Пт, 2024-03-29, 08:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 4 » Обама не відкидає можливості військових дій у Лівії
14:38
Обама не відкидає можливості військових дій у Лівії
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

США мають намір зосередити свою увагу на гуманітарних аспектах виходу з кризи в Лівії, проте не відкидають при цьому і військового підходу до розв'язання кризи в Джамахірії, заявив президент США Барак Обама на прес-конференції в Білому домі за підсумками переговорів з мексиканським колегою Феліпе Кальдероном.

Обама підкреслив, що "США повинні мати всі можливості для швидкого реагування на гуманітарну кризу", передає ИТАР-ТАСС.

Він визнав, що хоче вивчити "всі можливі варіанти розвитку подій". "Це як військові, так і мирні варіанти", - додав Обама.

"Головним пріоритетом для нас є надання гуманітарної допомоги десяткам тисячам біженців з Лівії", - сказав Обама.

Президент США оголосив, що дозволив використовувати американські військові і цивільні літаки для евакуації іноземців з Лівії. Він також доручив співробітникам американських гуманітарних організацій долучитися до надання допомоги біженцям, що покидають Лівію.

За словами Обами, "лівійський народ прагне свободи, демократії і захисту почуття власної гідності. І він має все це отримати".

Він також підкреслив, що лівійський лідер Муаммар Каддафі "втратив легітимність". "Полковник Каддафі повинен покинути пост (лідера Джамахірії) і піти. Це буде добре для його країни і для його народу. Це правильний крок", - сказав президент США.

Зазначимо, майже 400 морських піхотинців США перекинули на військову базу Suda на грецькому острові Крит. Вони готуються до розміщення на двох американських кораблях, що вирушають до лівійських берегів.

Перший батальйон морських піхотинців з Північної Кароліни прибув 2 березня літаком. Їх буде перекинуто на два американські кораблі, що перебувають зараз у Середземному морі.

Раніше повідомлялося, що США і Велика Британія проводять переговори про оголошення повітряного простору над Лівією зоною, закритою для польотів лівійської військової авіації. У такому разі авіація могла б збивати бойові літаки і вертольоти, що підіймаються в повітря за наказом Каддафі. Раніше такі заходи вживалися в Іраку і Боснії.

США і Велика Британія вже перекинули частину збройних сил ближче до Лівії. ЗМІ повідомляють, що спеціальні підрозділи США, Великої Британії і Франції "вже перебувають на території східної Лівії в районах, які контролює опозиція".

Сутички між опозицією і урядовими силами, які переросли у громадянську війну, почалися в Лівії 15 лютого. Правозахисні організації оцінюють кількість загиблих за час боїв у кілька тисяч людей.

Тим часом, влада Венесуели заявила, що лівійський уряд схвалив план з врегулювання конфлікту в Лівії, запропонований раніше президентом латиноамериканської країни Уго Чавесом. Цей план, зокрема, передбачає надіслання до Лівії посередницької місії, до якої увійдуть представники країн Латинської Америки, Європи та Близького Сходу. Її завданням стане проведення переговорів зі сторонами внутрішнього лівійського конфлікту задля досягнення мирного розв'язання нинішньої кризової ситуації в країні та недопущення іноземного військового втручання.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 982 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ