Пт, 2024-03-29, 17:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 2 » Обама має намір скорочувати ядерний арсенал і перейти до звичайних озброєнь
15:24
Обама має намір скорочувати ядерний арсенал і перейти до звичайних озброєнь
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Президент США Барак Обама має намір запропонувати масштабне скорочення американського ядерного арсеналу, повідомило високопоставлене джерело у Вашингтоні. Згідно з його даними, скорочення має пройти у рамках нової політики Білого дому, направленої на запобігання поширенню ядерної зброї, передає Бі-Бі-Сі.
Джерело в американській адміністрації також зазначило, що в результаті реалізації нової стратегії велика роль відводитиметься звичайним озброєнням.

Очікується, що в понеділок Обама проведе зустріч з міністром оборони США Робертом Гейтсом, щоб обговорити нову політику в області ядерної зброї.

Перегляд наявних арсеналів "приведе до масштабного скорочення запасів, проте за допомогою бюджетних інвестицій припускатиме збереження ефективних і надійних засобів заборони", зазначило інформоване джерело. При цьому, за його даними, нова стратегія піде далі, ніж попередні кроки, спрямовані на "реалізацію завдань непоширення".

За деякими даними, американська адміністрація має намір скоротити тисячі одиниць ядерної зброї. В деяких випадках мова піде про списання ракет і боєголовок, які зараз зберігаються на складах.

Передбачається також, що адміністрація Обами відмовиться від планів колишнього президента США Джорджа Буша щодо створення нового покоління ядерних боєголовок, здатних уражати підземні цілі.

У Вашингтоні кажуть, що нова стратегія покликана реалізувати прагнення Обами припинити поширення ядерної зброї і почати рух до світу без нього.

У квітні минулого року Обама, виступаючи в столиці Чехії Празі, заявив, що хотів би колись побачити світ, вільний від атомної бомби. Він зазначив, що державам планети пора відмовитися від поглядів часів "холодної війни", і підкреслив, що США мають стати першими на цьому шляху. Обама закликав створювати нові механізми, які б запобігали поширенню ядерної зброї.

Цьому питанню буде присвячений глобальний саміт з питань міжнародної безпеки, який пройде у квітні цього року. Перед цим самітом адміністрація Обами почала перегляд американської ядерної політики, результати якого мали з'явитися ще в грудні 2009-го.

З особливою увагою світ стежитиме за тим, як нова американська адміністрація визначить обставини, в яких може застосовуватися ядерна зброя. Очікується, що це питання Обама обговорить з міністром оборони США.

Нова політика США в галузі ядерної зброї обговорюється тоді, коли Вашингтон веде переговори з Москвою про підписання нового договору про обмеження стратегічних наступальних озброєнь. Росія і США кажуть, що сторони максимально близькі до досягнення угоди, яка має прийти на зміну документу, підписаному ще керівниками СРСР і США, і яка вичерпала свою дію наприкінці минулого року.

В понеділок президент Росії Дмитро Медведєв заявив під час візиту до Парижа, що переговори про нову угоду вже дійшли стадії обговорення технічних нюансів в тексті документа. "Що стосується поточної ситуації з СНО, то, на мій погляд, ситуація непогана, - сказав Медведєв. - Ми близькі до того, щоб домовитися практично з усіх питань".

Експерти повідомляють, що головною суперечністю між США і Росією залишається проблема нової американської системи протиракетної оборони.

Багато хто в Росії наполягає, що новий договір про СНО має стосуватися і проблеми ПРО. Проте представники адміністрації Обами неодноразово говорили, що вважають за неправильне пов'язувати скорочення ядерних арсеналів з повною відмовою від нової системи протиракетної оборони.

Москва не погоджується із запевненнями Вашингтона, що створювана система ПРО призначена для захисту від таких країн, як Іран, а не від Росії, і не здатна перехопити її численні ядерні ракети.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1195 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ