН в лютому 2002 року - мова йшла про вторгнення в Ірак. При цьому президент зазначив, що сам не радив би американським колегам вторгатися і окупувати країну.

Крім того, за наведеними WikiLeaks даними американських дипломатів, в 2006 році Саркозі заявляв генпрокурору США Альберто Гонсалесу про можливість організувати міжнародний контингент в Афганістані для заміни американських військ.

У 2007 році американське посольство описувало Саркозі як "новачка", у якого "дуже мало досвіду в міжнародній політиці, і в якого дуже обмежена англійська". Перед першим візитом Саркозі у США в листопаді 2007 року дипломати називали його "чутливим" і "авторитарним" і відзначали, що розлучення з Сесілією могло порушити його рівновагу.

У посланнях американських дипломатів, за даними WikiLeaks, Саркозі значиться "буйним" і "імпульсивним". Вони розповідають, що радники президента, який виступає різко проти вступу Туреччини в ЄС, були змушені змінити маршрут його літака під час першого візиту до Франції прем'єр-міністра Туреччини Тайіпа Ердогана. Було небажано, щоб Саркозі бачив Ейфелеву вежу в кольорах турецького прапора, як того побажала мерія Парижа.

Перед першою зустріччю Саркозі з Бараком Обамою посол Чарльз Рівкін охарактеризував французького президента як "блискучого прагматика, нетерплячого, недипломатичного, непередбачуваного, чарівного і передового", називаючи "самим проамериканським президентом з часів Другої світової війни".

Франція вже кілька разів засудила публікацію WikiLeaks секретних документів. За словами прес-секретаря уряду, міністра бюджету Франсуа Баруана, сам президент назвав її "останньою стадією безвідповідальності".

Wikileaks пояснив, чому поляків не було у Франції на 65-річчі висадки союзників у Європі

Президент Франції Саркозі не запросив колишнього президента Польщі Леха Качинського на святкування 65-ї річниці висадки військ в Нормандії з побоювань, що у Францію приїде занадто велике число польських гостей, повідомило в середу польське радіо з посиланням на секретні документи, опубліковані на веб-сайті Wikileaks.

У матеріалах відзначається, що глави урядів США, Канади і Великобританії були запрошені на урочистості. Тодішній глава польського Бюро національної безпеки Александер Щигло заявив, що це рішення Франції справило "неприємне враження (на керівництво Польщі - ред.) і залишило почуття жалю".

Веб-сайт Wikileaks опублікував переговори американського дипломата із зовнішньополітичним радником президента Франції Жаном-Давидом Левіттом, що відбулася 8 червня 2009 року.

За словами Левітта, Саркозі спочатку збирався запросити на урочистості канцлера ФРН Ангелу Меркель. Тим не менш, радник відрадив його від цієї ідеї. "Це моя вина. Я сказав президенту, що якщо приїде Меркель, тоді він має покликати глав держав Італії, Польщі та Чехії. Більш того, всі лідери повинні отримати можливість виступити, що зробить довше і без того тривалу церемонію", - заявив він.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 804 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ