Пт, 2024-04-26, 21:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 26 » Обама спростовує дані Fox News: США не планують сухопутну операцію в Лівії
14:11
Обама спростовує дані Fox News: США не планують сухопутну операцію в Лівії
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Американська влада спростовує повідомлення ЗМІ про початок сухопутної операції в Лівії. США не планують сухопутну операцію, а роль їхніх збройних сил в конфлікті буде суттєво обмежена, заявив президент Барак Обама.

"Як верховний головнокомандуючий я не бачу складнішого рішення, ніж послати наших військових по шляху, повному втрат. США не повинні і не будуть втручатися кожного разу, коли в якійсь частині світу відбувається конфлікт... На самому початку я пообіцяв, що роль наших озброєних сил буде обмеженою. Ми не вводимо сухопутні сили до Лівії, наші військові забезпечили можливість операції коаліції в самому її початку, але зараз настав час ширших міжнародних зусиль", - сказав Обама, звертаючись до нації з традиційним щотижневим інтернет- і радіозверненням, передає РИА "Новости".

"Наші завдання в Лівії прості і зрозумілі. Разом з іншими учасниками коаліції ми братимемо участь в забезпеченні дотримання резолюції Ради Безпеки ООН. Ми захищаємо лівійський народ від військ Каддафі і встановили зону заборони польотів для запобігання майбутніх актів насильства. Місія була успішною: ми вивели з ладу лівійські ПВО, війська Каддафі більше не можуть пересуватися по країні і відкинуті від Бенгазі", - сказав президент США.

Він заявив, що в Лівії усунено загрозу гуманітарної катастрофи і це вдалося зробити завдяки швидким діям коаліції. Також, за словами Обами, США не змінили позиції щодо режиму Каддафі.

"Каддафі повинен припинити атаки на цивільне населення. Гуманітарна допомога повинна стати доступною для всіх, хто її потребує, а відповідальні за насильство повинні понести відповідальність. Муамар Каддафі позбувся довіри людей", - уклав американський президент.

З самого початку бойових дій в Лівії США заявляли, що не планують наземного вторгнення і не є ініціаторами операції, а приєдналися до міжнародної коаліції на її прохання.

Американські військові забезпечували первинне керівництво операцією, а літаки ВВС США в перші дні бомбардувань здійснювали найбільшу кількість вильотів.

Разом з тим, адміністрація США постійно шукала шляхи передачі командування і зниження кількості вильотів своїх літаків. В четвер представники НАТО заявили, що після довгих переговорів погодилися прийняти у США командування.

17 березня РБ ООН ухвалила резолюцію, яка передбачає можливість проведення іноземної військової операції для захисту населення Лівії від військ лідера країни Муаммара Каддафі. Військова операція розпочалася 19 березня, в ній беруть участь США, Великобританія, Франція та низка інших країн.

За даними лівійської влади, в результаті ударів сил коаліції, що почалися 19 березня загинули десятки мирних громадян. Країни-учасниці коаліції ці відомості не підтверджують.

В п'ятницю ЗМІ з посиланням на анонімне джерело в російських спецслужбах повідомили, що міжнародна коаліція активно розробляє план наземної операції на території Лівії, яка може початися в кінці квітня.

А телеканал Fox News заявив, що влада США вже приступила до наземної операції в Лівії, не дивлячись на заперечення навіть наявності подібних планів з боку адміністрації Обами.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 904 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ